Jump to content

Gălăţeanca Cristina Frumuz - locul 15 la Europenele de cros


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeanca Cristina Frumuz - locul 15 la Europenele de cros

Cei 14 atleţi şi atlete aveau ca obiectiv stabilit de an­trenori şi conducerea fe­de­raţiei noastre trei clasări pe lo­cu­rile 4-6 la întrecerile continentale ale ediţiei cu numărul 18. Au obţinut o medalie de argint, o prezenţă pe lo­cul 4 şi una pe 5, depăşind propu­ne­rile specia­liş­tilor.

Găzduite pentru a doua oară de lo­calitatea slo­venă Velenje, compe­ti­ţia a adus la start cel mai ma­re nu­măr de participanţi-aproape 500. Ca­re s-au întrecut în probele indivi­duale şi pe echipe la trei categorii de vârstă. La junioare, Ioana Doagă, 17 ani împliniţi în ziua de 5 aprilie, s-a desprins, alături de britanica Emi­lia Gorecka şi de sârboaica Ame­lia Terzic, încheind a doua cei 3970 metri, la o zecime de secundă după atleta din Insulă. Atleta, legitimată la CSU Craiova, unde este antrenată de Dan Betini, a concurat şi anul trecut, clasându-se a treia. Mai are în palmares o medalie de bronz la 1.500 metri la Europenele juniorilor 1 din acest an. Cole­ge­le ei au încheiat pe locurile 14, Monica Florea – CSS Sighişoara, 21, An­ca Bu­nea – CSS Me­diaş şi 36, Ade­lina Panaet – LPS Bu­zău care, îm­preună cu poziţia ocupată de Ioana Doagă, au plasat echipa României pe 4, după Ma­rea Bri­ta­nie, Rusia şi Germania.

Aveam speranţe şi în cursa se­ni­oa­relor, mai ales de la Ancuţa Bo­bo­cel. Surpriza a venit, însă, de la Ro­xa­na Bârcă, sportiva pregătită la CSA Stea­ua de Augustin Barbu, care a fost mult timp în pri­me­le alergătoare, sosind a şaptea, la 44 de secunde de învingătoare, irlandeza Fionnuala Brit­ton, 27 de ani. Britton a condus cursa de la un capăt la altul, devansându-le pe portugheza Dulce Felix, cu 12 se­cunde şi pe britanica Gem­ma Steel, cu 14. Ce­le­lalte componen­te ale echi­pei noastre au venit pe 15, Cristina Frumuz – CSU Galaţi, la 1,06 minute, 24, Cristina Casandra – CSM Suceava, 41, Ancuţa Bobocel – Di­namo. Punc­te­le acumulate au plasat echi­pa noastră pe locul 5, la cinci lungimi de pozi­ţia a treia, ocupată de Germania. S-a impus Marea Britanie, 42, urmată de Rusia, 51, Franţa, 83.

Belgianul de origine etiopiană Yeshe Bekele a luat medalia de aur la seniori, în 29,15 minute, pro­bă la care ucraineanul Serhii Lebid, în­vin­gă­tor la precedentele nouă compe­tiţii, nu s-a numărat printre protagonişti. La tineret s-au impus Emma Pal­lant – Marea Britanie, 19,57 şi Flo­­rian Carvalho – Franţa, 23,44, iar la juniori rusul Ilgizar Safiulin.

11 ţări au câştigat cel puţin un tro­feu, podiumul acestei ierarhii ne­o­ficiale fiind alcătuit din Ma­rea Bri­ta­nie, 12 (6 aur, cinci argint, un bronz), Fran­ţa, 4 (2-0-2), Rusia, 4 (1-2-1).

cronicaromana.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.