Jump to content

A murit fosta deputată de Galaţi Leonida Lari


dcp100168

Recommended Posts

A murit fosta deputată de Galaţi Leonida Lari

Cunoscuta poeta, publicista, deputat in Parlamentul din Bucuresti si militanta pentru reunirea Basarabiei cu Romania a fost infranta de cancer. Leonida Lari a murit duminica dimineata, la Chisinau, la varsta de 62 de ani.

leonidalari_tn.jpg

Poeta, publicista, politiciana si o inflacarata militanta pentru reunirea Basarabiei cu Romania, Leonida Lari-Iorga (pe numele ei adevarat - Lubovi Ivanovna Iorga) s-a stins din viata.

Nascuta la 26 octombrie 1949, in Republica Moldova, localitatea Bursuceni, aproape de Balt, Leonida Lari s-a aflat printre fruntasii Miscarii de emancipare nationala din Basarabia de dupa anii 1988. In 1992, este ales deputat in Parlamentul Romaniei, pe listele din Galati ale PNTCD. Apoi, se inscrie in PRM si castiga 3 legislaturi in Parlamentul Romaniei (1996, 2000, 2004).

La inceputul lunii februarie 2005, singurul parlamentar al PRM Suceava, Leonida Lari, a anuntat ca demisioneaza din acest partid, deoarece prefera „libertatea de a gandi si de a actiona” si „limbajul civilizat chiar fata de adversarii politici”, dupa cum relata atunci Monitorul de Suceava. In 6 ianuarie 2007, ziarul Adevarul anunta ca "Deputatul PRM Leonida Lari-Iorga si-a depus cererea de inscriere in Partidul Popular Crestin-Democrat".

Leonida Lari, basarabeanca ajunsa in Parlamentul Romaniei, a declarat, in fata a zeci de mii de basarabeni, ca se logodeste cu Stefan cel Mare, scria despre ea vipmagazin.md. Poeta a publicat 24 de volume de poezie si proza.

agenda.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.