bestiully86 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 PortretEternitatea clipei ce zace-n asteptare,Speranta care moare privind catre apusSi nori de amintiri,ce striga cu-o chemare,In lacrimi de durere, iubiri care s-au dus…Copaci in straie negre, amar batuti de vantIsi plang a lor chemare cu cearcane adanci.Si case parasite lipsite de cuvantAscult-al mortii ranjet, cum geme dintre stanci…Si oameni calatori prin recile destine,Si vieti ce se sfarsesc iubind doar bani platonic,Sunt toate-a vietii noastre fotografii “divine”Ce scalda-n armonie al vietii cant canonic.
bestiully86 Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 DORSunt stele ce dor cand se nascDe dorul ce-l am pentru tine,Si norii incep ca sa plangaDe dor pentru tine iubire.O lacrima uda parfumulCe-n urma tu l-ai lasat,Ai lasat doar durere in mine Atunci cand tu ai plecat.Si-astept o speranta sa-nvieSa vii langa mine-napoiSa fim impreuna-o vecieFericiti, doar noi amandoi.
bestiully86 Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 CALATORPrivind cu amagire cum stelele-mi zambescMi-aduc aminte toamna si-n vise te-ntalnesc.Privind desertaciunea omului de randMa-ntreb de ce iubirea ma face ca sa plang.Trecand in nefiinta un suflet parasitM-aprinde gheata vie a gerului cumplitSi strada-ntunecata ce-adesea o strabatBrazdeaza al meu suflet strain si-ndurerat.Strvit de-mbratisarea iubirii ce ti-o portMai caut cu speranta al vietii antidot.Si cum mai trece timpul, rapid, indubitabilMa cred pe scena lumii actor irefutabil.
dcp100168 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 "ca să plâng" ? N-ar strica un pic mai multă atenţie! Poate e indicat chiar sa treci pe la un cenaclu, unde poţi să primeşti critici avizate.
bestiully86 Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 COMEDIECandelabrele iubirii, ce nasc dureri si suferinteAtarna in al vietii fire creand fiori printre morminte.Si luminand intunecat, a noastra sfera a iubiriiNe-n groapa- adanc, neincetat, straini, in culmea fericirii.Atunci cand stelele privesc, plangand, la a noastra bucurie,Si cerul rade obosit, privind a lumii comediePamantul pare sa ucida omul cu-alui suferintaChemandu-ne-napoi la el, trecandu-ne in nefiintaSi-atunci privind spre Dumnezeu, cu-o tenta falsa de credintaVom cere in zadar iertare, prin rugaciuni, cu umilita.Dar negresit sutem datori iubirii noastre cu o moarteSi vom cadea ingenunchiati, raspunzatori de-a noastre fapte.
docica Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Chiar asa....nu vrei sa vii la cenaclu?.....In fiecare vineri, la ora 17.30, la Viata Libera, Cenaclul literar "Noduri si semne"! Ai avea ce invata.....si poate ca ai intelege mai bine poezia. In alta ordine de idei...ma mananca si pe mine degetele ....asa ca am sa postez si eu un text...doar unul : ALTE PAMANTURI I toate degetele copacului s-au trezit, toţi morţii iernilor trăite de el se pregătesc pentru Sabat, curg spre crengile lui hore de Iele, întârziatele vidme îmi târăsc prin zăpadă privirile. Şchioapa mă caută. degetele copacului s-au strâns, m-au acoperit. sorbul pământului este plin de rădăcini. II o Vâlvă prinsă în trunchi nu ştie sufletul pământului, seva pietrelor mă hrăneşte. nu ştiu cum sună până la capăt sărutul Vântoaselor. III pe timp de vârgolună îmi duruie în palme paşii Gadinei. pe la colţuri, fetiţele roşii au început programul. din guri de canal îmi zâmbeşte calm câte un şobolan . doar atunci pietrele sunt calde, doar atunci braţele oraşului îmi şoptesc deschis: nu vezi că alte pământuri se nasc din voi? IV înspre zori se adună la cârciumă Ursele. îşi comandă, cu voci obosite, porţii mici de tărie. când mor stelele, la o masă de fier, îmi înec în timpane epopeea Pământului. daca mai vreti texte intrati pe: http://www.agonia.ro/index.php/author/0 ... tol_Simona sau pe : www.poezie.ro si cautati: simona(simona)
Cornelia Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Chiar asa....nu vrei sa vii la cenaclu?.....In fiecare vineri, la ora 17.30, la Viata Libera, Cenaclul literar "Noduri si semne"!Ai avea ce invata.....si poate ca ai intelege mai bine poezia. Am şi eu o tentativă... Adoraţia supremă e suficientă Aspune că iubeşti e hiperbolic… Pasiunea intoxicantă e pură plăcere A spune că urăşti e magistral… Citeşte şi crede-mi cuvintele, Mângâie cu gândul fiecare literă, Apoi mulează-te după ideea mea Şi vei lua forma imaginaţiei mele. Mm... ce se face mai exact acolo, la cenaclu?
docica Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 ....pai in general, literatura.....in special....prietenie, relaxare, arta!.... De fapt cenaclul te invata nu doar sa intelegi literatura, ci sa si o practici. Noi acolo citim ceea ce scriem. Unii comenteaza, altii doar privesc, asculta. Unii spun ceea ce simt intr-un limbaj facil, obisnuit, uneori chiar in argou de cartier....iar altii comenteaza stilistic, literar. Dar nu conteaza forma in care afli ce cred oamenii despre textele tale, ci mesajul in sine. Daca esti deschis inveti din critici si evoluezi. Poti veni la cencalu mereu, chiar daca nu scrii nimic, chiar daca nu comentezi nimic. E placut doar sa fii acolo! Varstele? sunt oameni de la 16 ani la 70. Cel mai mic membru de cenaclu este o fetita de scoala primara. Sunt foarte multi membri, inclusiv in afara tarii, care, atunci cand vin in Romania, trec melancolici, dar si fericiti pe la noi. Totusi, in mod obisnuit (vineri de vineri) suntem cam 10-15 oameni...cam aceeasi. Iar in afara cenaclului? ne mai intalnim, mai mergem la cate "o iarba verde" sau cine stie...vei afla sau veti afla acolo. DECI: veniti la cenaclu!
gheisa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 înainte de a fi pădure credeam că am înăuntrul meu umbletul sangvin al unei herghelii acum cred că tu îţi strecori corbii prin mine şi-mi distrugi noaptea toate malurile urmelor de copită peste care-mi scurg verdele până cand vei toci şi colţurile zidurilor despărţitoare eu îmi voi lua liber o iubire de la lume ca să-mi înmoi aşteptarea de mâine într-o ploaie neştiută de nimeni care-mi şfichiuie uneori tremurul dorului hoinar prin frunze cu gust de femeie şi coame de cai rătăciţi am intrat si eu in joaca voastra...
docica Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 foarte interesanta. vino la cenaclu! vinerea viitoare, in jur de ora 18, se va citi poezie. poate iti va placea.
docica Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 De cand am facut invitatia, nu a fost nimeni curios sa vina? Va invit iar! Veniti la cenaclu. S-ar putea sa nu va placa....sau...cine stie!
Rami Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Ganduri, ce hoinaresc straine...Prin locuri nestiuteGandurile mele, ratacitoare pasari intr-o zare nesfarsitaDe pareri de rau...Gandurile mele, ce nu isi gasesc linistea...Intr-o lume nebuna...Gandurile mele...alunecand prin viataIntr-o simfonie nesfarsita a amintirilor.Ganduri...cu aripile frante de lacrimi greleIntaiul pas, al unui zbor curmat mult prea devreme...Si e tarziu...Tarziu pentru un gand ratacitor ce ma incearca...Tarziu pentru pareri de rau...Un gand... ce vrea sa fie?Traire... sentiment... simtire?O lacrima ce lasa-n urma sa?Si inca una... alunecand usor... pentru un gand , o nebunie...Esti ceea ce nu pot aveaEsti vorba ce n-o pot rostiDe teama...Esti gand? vis? sau realitate?Caci esti pentru ca mai apoi sa nu mai fii...decat o amintire...Esti gandul meu, tu, nebunia mea....
Rami Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 multumesc Inlantuita...in lanturi grele... Inlantuita-n lacrimi... Picaturi de roua pe obrazul meu... Inlantuita si pierduta-n viata... Pedeapsa mea pentru ca te iubesc... pedeapsa ta pentru ca ma iubesti... O lacrima, din dragoste, doar pentru tine... Ce-nseamna ea? Si cine poate sa condamne-un gand ... o nebunie?
Rami Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Esti gandul meu nebun..in fiecare searaMa urmareste ca un vis in noaptea mea..Esti gand razlet ce zboara-n jurul meu...Caci esti... pentru ca mai apoi sa nu mai fii...Si nu mai stiu sa te-nteleg, nu potCaci tu nu stii ce vrei, Atragi pentru ca mai apoi sa ma urasti,Ma chemi, m-alungi,Ma vrei sau ma respingi...Si eu nu pot sa te-ntelegNu am puterea sa -nteleg ce vrei...Tu oare stii? Ma-ntreb....Esti gandul meu, tu, nebunia mea ...
Rami Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Opreste-te! opreste-te pentru o clipa si priveste-maPriveste-ma si lasa-ma sa te privesc si euSa ma imbat de fiinta ta....Sa ma innec in ochii tai adanci ca marea... cu negre furtuni.Pentru ca buzele mele sa nu uite forma numelui taupentru ca zarea ce s-a scuturat pe pleoapele mele sa nu se risipeascasi ploaia gandurilor mele sa nu conteneasca....
Rami Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Urme pe nisip.... urme in suflet...Urme ale unor pasi ce au plecatUrma atingerii unei brizeUrma atingerii unei maini...Urme... urme pe nisipUrma unei priviri fugareUrma unui sarut furat din intamplare.Ma urmarescUrmele unui vis din noaptea meaMa urmaresc cuvinteMa urmaresc priviriSa fi visat doar eu ?... la tine visele nu au ajuns?
Rami Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Sa fi visat doar eu?La tine visele nu au ajuns?Ori le-ai gonit...Iti amintesti? mai ai timp sa iti amintesti?ai vise-acum? Tacere... doar tacere...si stiu ca intr-o zi si eu tacere doar ti-am dat ...si stiu, inca mai stiusi simt, inca mai simtsi eu visez... si inca-mi amintescSa fi visat doar eu ?La tine visele nu au ajuns?
Rami Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Ti-am aratat cat de frumos e un copac, daca-l privesti cu ochii mei ...ti-am aratat ca e un fir de iarba ... ce pana-atunci nu l-ai vazutti-am aratat o stea... stiai ca e acolo?Stiai cate minuni sunt pe Pamant?
Rami Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Uitarea nu se asterne intotdeauna peste sufletul nostrucaci ne intoarcem.. sau doar ma intorc...Uitarea nu s-a asternut peste sufletul meuCaci eu ma intorc, mereu ma intorc.Sunt in aceleasi locuri, sunt in aceleasi simtiri...te astept sa traiesti din nou...
Rami Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Amintiri...din tristete si lacrimidin zambete, din lumina unei zile ...din intunericul unei seri...Amintirile.. triste aduceri-aminte...O mare de regrete-n ochii tristi...ce stie inima decat sa-si aminteasca neincetat?ce stie sufletul decat sa caute ?amintiri...
Rami Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Cuvinte, cuvinte ce au roit in jurul nostru...Zambete ascunse si soapte in nopti tarzii,Pasi ce s-au pierdut, s-au ratacitsi noi, impreuna cu eine-am ratacit pe alei solitare. Mergeam candva alaturiintr-o simfonie a serilor tarziicercetam fara sa intrebamintrebam fara a raspundesimteam la fel... Furam clipe pret de o tigara arsa...Furam priviri ascunse de ochii tuturor..Furam zambete ce se intelegeau tacut..timp.. timp a trecut peste noi... unde ne-am pierdut, unde ne vom regasi?
Relu Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Ti-am aratat cat de frumos e un copac, daca-l privesti cu ochii mei ... ti-am aratat ca e un fir de iarba ...
Recommended Posts