Jump to content

Jumătate din flota Navrom stă pe uscat din cauza cotelelor scăzute ale Dunării


dcp100168

Recommended Posts

Jumătate din flota Navrom stă pe uscat din cauza cotelelor scăzute ale Dunării

Sucursala Drobeta a Navrom Galaţi utilizează doar 50% din navele comerciale din dotare ca urmare a cotelor scăzute ale Dunării în aval de Barajul Porţile de Fier II, amplasat la kilometrul fluvial 863+358. Directorul acestei sucursale, Florin Bejenaru, a precizat că datorită acestei situaţii şi volumul de mărfuri a fost redus la jumătate, iar în majoritatea cazurilor marfa este adusă cu trenurile în Portul din Drobeta Turnu Severin şi transbordată în navele cu destinaţie Republica Serbia şi Ungaria.

“Probleme serioase există şi în zona oraşului sârbesc Apatin. Aici circulaţia este restricţionată din cauza cotelor mici ale apei Dunării, motiv pentru care armatorii şi transportatorii recurg la operaţii de descărcare a navelor fluviale în alte mijloace de transport”, a precizat Bejenaru.

Po­tri­vit sursei citate, Navrom Galaţi dispune de o flotă de aproximativ 400 de nave, dintre acestea doar un număr mic, cu pescaj de 110 şi 120 centimetri, putând naviga în amonte de punctul critic situat la kilometrul 242 (Giurgeni-Vadu-Oii).

cronicaromana.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.