Jump to content

Bal de caritate organizat de Prefectură


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Bal de caritate organizat de Prefectură

Paul Florea, prefectul judeţului Galaţi, a anunţat că intenţionează să organizeze, pe 23 decembrie, un super-bal de caritate la care să participe peste 300 de persoane, respectiv „toată lumea bună a oraşului".

Evenimentul va avea loc la Palatul Navigaţiei şi se vrea să fie o reînviere a vechilor tradiţii burgheze din Galaţi, având în vedere că în perioada interbelică se organiza în fiecare an un bal de caritate, chiar înainte de Crăciun.

Strângerea de fonduri va avea însă o finalitate cu totul neaşteptată. Banii din donaţii nu vor ajunge la vreun orfelinat sau azil de bătrâni (cum ar fi logic şi se obişnuieşte), ci cu ei se va renova o încăpere din clădirea Perfecturii, în care va fi amenajat apoi un fel de muzeu închinat lui Alexandru Ioan Cuza.

Iniţiativa prefectului Florea vine cumva în contradicţie cu faptul că la Galaţi există deja un muzeu închinat domnitorului Cuza, care se află chiar în casa în care acesta locuit în vremea pe când era pârcălab de Covurlui. Ideea vine în contracţie şi cu conceptul de "caritate", dat fiind că, de fiecare dată, colectele de tip "balul protipendadei" sunt, în toată lumea, pentru persoanele aflate în dificultate, nu pentru instituţiile statului!

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.