Jump to content

Un gălăţean de 81 de ani are diplomă de expert în internet


dcp100168

Recommended Posts

Un gălăţean de 81 de ani are diplomă de expert în internet

La 81 de ani, gălăţeanul Valentin Borcoman a uitat de medicamente şi alte greutăţi ale vârstei şi a pus mâna pe mouse şi tastatură pentru a descifra tainele calculatorului. Acum "mânuieşte" fără probleme Skype-ul şi vorbeşte cu nepoata sa din Noua Zeelandă.

Auzindu-i mai mereu pe vecinii de bloc că vorbesc pe Internet cu rudele plecate departe de România, un gălăţean de 81 de ani s-a ambiţionat şi a mers la un curs de calculatoare. "Am şi eu o nepoată plecată în Noua Zeelandă, dar şi mai mulţi copii stabiliţi la casele lor prin alte oraşe din România, şi am zis că-i mai simplu să comunicăm prin intermediul calculatorului", mărturiseşte Valentin Borcoman, cel mai vârstnic internaut cu "patalama" din România.

La mijloc a fost şi o dorinţă aprigă de cunoaştere dezvoltată de octogenarul din Galaţi. A aflat despre cursurile gratuite organizate la Biblioteca Judeţeană "VA Urechia" şi şi-a spus că a venit momentul ca visul lui legat de comunicarea cu rudele din străinătate prin intermediul calculatorului să devină realitate.

Valentin Borcoman îşi cumpărase un laptop în urmă cu vreo şase luni, dar îl ţinea "de bibelou" în vitrină. După primele zile de curs, acesta a suflat praful depus pe aparat şi a început să exerseze ce învăţa la Bibliotecă.

Pensionarul a primit şi diplomă de expert în navigare pe Internet

Şi-a "tras" şi Internet, astfel că nimic nu i-a mai stat în cale să comunice cu rudele din Noua Zeelandă. "Stau foarte mult acum pe Skype, cu nepoata mea, discutăm vrute şi nevrute", povesteşte Valentin Borcoman.

Cel mai greu i-a fost cu înţelegerea termenilor în engleză. "Am adoptat o regulă mai veche, pe care am folosit-o toată viaţa - eu de meserie am fost economist, la bancă.

Mi-am făcut un scurt dicţionar al fiecărui termen, după care mi-am notat într-un carneţel paşii care trebuie urmaţi pentru a ajunge în fiecare program", mai spune gălăţeanul.

click.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.