Jump to content

"Ţara Vrancei" cântă la Oancea


dcp100168

Recommended Posts

De Pasti, muzica sacra si cintece populare

Corala „Pastorala” va cinta "Veniti de luati lumina!" in noaptea de Inviere, la Biserica Sapunari din Focsani * In cea de-a treia zi de Pasti, Ansamblul "Tara Vrancei" va sustine la Bizighesti un recital de muzica si jocuri populare.

Invierea Domnului este intimpinata prin spectacole de muzica folclorica traditionala si muzica sacra. Ansamblul Folcloric Profesionist "Tara Vrancei" si Formatia Corala „Pastorala” au agenda plina in aceste zile de sarbatoare. Corala „Pastorala” va incerca sa reinvie spiritul Invierii, prin concertele de muzica sacra pe care le sustine in Saptamina Patimilor. Astfel, astazi, la Biserica Sapunari (de la Teatru), incepind cu ora 17.00, coristii vor interpreta din cintarile specifice, Prohodul si Marea Inviere. Tot astazi, de la ora 18.00, este programat un concert de muzica sacra, dedicat cadrelor militare, la Casa Armatei. Simbata seara, de la ora 23.30, „Pastorala” va fi prezenta la aceeasi Biserica Sapunari, pentru slujba de Inviere. Si dupa Pasti vor continua concertele. Vineri, 2 mai, in ziua in care se sarbatoreste Izvorul Tamaduirii, „Pastorala” va fi prezenta la Manastirea Dalhauti, unde, in prezenta episcopului Epifanie Norocel, va sustine un recital de muzica sacra, cu ocazia hramului manastirii. Ansamblul "Tara Vrancei" a filmat deja la TV Favorit pentru programul de Pasti. Luni, 28 aprilie, cind pe vremuri se tinea traditionala hora a satului, artistii populari vor sustine un spectacol in aer liber, pentru locuitorii din Oancea, judetul Galati. A treia zi de Pasti, marti, 29 aprilie, Ansamblul "Tara Vrancei" va ajunge la Bizighesti, unde va aduce pentru fiii satului un recital de muzica si jocuri populare. Din program nu vor lipsi cintecele pascale. "Vom sustine un moment artistic, care va cuprinde si cintece pascale, asa cum ne sta bine la moment de sarbatoare. Vrem sa aducem, prin cint si joc, bucuria horei satului de odinioara, pentru cei de la sate, acolo unde s-a nascut vesnicia", a spus Maria Murgoci, directoarea Ansamblului "Tara Vrancei".

http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=19183

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.