Jump to content

Sindicatele din Combinat cer extinderea legii privind condiţiile deosebite de muncă


dcp100168

Recommended Posts

Sindicatele din Combinat cer extinderea legii privind condiţiile deosebite de muncă

Propunerea va fi discutată la Minister marţi, 13 decembrie, iar sindicaliştii sunt încrezători că verdictul final va fi unul pozitiv. Dacă solicitarea sindicatelor va fi respinsă, atunci, de la 1 ianuarie 2012, muncitorii din siderurgie vor avea de pierdut la calculul pensiei.

Liderii FSS Metarom (de la Arcelor Mittal Galaţi) şi ai Federaţiei Sindicale "Automobilul Românesc" au trimis luna trecută o adresă ministrului Muncii, Sulfina Barbu, în care solicită prelungirea cu încă doi ani perioadei de valabilitate a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite. Precizăm că actuala prevedere legală expiră pe 31 decembrie 2011. În cadrul federaţiilor sindicale semnare sunt afiliate toate sindicatele importante din industria românească.

Potrivit lui Mircea Scîntei, preşedintele FSS Metarom, proiectul de hotărâre va fi discutat marţi, 13 decembrie, în comisia de dialog social din Ministerul Muncii. Acesta a mai spus că încetarea valabilităţii avizelor de încadrare în condiţii deosebite ar crea grave prejudicii (atât salariale, cât şi la calculul pensiei) salariaţilor pe care îi reprezintă şi care lucrează în condiţii specifice industriei grele.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Daca expira pe 31, asta e. Din pacate, e inca o dovada a incapacitatii sindicatelor de a face orice, cat de marunt, pentru membrii lor. Sa stii ca e un termen clar (31.12) si sa te trezesti sa discuti la nivel de "comisie" cu vreo doua saptamani inainte de dead-line, e penibil.

Link to comment
Share on other sites

Condiţii deosebite pentru o treime din angajaţii combinatului

Perioada de valabilitate a condiţiilor deosebite va fi prelungită cu încă un an de zile de către Executiv, propunerea venind din partea liderilor FSS Metarom.

„În cadrul comisiei de dialog social din cadrul Ministerului Muncii s-a aprobat ieri proiectul de act normativ care prevede prelungirea cu un an a valabilităţii încadrării locurilor de muncă în condiţii deosebite, iar ulterior proiectul urmează să fie aprobat în cadrul şedinţei de Guvern care ar putea avea loc miercuri. De asemenea, este foarte posbil ca în aceeaşi şedinţă de guvern să se aprobe actul normativ privitor la stabilirea sectoarelor de activitate ale economiei, fapt care va da posibilitatea federaţiilor sindicale să obţină reprezentativitate în condiţiile noii legi”, ne-a declarat liderul FSS Metarom, Mircea Scântei.

De prevederile actului normativ ar urma să beneficieze 4.300 de salariaţi gălăţeni care lucrează în 9 unităţi din judeţ, dintre care cei mai mulţi, şi anume 3.200, sunt angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.