Jump to content

Mită pentru angajarea la şcoala din Umbrăreşti


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Mită pentru angajarea la şcoala din Umbrăreşti

Ieri, 10.11.2011, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au prins în flagrant un expert tehnic cadastral, care a solicitat suma de 4.000 de lei pentru a interveni pe lângă un inspector şcolar din cadrul I.S.J Galaţi în vederea angajării unei persoane pe o funcţie didactică.

În fapt, în luna septembrie 2011, C.A. a pretins şi primit 2.000 de la cetăţeanul B.A. pentru a interveni pe lângă un inspector şcolar din cadrul I.S.J. Galaţi în vederea angajării prietenei sale pe o funcţie didactică la Şcoala din Com. Umbrăreşti. Ulterior, inculpatul l-a contactat din nou pe denunţător solicitându-i diferenţa de 2.000 de lei pentru a interveni pe lângă funcţionarul din cadrul I.S.J. Galaţi, chiar dacă nu făcuse niciun demers în acest sens.

La data de 10.11.2011, B.A. a depus un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

Astfel, ofiţerii din cadrul D.G.A. Galaţi, în colaborare cu ofiţeri din cadrul I.P.J. Galaţi – Serviciul Investigarea Fraudelor, cu sprijinul tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, s-au deplasat în Mun. Galaţi, la biroul lui C.A. – expert tehnic cadastral, pentru organizarea flagrantului. Echipa a intervenit imediat după ce denunţătorul i-a înmânat soţiei inculpatului suma de 2.000 de lei.

Pe numele lui C.A a fost emisă ordonanţă de reţinere, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. şi ped. de art 257 C.P. Totodată, a fost pusă sub învinuire soţia inculpatului pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

mai-dga.ro

Link to comment
Share on other sites

Expertul cadastral acuzat de trafic de influenţă a fost arestat

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis propunerea procurorilor şi au emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Adrian Ciubotariu, gălăţeanul acuzat de trafic de influenţă în urma unei flagrant realizat de Direcţia Generală Anticorupţie.

Adrian Ciubotariu, expert tehnic cadastral, a fost prins în flagrant de poliţişti primind a doua tranşă, de 2.000 de lei, dintr-o sumă totală de 4.000 de lei pe care i-o ceruse unui bărbat în schimbul intervenţiei sale pe lângă un inspector şcolar din judeţ care să faciliteze o angajare la o şcoală din comuna Umbrăreşti. Flagrantul a fost realizat pe 10 noiembrie chiar în biroul expertului.

În urma acţiunii, bărbatul a fost acuzat de trafic de influenţă, iar soţia lui de complicitate la trafic de influenţă. Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Expert cadastral condamnat pentru corupţie

Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe expertul Adrian Ciubotariu la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. De profesie expert cadastral, Adrian Ciubotariu a fost prins în flagrant de poliţişti în 2011 pe când primea 2.000 de lei dintr-o sumă totală de 4.000 de lei, pe care i-o ceruse unui bărbat în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un inspector şcolar pentru a-i facilita o angajare la o şcoală din comuna Umbrăreşti. Concret, era vorba de angajarea unei prietene a bărbatului care dăduse banii, ce ar fi urmat să fie angajată pe o funcţie didactică la o şcoală din Umbrăreşti. Adrian Ciubotariu nu a făcut însă nimic din ce se angajase, astfel că bărbatul l-a denunţat la DNA. Flagrantul a căpătat pe alocuri aspecte hilare după ce denunţătorul s-a dus la întâlnire cu 2.000 de lei, banii fiind marcaţi, dar şi cu doi pui. Flagrantul a fost organizat pe 10 noiembrie 2011 de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi - Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Soţia expertului a primit banii

Bunurile şi banii au fost primite de soţia lui Adrian Ciubotariu, aceasta fiind cercetată, la rândul său, pentru complicitate la trafic de influenţă. În urma flagrantului, expertul cadastral a fost reţinut de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pe bază de ordonanţă, iar ulterior a primit mandat de arestare preventivă de la magistraţi. Adrian Ciubotariu se află şi în prezent în arest preventiv, acesta atacând cu apel decizia de condamnare a Tribunalului la Curtea de Apel Galaţi. Judecătorii au dispus confiscarea celor 2.000 de lei primiţi de expertul cadastral în schimbul promisiunii că va interveni la un inspector ISJ, dar l-au obligat să plătească şi cheltuielile de judecată. Procesul a avut un nou termen de judecată pe 8 mai, urmând cel mai probabil să primească o nouă soluţie în cursul lunii iunie.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Condamnat la doi ani de închisoare pe baza unor legi abrogate

Situaţie inedită în justiţia din România. Curtea de Apel Galaţi a condamnat un gălăţean pentru trafic de influenţă la doi ani de închisoare pe baza unor legi abrogate.

Expertul cadastral Adrian Ciubotariu a fost prins în flagrant de poliţişti în 2011, pe când primea 2.000 de lei dintr-o sumă totală de 4.000 de lei, pe care i-o ceruse unui bărbat în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un inspector şcolar pentru a-i facilita o angajare la o şcoală din comuna Umbrăreşti. Era vorba practic de angajarea unei prietene a bărbatului care dăduse banii, ce ar fi urmat să fie angajată pe o funcţie didactică la o şcoală din Umbrăreşti. Adrian Ciubotariu nu a făcut nimic din ce promisese, astfel că bărbatul l-a denunţat la Parchet.

La Curtea de Apel Galaţi a venit surpriza, după ce iniţial Tribunalul l-a găsit vinovat pe expertul cadastral pentru trafic de influenţă. Procurorul de şedinţă a recunoscut că trimiterea în judecată a lui Adrian Ciubotariu s-a făcut pe baza vechilor legi ale învăţământului şi cadrului didactic (Legea 84/1995, Legea 128/1997), în prezent abrogate. Deşi soluţia firească ar fi fost achitarea expertului cadastral, chiar dacă existau probe împotriva lui în legătură cu comiterea unor fapte de corupţie, Curtea de Apel a ignorat precizările Parchetului şi a menţinut sentinţa Tribunalului. “Dacă ar fi dat achitare, aşa cum era normal, ar fi existat nişte consecinţe penale pentru procurorul care a instrumentat cazul şi pentru completul de judecată care l-a condamnat. Aşa, s-a rezolvat totul. Mai avem o şansă la Înalta Curte şi sper ca judecătorii de acolo să înţeleagă că nu poţi condamna un om pe baza unor legi abrogate”, ne-a declarat Cătălin Halas, avocatul lui Adrian Ciubotariu.

Iniţial, în dosar a fost cercetată şi soţia lui Adrian Ciubotariu, aceasta fiind suspectată de complicitate la trafic de influenţă pentru că ar fi primit bunurile şi banii destinaţi soţului său, dar ulterior a fost scoasă de sub urmărire penală. De amintit este şi faptul că flagrantul a căpătat pe alocuri aspecte comice, după ce denunţătorul s-a dus la întâlnire cu 2.000 de lei, dar şi cu doi pui.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

“Dacă ar fi dat achitare, aşa cum era normal, ar fi existat nişte consecinţe penale pentru procurorul care a instrumentat cazul şi pentru completul de judecată care l-a condamnat.

nu cred...faptul ca urmarirea penala si judecata s-au tergiversat, nu este imputabil procurorului sau completului de judecata. trebuia doar mai multa atentie la pronuntarea instantei.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Condamnat la închisoare în baza unor legi abrogate

Situaţie de neimaginat în justiţia din România. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut, pe 10 octombrie, o decizie a Curţii de Apel Galaţi prin care un gălăţean a fost condamnat pentru trafic de influenţă la doi ani de închisoare pe baza unor legi abrogate.

Expertul cadastral Adrian Ciubotariu a fost prins în flagrant de poliţişti în 2011, pe când primea 2.000 de lei dintr-o sumă totală de 4.000 de lei, pe care i-o ceruse unui bărbat în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un inspector şcolar pentru a-i facilita o angajare la o şcoală din comuna Umbrăreşti. Era vorba practic de angajarea unei prietene a bărbatului care dăduse banii, ce ar fi urmat să fie încadrată pe o funcţie didactică la o şcoală din Umbrăreşti. Adrian Ciubotariu nu a făcut nimic din ce promisese, astfel că bărbatul l-a denunţat la Parchet. La Curtea de Apel Galaţi a venit surpriza, după ce iniţial Tribunalul l-a găsit vinovat pe expertul cadastral pentru trafic de influenţă. Procurorul de şedinţă a recunoscut că trimiterea în judecată a lui Adrian Ciubotariu s-a făcut pe baza vechilor legi ale învăţământului şi cadrului didactic (Legea 84/1995, Legea 128/1997), în prezent abrogate.

Soluţie „de criză” pentru evitarea unui proces la CEDO

Decizia firească ar fi fost achitarea expertului cadastral, chiar dacă existau probe împotriva lui în legătură cu comiterea unor fapte de corupţie, însă Curtea de Apel a ignorat precizările Parchetului şi a menţinut sentinţa Tribunalului, lucru pe care l-a făcut finalmente şi instanţa supremă. Judecătorii au vrut să evite astfel un proces la CEDO, pe care Adrian Ciubotariu l-ar fi deschis dacă era achitat, dar şi tragerea la răspundere a magistraţilor implicaţi în acest caz. “Dacă ar fi dat achitare, aşa cum era normal, ar fi existat nişte consecinţe penale pentru procurorul care a instrumentat cazul şi pentru completul de judecată care l-a condamnat. Aşa, s-a rezolvat totul”, ne-a declarat Cătălin Halas, avocatul lui Adrian Ciubotariu. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis totuşi să facă o concesie şi a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei de doi ani de închisoare, astfel că din 10 octombrie expertul cadastral este un om liber.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Se judecă cu statul după ce a fost condamnat ilegal

Un gălăţean a deschis un proces împotriva statului român pentru că a fost condamnat pe baza unor legi abrogate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut, pe 10 octombrie, o decizie a Curţii de Apel Galaţi prin care Adrian Ciubotariu a fost condamnat pentru trafic de influenţă la doi ani de închisoare.

Expertul cadastral Adrian Ciubotariu a fost prins în flagrant de poliţişti în 2011, pe când primea 2.000 de lei dintr-o sumă totală de 4.000 de lei, pe care i-o ceruse unui bărbat în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un inspector şcolar pentru a-i facilita o angajare la o şcoală din comuna Umbrăreşti. Era vorba practic de angajarea unei prietene a bărbatului care dăduse banii, ce ar fi urmat să fie încadrată pe o funcţie didactică la o şcoală din Umbrăreşti. Procurorii anticorupţie susţin că Adrian Ciubotariu nu a făcut nimic din ce promisese, astfel că bărbatul l-a denunţat la Parchet.

La Curtea de Apel Galaţi a venit surpriza, după ce iniţial Tribunalul l-a găsit vinovat pe expertul cadastral pentru trafic de influenţă. Procurorul de şedinţă a recunoscut că trimiterea în judecată a lui Adrian Ciubotariu s-a făcut pe baza vechilor legi ale învăţământului şi cadrului didactic (Legea 84/1995, Legea 128/1997), în prezent abrogate.

Decizia firească ar fi fost achitarea expertului cadastral, chiar dacă existau probe împotriva lui în legătură cu comiterea unor fapte de corupţie, însă Curtea de Apel a ignorat precizările Parchetului şi a menţinut sentinţa Tribunalului, lucru pe care l-a făcut finalmente şi instanţa supremă.

Cum să eviţi un proces la CEDO

Judecătorii au vrut să evite astfel un proces la CEDO, pe care Adrian Ciubotariu l-ar fi deschis dacă era achitat, dar şi tragerea la răspundere a magistraţilor implicaţi în acest caz. “Dacă ar fi dat achitare, aşa cum era normal, ar fi existat nişte consecinţe penale pentru procurorul care a instrumentat cazul şi pentru completul de judecată care l-a condamnat. Aşa, s-a rezolvat totul”, ne-a declarat Cătălin Halas, avocatul lui Adrian Ciubotariu. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis totuşi să facă o concesie şi a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei de doi ani de închisoare, astfel că din 10 octombrie expertul cadastral este un om liber.

Adrian Ciubotariu ne-a declarat că vrea acum ca cei răspunzători de cele întâmplate să fie traşi la răspundere, iar statul să plătească despăgubiri.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.