djabar1523 Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Am si eu o problema cu un vecin (o vecina mai exact) si nu stiu cum sa tratez problema intr-o maniera cat mai eleganta.Una dintre vecinele mele de palier, care eu consider ca este 100% nebuna (desi nu pot proba acest lucru) a inceput sa emita o serie de afirmatii nelalocul lor referitoare la mine si familia mea. Am aflat acest lucru in momentul in care am ajuns la asociatia de locatari si administratorul mi-a aratat o plangere a vecinei in care aceasta afirma ca eu as incerca sa o omor prin otravire cu diverse substante toxice pe care i le introduc in casa (intamplator suntem vecini de balcon). Situatia nu este singulara, vecina in cauza trimitand o depesa similara si la Directia de Sanatate Publica.Situatia nu ar fi foarte deranjanta insa ma gandesc ca este posibil ca pe viitor paranoia vecinei sa se amplifice si sa insinueze alte nebunii / ciudatenii, care sa ma puna intr-o situatie neplacuta. M-as gandi de ex la un scenariu in care aceasta ar fi in stare ca in momentul in care ne intalnim prin scara sa se arunce de la etaj si apoi sa spuna ca eu as fi de vina.Acum o intrebare foarte serioasa si rog "glumetii" sa se abtina: care este maniera de abordare a unei astfel de probleme?Nebunii pot fi internati in spitale (asa cum vezi prin filme)?Pot face o plangere la politie ca sunt hartuit?Ar trebui sa dau vecina in judecata?Astept raspunsuri pertinente si cat mai multe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Cheama-o in judecata si n-o baga in seama pe cat posibil. Si..daca esti cuminte, cine stie..poate Mos Craciun o sa ti-o ia de pe cap de tot.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Fă o vizită pe la poliție (fără mișto), convinge-i că ești o persoană pașnică și la locul ei și pune-i în temă cu nebunia femeii... Într-un fel, le ceri protecție... Dacă lucrurile vor lua o întorsătură neplăcută, băieții vor ști ce au de făcut. Între timp, „ignorați-o”... Chiar dacă asta o va întărâta, eventualul comportament agresiv se va întoarce împotriva ei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 eu zic sa stai linistit. lasa lucrurile sa decurga de la sine. daca vreo autoritate din cele apelate de nebuna va intreprinde vreo ancheta atunci sa o actionezi in instanta (pe nebuna) si sa ceri o expertiza psihiatrica. daca expertiza va fi nefavorabila ei, asa cum crezi si tu, atunci ai scapat de probleme. ea nu va mai avea credibilitate si va fi tratata ca atare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toto Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 (edited) Stai linistit dar fa si o vizita la politie sa le explici ce si cum. In felul asta vei fi "acoperit" de eventuale iesiri in decor a babei. Adica vei fi credibil. Asta in prealabil, sa stie si ei cu cine au de a face. Daca lucrurile degenereaza treci la "pasul 2" si anume in instanta. E o idee buna a lui mambo sa soliciti o expertiza psihica. Pana la urma totul se reduce la credibilitate. Succes.PSSi eu am avut o baba nebuna la ap dedesubt. Nepoliticoasa si isterica. Si rea.A murit. Dumenezeu s-o ierte Edited December 14, 2011 by toto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legumix Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 mambo are dreptate. nu prea ai ce face, decat atunci cand esti chemat sa dai cu subsemnatul. Inainte de asta, nu ai nici o cale de....preventie. Vizita ta la politie este inutila, atata vreme cat politia nu a fost sesizata cu plangerea contra ta.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts