Jump to content

Gălăţeanul Marius Mitrea, arbitru de perspectivă în rugbyul mondial


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeanul Marius Mitrea, arbitru de perspectivă în rugbyul mondial

mitrea-199x300.jpg?9d7bd4

Partida de astăzi, dintre Bucharest Wolves şi Worcester Warriors este condusă la centru de un arbitru italian, de origine română, Marius Mitrea.

Gălăţean la origine, arbitrul de aproape 29 de ani este considerat de FIRA-AER şi de IRB drept unul dintre cei mai talentaţi tineri arbitri. Lui i s-au încredinţat deja mai multe meciuri importante, în campionatul italian, Liga Celtică, dar şi în Amlin Challenge Cup sau Cupa Europeană pe Naţiuni.

Mitrea s-a născut pe 25 februarie 1982, la Galaţi, iar la vârsta de 16 ani a plecat în Italia. Actualmente locuieşte la Treviso, fiind angajatul unei societăţi de import-export. În România nu a practicat rugby-ul, însă a descoperit balonul oval în Peninsulă. Primul meci la care a fost delegat a însemnat o partidă de juniori U15, între Padova şi Casale. Pe plan internaţional, Mitrea şi-a făcut debutul la meciul dintre Belgia şi Canada, în 2010.

Mitrea a fost delegat anul trecut la Cupa Mondială de Juniori U20, conducând la centru chiar un meci al României, cu Papua Noua Guinee.

Mitrea a fost delegat şi la Chişinău, la jocul câştigat de Moldova contra Cehiei.

sportlocal.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Marius Mitrea - romanul din Pro 12 si Amlin Challenge Cup

Marius Mitrea este un roman stabilit in Italia, acolo unde a si luat contact cu rugby-ul. Plecat din Galati dupa terminarea liceului, Marius a inceput sa practice rugby-ul in liga secunda la echipa Paese. O accidentare insa a pus capat destul de repede carierei de jucator trecand astfel la arbitraj.

Este deja al saselea sezon in care arbitreaza partide din Campionato Eccellenza, Rabo Direct Pro 12, Amlin Challenge Cup si mai nou Top 14. A fost delegat de asemenea sa conduca partide din cadrul Cupei Europene a Natiunilor sau Cupa Mondiala de Juniori U20 din 2010.

In ceea ce ne priveste, a arbitrat doua partide ale Lupilor in Amlin Challenge Cup in sezonul 2011-12, cele impotriva lui Stade Francais si Worcester.

In acest sezon, Marius Mitrea a condus patru partide din Rabo Direct Pro 12, ultimul fiind chiar in etapa de la sfarsitul saptamanii, atunci cand a arbitrat jocul Cardiff Blues-Ulster.

La sfarsitul saptamanii viitoare va conduce in Top 14 partida dintre Bordeaux-Begles si Toulouse, apoi va oficia in Amlin Challenge Cup la intalnirile dintre London Welsh, echipa romanului Paulica Ion si Stade Francais respectiv Gloucester-Bordeaux-Begles.

frr.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.