Jump to content

Biserică ridicată cu altarul spre apus!


dcp100168

Recommended Posts

Biserică ridicată cu altarul spre apus!

O biserica din lemn masiv de stejar a fost construita la Galati, exact pe dos. In loc sa aiba altarul spre rasarit, cum e regula ortodoxa, il avea orientat spre N-V, iar preotul si enoriasii ar fi trebuit sa se inchine aiurea.

Pentru ca demontarea edificiului de 40 de tone ar fi fost dificila, constructorii au decis sa o roteasca aproape cu 180 de grade.

Biserica a fost ridicata aici din 2008, dar din cauza pozitiei anapoda, nu s-au putut tine slujbe pana acum. E clar ca cine a turnat temelia nu a avut busola cu el. Astfel, constructorul a fost nevoit sa roteasca biserica in pozitia cuvenita si, din fericire, n-a cerut nicio plata pentru asta. N-a fost deloc usor, pentru ca lacasul trebuia invartit cu aproape 180 de grade. Cladirea a fost ridicata cu niste cricuri si sub ea a fost pus un imens cadru metalic, manevrat cu ajutorul unor scripeti.

In sfarsit, credinciosii au respirat usurati. Nu se stie nici pana acum cine este vinovat de amplasarea gresita a bisericii. Preotul a refuzat sa explice daca a fost o greseala de proiectare, iar constructorul a facut si el, se pare, legamantul tacerii.

In concluzie, totul e bine cand se termina cu bine. Iar slujba de Craciun se va tine aici fara probleme.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Biserica Sf. Gheorghe a fost mutată cu altarul la răsărit

Lăcaşul de cult, construit integral din lemn, este situat în mijlocul cartierului Micro 14, în spatele fostului magazin General. Edificiul a fost adus în zonă în urmă cu trei ani, dar nu a fost amplasat aşa cum cer canoanele Bisericii Ortodoxe Române.

În 2008, în printre blocurile din Micro 14 apărea o bisericuţă de lemn, după modelul celor întâlnite în nordul Moldovei sau în Maramureş.

Pitorescul lăcaşului de cult, care poartă hramul Sf. Gheorghe, a fost însă însoţit de un amănunt ciudat, contrar canoanelor creştine: lăcaşul de cult avea altarul orientat nu spre răsărit, aşa cum ar fi trebuit, ci spre nord-vest!

Din motive necunoscute, reprezentanţii Bisericii au remediat abia ieri situaţia, contractând o firmă de specialitate care a pus biserica pe scripeţi şi a mutat-o în poziţia corectă.

Reprezentanţii parohiei au refuzat ieri să facă vreun comentariu legat de această situaţie, lăsând totuşi să se înţeleagă că în biserică nu s-ar fi oficiat slujbe, deşi unele voci au invocat contrariul.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Nu am putut lăsa deoparte arhitectura bisericii în raport cu clădirile deja existente în zonă! Practic s-a vrut doar un lăcaș de cult pentru enoriașii cotizanți și cam atât! Cu admir bisericuța cu atât mi se face mai tare dor de concediul la munte acum de sărbători!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Biserică în memoria foştilor deţinuţi politici

Începând de astăzi se pot oficia slujbe în noua Biserică „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Sfinţii 40 de Mucenici” din Galaţi.

Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a sfinţit antimisul lăcaşului de cult şi a binecuvântat cu agheasmă edificiul, informează TRINITAS TV. La final a fost oficiat un parastas pentru cei care au murit în închisorile comuniste. Arhiepiscopul Dunării de Jos le-a oferit credincioşilor prezenţi la slujbă felicitări, calendare şi iconiţe.

basilica.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.