Jump to content

Despăgubiri "europene" pentru angajaţii Camerei Agricole Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Despăgubiri "europene" pentru angajaţii Camerei Agricole Galaţi

Salariaţii Centrului Judeţean de Consultanţă Agricolă - CJCA Galaţi au câştigat în instanţă procesul intentat statului român în legătură cu neachitarea drepturile salariale prevăzute de legislaţia privind proiectele europene.

Angajaţii au cerut judecătorilor să oblige instituţia să le plătească sporul salarial de 75% cuvenit, potrivit legii, celor care lucrează cu proiecte rurale cu finanţare europeană. Menţionăm că la Camera Agricolă Galaţi s-au lucrat (proiectare şi/sau implementare) în utimii ani câteva zeci de astfel de proiecte. Unele dintre ele (cele cu o valoare totală de sub 10.000 de euro) au fost făcute fără ca beneficiarii să plătească ceva, iar pentru cele cu o valoare mai mare beneficiarii au plătit CJCA comisioane reprezentând cote procentuale din valoarea proiectului.

Hotărârea Tribunalului Galaţi, care este definitivă şi executorie, stabileşte ca angajaţii Camerei Agricole Galaţi, în frunte cu directorul Floricel Dima, să primească sporul de 75% din salariul de bază pentru 26 de luni din perioada 1 octombrie 2007-1 februarie 2010 (moment în care sporul a fost desfiinţat prin hotărâre de Guvern). De asemenea, salariaţii vor primi şi despăgubiri însemnând actualizarea sumelor datorate cu indicele de inflaţie, până la momentul plăţii efective.

În total, suma care va fi plătită depăşeşte 700.000 de lei, cu tot cu actualizarea de inflaţie, iar reclamanţii vor primi, fiecare, între 20.000 şi 80.000 de lei, în funcţie de perioada lucrată în instituţie şi de mărimea salariului de încadrare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.