Jump to content

Tinerii români sunt fatalişti, leneşi şi iresponsabili


dcp100168

Recommended Posts

Tinerii români sunt fatalişti, leneşi şi iresponsabili

Românii își percep conaționalii drept bârfitori, mai inteligenți decât sunt, iresponsabili, leneși și superficiali - sunt concluziile unei cercetări realizate la nivel național de compania de HR Result Development. Mai suntem fataliști, credem în superstiții, pasivi și ne resemnăm repede, arată cercetarea.

Respondenții cred că românii au tendința să bârfească și că au o apetență pronunțată pentru scenarii și jocuri politice. Românii se văd șefi, se percep mai inteligenți decât sunt, le place să fie lăudați, și au propensiunea să dea vina pe alții pentru greșelile lor. Mai mult, românii se percep orgolioși, comozi și leneși, invidioși și superficiali. Românii își mai percep conaționalii drept mimetici și fataliști.

Mai mult, românii au tendința să-și plângă de milă, recurg la practica lingușelii, cred în noroc și în superstiții, sunt pesimiști, trădează ușor, sunt pasivi (înclinați spre neimplicare), sunt agresivi și se resemnează repede, mai arată studiul.

Cele mai exotice calități pe care românii nu le au

Spiritul de sacrificiu, simțul civic, timiditatea și respectarea regulilor, comportamentul civilizat și disciplina sunt, în această succesiune, cele mai nespecifice atribute ale românilor, mai arată studiul.

Cum se percep respondenții

Cei mai mulți se văd familiști, ospitalieri, liberi, inteligenți și competitivi, arată cercetarea Result Development.

Studiul Result Development a fost realizat pe 1.132 de participanți, în perioada martie-octombrie 2011 și este reprezentativ la nivel național.

Caracteristicile eșantionului

Nivel de studii - 90.43% dintre respondenți au studii superioare iar 9.57% dintre ei au studii medii.

De unde provin respondenții - 45.74% dintre respondenți provin din Transilvania, 30.59% din Valahia și 23.67% dintre ei sunt din Moldova.

Experiență în muncă - 28.8% dintre ei au sub un an experiență în muncă, 26.7% dintre respondenți au peste 10 ani experiență de muncă, 18.9% dintre ei au între 1 an și 3 ani experiență de muncă, 12.9% dintre ei au între 5 și 10 ani experiență de muncă iar 12.7% dintre ei au între 3 și 5 ani experiență în muncă.

Vârstă - 56.4% dintre respondenți au sub 25 de ani, 15.6% dintre ei au între 25 și 30 de ani, 10.4% dintre respondenți au între 41 și 50 de ani iar 9.1% dintre ei au între 31 și 35 de ani. Doar 1.2% dintre respondenți au peste 50 de ani.

money.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.