Jump to content

Alexandru Teodorescu a fost exclus din PSD şi şi-a pierdut funcţia de consilier judeţean


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Alexandru Teodorescu a fost exclus din PSD şi şi-a pierdut funcţia de consilier judeţean

* Victoria Giurgiu, profesor de istorie la Tg. Bujor, este propunerea pentru ocuparea postului rămas vacant

Ultimele răfuieli politice din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi s-au soldat cu o „victimă”. PSD-istul Alexandru Teodorescu – consilier judeţean din 2008 - a fost exclus din partid. Decizia a fost luată joi seară, în cadrul Biroului Permanent al Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat Galaţi. Lui Alexandru Teodorescu i s-a imputat faptul că nu a semnat convocatorul ultimei şedinţe de CJ şi nici nu a participat la aceasta.

„Hotărârea de convocare a şedinţei de CJ a fost luată la nivelul Biroului Permanent, toţi consilieri au fost înştiinţaţi, au aprobat-o si au mers în acest demers comun cu colegii de la PNL şi PC, cu o singură excepţie. Domnul consilier Alexandru Teodorescu nu a semnat nici convocatorul pentru noua şedinţă şi nici nu a fost prezent în plen. Drept urmare s-a decis excluderea sa din PSD. Hotărârea a fost luată în unanimitate de membrii PB”, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan.

Alexandru Teodorescu nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia partidului. El era membru PSD din anul 2004, când a venit de la fostul Partid Democrat. Până în 2008 a mai avut două mandate de consilier local.

În viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţului, PSD o va propune pe Victoria Giurgiu, profesor de istorie la Tg. Bujor, pentru ocuparea postului rezultat prin excluderea lui Alexandru Teodorescu. De asemenea, la şefia Comisiei de Buget Finanţe va fi susţinută consiliera Viorica Sandu. „Ca urmare a acestei excluderi din partid, Teodorescu va pierde şi conducerea Comisiei de Buget Finanţe, iar Biroul Permanent a decis să o susţină pe consiliera Viorica Sandu”, a mai precizat Claudiu Brânzan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Alexandru Teodorescu are serioase probleme și în afaceri

Alexandru Teodorescu (cunoscut sub pitoreasca poreclă „Teodorescu Termopan”) era membru PSD din anul 2004, când a venit de la fostul Partid Democrat. Până în 2008, când a devenit consilier județean, a mai avut două mandate de consilier local.

În ultima perioadă, Alexandru Teodorescu are serioase probleme și în afaceri, după ce investițiile lui imobiliare au fost grav afectate de criza economică și de prăbușirea pieței construcțiilor. El a ajuns chiar să fie executat silit de către Fisc, din cauza restanțelor la plata impozitelor și taxelor.

Omul de afaceri este, de mai mulţi ani, preşedintele filialei Galaţi a Uniunii Generale a Industriaşilor din România - UGIR - 1903, confederaţie patronală care include circa 15% dintre oamenii de afaceri români.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

N-a plecat, ba a şi cotizat! - Deciza PSD, contestată

* Dieter Krampultz contestă decizia PSD * Fostul consilier e supărat că nu a fost nici măcar întrebat * Cotizant, lipsă la inventar !

Scandalul succesiunii consilierilor PSD din Consiliul Judeţului continuă cu un nou episod. Reamintim că după ce Alexandru Teodorescu şi-a pierdut mandatul de consilier (ca urmare a excluderii din PSD), următorul supleant de pe listă era Dieter Krampultz, însă PSD a înştiinţat CJ-ul că acesta nu mai este din 2008 membru de partid şi că locul va fi ocupat de doamna Victoria Giurgiu, ceea ce s-a şi întâmplat. La şedinţa de CJ, lui Krampultz i s-a reproşat că nu şi-a plătit cotizaţia la partid, ba chiar că şi-ar fi dat demisia din PSD.

”Corect era să mă întrebe şi pe mine cineva”, ne-a declarat Dieter Krampultz, care contestă toate aceste afirmaţii. „Dar nu pentru asta intervin, ci pentru a contesta minciuna că mi-aş fi dat demisia din partid! Unii colegi chiar m-au luat la mişto şi asta m-a iritat cel mai mult! Nici nu râvneam măcar la acest post, am mai spus că trebuie să-i lăsăm pe alţii mai tineri, dar m-a deranjat modalitatea prin care m-au îndepărtat.”

Krampultz ne-a mai declarat că şi cu plata cotizaţiei la partid este la zi: în iunie a plătit pe tot anul! Chiar majorat, adică a dat cinci lei pe lună, faţă de un leu, cât reprezintă contribuţia pentru pensionari, a precizat fostul supleant. ”Au minţit şi asta mă doare! Nu râvnesc locul, nu îi voi da în judecată, dar nu suport minciunile! Am declaraţie la notariat că sunt membru şi că am plătit cotizaţie. Şi prefectul o are. De câte ori m-au chemat la partid, m-am dus. Acum vreo două luni, a venit cineva de la Organizaţia Municipală [a PSD] ca să facă inventarul. M-a întrebat dacă mai sunt membru şi am răspuns că da.”

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Fostul PSD-ist Alexandru Teodorescu rămâne consilier judeţean

Prefectul Galaţiului, Paul Florea, a invalidat hotărârile consilierilor judeţeni privind retragerea mandatului de consilier a lui Alexandru Teodorescu şi înlocuirea acestuia cu PSD-ista Victoria Giurgiu. Până la sfârşitul săptămânii, reprezentantul Guvernului în teritoriu va notifica conducerea Consiliului Judeţului şi va solicita instituţiei ca Alexandru Teodorescu să fie repus în funcţie. „Am atacat în contencios-administrativ aceste hotărâri şi instanţa se va pronunţa pe cererea mea. Aparatul de specialitate, dar şi eu considerăm că cele două hotărâri nu sunt legale. Până la soluţionare, Teodorescu rămâne consilier”, ne-a spus Paul Florea.

În ceea ce priveşte ameninţările Partidului Social-Democrat (conducerea formaţiunii politice a afirmat că îl va schimba din funcţie pe Paul Florea şi va formula plângeri penale împotriva sa), prefectul se amuză. „Chestia cu DNA m-a amuzat şi o consider o copilărie. Voi avea o discuţie cu domnul Brânzan şi reprezentanţii PSD”, a precizat prefectul.

Pe data de 20 decembrie, consilierii din cadrul USL i-au anulat mandatul lui Alexandru Teodorescu, la comanda controversatului lider politic gălăţean, deputatul Dan Nica, care l-a exclus din PSD, la începutul lunii trecute. Alexandru Teodorescu a contestat, însă, în instanţă decizia partidului din care a făcut parte. Cu toate acestea, consilierii judeţeni au mandatat-o, prin vot, pe Victoria Giurgiu să îi ia locul.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

"Jihad" în PSD Galaţi

În războiul intern, liderul organizaţiei, Dan Nica, a suportat o primă înfrângere, Alexandru Teodorescu redevenind consilier judeţean.

Preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica a declanşat „jihadul" intern, excluzân­du-i din PSD pe toţi cei care nu se supun dorinţei sale de a-l desemna candidat USL la preşedinţia CJ Galaţi pe Nicolae Bacalbaşa. Candidatura la CJ a revenit PSD şi majoritatea liderilor locali doreau ca această candidatură să îi revină actualului preşedinte CJ, Eugen Chebac (PSD), care are un bilanţ foarte bun al primului său mandat, prin demararea şi finalizarea a zeci de investiţii în reabilitarea infrastructurii, dar şi dezvoltarea unui număr foarte mare de proiecte pe fonduri europene. Faptul că Eugen Chebac e bine văzut în organizaţie nu i-a convenit liderului Dan Nica, care a forţat înlocuirea lui Chebac cu Bacalbaşa. Anestezistul e cunoscut prin replicile fără perdea de la jurnalele orei 5 şi apariţia la „Te pui cu blondele?".

După ce Eugen Chebac a anunţat că va candida ca independent la preşedinţia CJ, Dan Nica a declanşat vânătoarea de vrăjitoare în PSD Galaţi, demarând excluderea din partid a celor care încă mai considerau că Chebac ar fi trebuit să fie candidatul USL. În războiul intern, Nica e secondat de senatorul Gh. Saghian, un politician la care sunt evidente reflexele activiştilor din anii 50 şi deputatul Florin Pâslaru, fost colaborator al Securităţii sub numele de cod "Pintea". Prima victimă a tripletei Nica-Saghian-Pâslaru a fost omul de afaceri Alexandru Teodorescu, exclus din PSD pentru că în calitate de consilier judeţean refuzase să semneze convocatorul unei şedinţe CJ la care Bacalbaşa avea să se impună prin retragerea a două proiecte de investiţii propuse de Chebac la Spitalul Clinic de Urgenţă. Exclus din PSD, Teodorescu a fost înlocuit şi în CJ, cu prof. Victoria Giurgiu, din Tg. Bujor. "Rocada" a fost ilegală, a fost invalidată şi atacată în contencios de Prefectura Galaţi, acum Teodorescu redevenind consilier judeţean.

Lista lui Nica

În pofida acestei prime înfrângeri, războiul intern va continua, chiar foarte curând, cu noi excluderi din PSD. Pe lista lui Nica se află preşedintele CJ Eugen Chebac, primarul Galaţiului Dumitru Nicolae, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, consilierul municipal Daniel Apetrăchioaie, dar şi o listă ceva mai lungă de tineri social democraţi. În fruntea "municipalei" PSD va fi impus city managerul Forin Popa, un personaj controversat, cunoscut, printre altele, că încasa lunar 2.000 de euro de la Sterică Atanasiu, patronul firmei care fusese ajutată de municipalitate să câştige prima licitaţie pentru construirea portului de ambarcaţiuni.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.