Jump to content

Marii datornici gălăţeni la Electrica


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Marii datornici gălăţeni la Electrica

Cele două societăţi de apă şi termoficare din Galaţi, Apă Canal şi Apaterm, alături de Beyler SA şi Termsal Tecuci, sunt cei mai mari datornici la plata consumului de energie electrică din judeţul Galaţi. Cu un total de aproximativ 9 milioane de lei, cei patru şi-au tras partea leului, dacă putem spune aşa, din valoarea datoriilor restante pe care agenţii economici gălăţeni le au către Agenţia de Furnizare a Energiei Electrice (AFEE) Galaţi.

„Electrica Furnizare – Sucursala Muntenia Nord Ploieşti - AFEE Galaţi gestionează furnizarea cu energie electrică pentru 237.750 locuri de consum, dintre care 14.105 agenţi economici şi 223.645 de consumatori casnici. În cazul agenţilor economici, valoarea datoriilor se ridică la aproximativ 9.000.000 de lei, aceasta reprezentând, în majoritate, valoarea restanţelor primilor patru agenţi economici cu cele mai mari datorii la plata consumului de energie electrica: Termsal SA Tecuci, cu un sold total de 3.623.407 lei, Apă Canal SA Galaţi, cu un sold total de 2.252.426 lei, Apaterm SA Galati, cu un sold de 1.919.535 lei şi Beyler SA Galaţi, cu un sold de 1.078.145 lei. Conform contractului de furnizare a energiei electrice, neachitarea facturii în termen de 30 zile calendaristice de la data scadenţei impune perceperea unei penalităţi pentru fiecare zi de întârziere (0,04 la sută cu începere din prima zi după expirarea termenului de plată şi până la achitarea ei)”, a declarat pentru „Viaţa liberă”, Mircea Pătrăşcoiu, director general al Electrica Furnizare.

Nici consumatorii casnici din Galaţi nu s-au lăsat mai prejos, acumulând şi ei datorii uriaşe. De exemplu, cea mai mare restanţă înregistrată de un consumator casnici depăşeşte suta de milioane de lei vechi. „Dintre cei 223.645 clienţi casnici gestionaţi de SFEE Muntenia Nord - AFEE Galaţi, 89.230 sunt în mediul rural şi 134.415 în mediul urban. În cazul acestora, valoarea datoriilor restante se ridică la aproximativ 8.725.000 lei, iar restanta cea mai mare înregistrată de un consumator casnic este de 11.441,68 lei”, se afirmă în răspunsul primit de la Electrica Furnizare.

Evident, şi în cazul consumatorilor casnici restanţieri se aplică penalităţi de întârziere, de 0,04 la sută zilnic din prima zi după scadenţă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.