Jump to content

Se anunţă o recoltă bună de grâu


dcp100168

Recommended Posts

Se anunţă o recoltă bună de grâu

* La Galaţi sunt cultivate cu grâu 60.901 hectare, iar producţia obţinută ar putea fi de trei ori mai mare decât consumul

Potrivit inginerului Petre Grigore, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi, producţia de grâu se anunţă ca fiind foarte bună în acest an. "Plantele sunt bine dezvoltate pentru această perioadă a anului, nu avem deocamdată deficit de apă în sol, iar două treimi din suprafaţă a fost fertilizată fazial", ne‑a declarat Grigore. Suprafaţa cultivată cu grâu în judeţul nostru este în acest an de 60.901 ha, cu circa 30 la sută mai mare decât în 2007. "S‑a semănat mai mult grâu pentru că subvenţia acordată în toamnă i‑a încurajat pe fermieri în acest sens", a precizat directorul DADR. Dacă producţia medie va fi în jurul a 2.800 de kg/ha (specifică anilor normali), atunci la Galaţi se vor obţine peste 170.000 de tone de grâu, adică de trei ori mai mult decât necesarul de consum.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23753

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.