Jump to content

Insulele greceşti


dcp100168

Recommended Posts

Destinaţii de vacanţă

Insule greceşti

Putem alege din peste 2000 de insule răspândite în cele două mări din nordul Mediteranei - Marea Egee şi Marea Ionică. Grecia este destinaţia tuturor preferinţelor exotice. Turistul poate alege Paradisul: o insulă plină de distracţie sau, dimpotrivă, o insulă liniştită, feerică. Creta, Santorini sau Rhodos sunt insule populare, cosmopolite, moderne. Naxos sau Zakyntos sunt, în schimb, oaze ale naturii, tăcute şi pline de frumuseţi ale dimineţii sau oaze ale relaxării, culturii şi arheologiei. Ideea e să alegi insula potrivită.

Mikonos

Este una dintre insulele Greciei unde preţurile sunt destul de mari, unde găsim hoteluri şi restaurante pretenţioase, dar şi clienţi "cu statut". Mykonos este insula morilor de vânt, a petrecerilor nocturne, a sporturilor de vară şi a coktailurilor colorate cu umbreluţe, pe plajă. Dacă vreţi o vacanţă de familie nu alegeţi Mykonos. Viaţa nocturnă, nenumăratele cluburi, barurile de noapte şi petrecerile de pe plajă sunt atuurile unei vacanţe pline de distracţii şi de aventuri. Mykonos are peisaje superbe, faeze generoase, plaje cu nisip fin, dar e o destinaţie libertină, potrivită mai degrabă tinerilor fără prea multe prejudecăţi.

Naxos

Insula Naxos se traduce prin linişte şi relaxare. Naxos are cele mai frumoase plaje din marea Egee, cea mai liniştită şi relaxantă atmosferă şi un cadru natural care te lasă cu gura căscată. Cea mai mare insulă a Cicladelor are o suprafaţă de 400 de kilometri pătraţi, iar infrastructura turistică este prezentă doar la ţărmurile ei. Găsim situri arheologice, monumente, muzee şi o mulţime de locuri mai puţin cunoscute. Naxos este o insulă pentru cei dornici de linişte şi cultură, sport şi natură, istorie şi relaxare.

Rhodos

E paradisul celor care caută sejururi all‑inclusive fără defect. E un paradis al naturii dar şi al arhitecturii. Rhodos este puţin cam aglomerată, semn că turiştii iubesc această insulă. Rhodos are plaje largi, o bază hotelieră solidă, extrem de multe atracţii istorice şi culturale precum şi facilităţi pentru practicarea tuturor sporturilor de apă.

Lemnos

Aventura, senzaţii tari şi experienţe-limită. Toate le găsim pe insula Lemnos. E vestită pentru plajele curate, apele clare şi adâncurile stâncoase ale mării, care o recomandă pentru pescuitul subacvatic. Insula este destinaţia perfectă pentru amatorii de scubă. Găsim multe colţuri încă pustii pe această oază, găsim îndeajuns de multe atracţii culturale, dar nici viaţa de noapte nu este total exclusă. Lemnos nu este extrem de cunoscută, nici foarte scumpă, nici prea pretenţioasă.

Zakyntos

E un paradis al Mării Ionice. Considerată drept cea mai frumoasă insulă a Greciei, Zakyntos este destinaţia celor îndrăgostiţi de natură. Nu e o insulă a distracţiei. Nu oferă mare lucru pentru viaţa de noapte. Dar găsim peisaje incredibile, cu marea de un albastru electric, cu stânci şi arcade formate deasupra micilor golfuri de pe plaje. Zakyntos e foarte puţin promovată, fiind mai puţin cunoscută, dar este destinaţia ideală pentru o vacanţă unică.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23736

Link to comment
Share on other sites

Grecia vrea să înscrie insula Santorini în patrimoniul umanităţii

Grecia a lansat, joi, o campanie pentru înscrierea Santorini, insula din Marea Egee devenită una dintre primele destinaţii turistice ale ţării, în patrimoniul mondial al umanităţii creat de UNESCO, informează AFP. "Trebuie să începem imediat campania pentru înscrierea Ia (oraş în nordul insulei) şi a altor părţi ale insulei în lista patrimoniului mondial al UNESCO", a spus ministrul grec al Turismului, Aris Spiliotopoulos. Cu 50.000 de vizitatori zilnic, în lunile estivale, oraşul Ia este celebru pentru arhitectura sa şi perspectiva unică pe care o oferă asupra unui crater vulcanic. Cunoscută pentru faleza lungă, cu o înălţime de la 60 la 120 de metri, Santorini este insula vedetă a arhipelagului Cicladelor, din sudul Mării Egee. În 2007, insula a fost vizitată de aproape 1,5 milioane de turişti. Santorini îşi datorează forma geologică unică unei mari explozii vulcanice care a avut loc pe la sfârşitul secolului al XVI-lea î.Hr. Autorităţile greceşti au identificat cel puţin 47 de situri care ar putea fi incluse în patrimoniul mondial al umanităţii.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Insule grecesti sunt multe, unele mai mari altele mai mici. Destul de importante mai sunt si Thassos , Corfu, Paxos ai Antipaxos,...

Pot spune ca usor de ajuns cu masina este Thassos(am fost anul trecut), mult mai retras si mai lipsit de conationali iesiti la parada ca in Katerini de exemplu.

Ceva mai salbatic, miraculos si fascinant este Corfu. Se poate ajunge cu masina insa ultimul segment de drum este alcatuit din autostrada Egnatia Odos si drumul vechi national, plin de serpentine cu urcusuri la peste 1400-1500 m si coborari spectaculoase in 2-3 km la ceva mai putin de 300-400m. Insula are cel mai inalt punct pe muntele Pantokrator unde se afla manastirea cu acelasi nume tradus din greaca insemnand Atoatetiitorul. Acolo se afla un singur calugar pe numele bisericesc Euharist, roman si care este din...Galati. Da ati citit bine. Este galatean, parintii locuind in M19 daca-mi aduc bine aminte. Este in Grecia de 12 ani, a stat 9 ani pe muntele sfant Athos si de 3 ani este pe Pantokrator. Acolo l-am gasit zilele trecute(abia am revenit in tara).

Daca mai doreste cineva informatii despre Grecia(eventual tranzitarea Bulgariei) nu ezitati sa intrebati.

Kalispera.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 weeks later...

Anul trecut a fost minunatul Corfu...fara cuvinte. Anul acesta am facut rezervare in Lefkada pentru iulie, si vorba colegului de forum......daca personal vom fi ocoliti de criza (da Doamne) sfarsitul lui iunie il dedicam Corfu-lui - deh! prima iubire nu se uita niciodata!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.