Jump to content

Doi gălăţeni - locul III la concursul Hackathon, din Parlamentul European


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Doi gălăţeni - locul III la concursul Hackathon, din Parlamentul European

O echipă formată din tineri specialişti IT din România a urcat pe podiumul Hackathon, cel mai mare concurs de profil organizat vreodată în Parlamentul European, care a reunit 54 specialişti din 17 ţări, dintre care 14 ţări europene alături de Canada, SUA şi China. Evenimentul a fost organizat în perioada 8-9 noiembrie, de europarlamentarul Petru Luhan, în parteneriat cu Google si Skype. Concursul a avut loc la sediul Google din Bruxelles.

Tinerii români şi-au surclasat majoritatea competitorilor, clasându-se pe un onorabil loc III la categoria care a vizat calitatea conexiunii de internet mobil. Primele două locuri au fost ocupate de echipaje din Italia.

Concursul a fost destul de dificil mai ales că echipele nu au ştiut ce aplicaţie a făcut alt echipaj astfel încât nici la finalul competiţiei nici câştigătorii nu au ştiut ce a făcut fiecare în parte. În cele 24 de ore pe care le-au avut la dispoziţie, concurenţii au încercat să dezvolte soluţii tehnice pentru îmbunătăţirea serviciilor de internet pe telefonul mobil. Aplicaţiile create de tinerii IT-işti au fost analizate de un juriu format din reprezentanţi ai Google, Harvard University şi Citizen Lab.

Cei patru români ocupanţi ai locul III sunt Werner Walter Schenider, 26 ani, din Arad, Florin Bârhală, 22 ani, din Galaţi, Alexandru Artimon, 26 ani, din Suceava şi Ionuţ Dobre, 23 ani, din Galaţi, toţi specialişti în reţele android. Alexandru Artimon, Ionuţ Dobre, Werner Walter Schenider lucrează la Development Gatewaig din Bucureşti, în timp ce Florin Bârhală la Class IT din Capitală.

amosnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.