Jump to content

Audit la grădiniţele cu program prelungit din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Audit la grădiniţele cu program prelungit din Galaţi

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a cerut public Inspectoratului Şcolar al Judeţului Galaţi să facă verificări la toate grădiniţele cu program prelungit, pentru a vedea dacă se justifică sumele mari cerute în majoritatea cazurilor şi dacă nu poate fi redus costul alocaţiei de hrană, după ce "Viaţa liberă" a sesizat în repetate rânduri diferenţele de preţ foarte mari şi nejustificate la alocaţia de hrană.

Potrivit viceprimarului, în doar două unităţi de învăţământ preşcolar (nr. 53 – „Nicolae Labiş” şi nr 60 – „Arlechino”) alocaţia de hrană achitată lunar pentru un copil este de 7 lei. În rest, se plăteşte mult mai mult peste tot. Valoarea maximă, de 10 lei, este atinsă în şapte dintre cazuri (Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 – „Luceafărul”, nr. 5 – „Elena Doamna”, nr. 7 – „Cristal”, nr. 9 – „Sf. Nicolae”, nr. 32, nr. 39 – „Dumbrava minunată” şi nr. 45 – „Parfumul teilor”). „

"Având în vedere că peste tot le sunt oferite copiilor aceleaşi produse, mi se pare anormal să existe diferenţe atât de mari! Am avut o discuţie şi cu dl inspector general şi am convenit că se va implica în rezolvarea acestei situaţii pentru că nu e corect să cheltui banii cum se întâmplă la ora actuală mi se pare foarte mult zece lei în condiţiile în care se demonstrează că se poate şi cu 7 lei”, a declarat Ciumacenco.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Audit la grădiniţele cu program prelungit din Galaţi

mi se pare foarte mult zece lei în condiţiile în care se demonstrează că se poate şi cu 7 lei”, a declarat Ciumacenco.

viata-libera.ro

iar vorbeste dl.tampit.

de ce sa mananci carne, cand poti manca iarba.!? De ce sa bei apa plata, cand poti bea din balta ramasa dupa ploaie...ca e mai ieftin.?! El de ce umbla cu bemveul cand exiata logan....?!

se pare ca de la culoarese trage...rosul tampeste. Dupa nicolae si ciumi o ia razna

Si eu platesc 10 lei/zi la gradinita. mi se pare acceptabil ...dar, cred ca la 7 lei/zi ar trebui sa ma duc cu mancarea de acasa, sa nu-mi imbolnaveasca fata cu laturi.

Edited by Legumix
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tarif unic pentru masa copiilor din grădiniţele cu program prelungit: şapte lei pe zi!

De la 1 ianuarie toate grădiniţele care au program prelungit sunt obligate să-şi "ajusteze" tarifele pentru masă la maxim şapte lei pe zi. Decizia Inspectoratului Şcolar Galaţi vine după ce o grădiniţă din Galaţi a "săltat" tariful chiar şi la 10 lei pe zi.

"Eu zic că şapte lei pe zi este suficient. Se poate asigura mâncare bună chiar şi la această sumă. Nu trebuie să se transforme grădiniţele în societăţi comerciale care să aibă profit. Totul trebuie făcut în interesul copilului şi al părinţilor", spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Cele mai multe grădiniţe din oraş cereau părinţilor şapte sau opt lei pentru masa zilnică a copiilor, dar existau şi câteva grădiniţe care cereau nouă lei. Grădiniţa Luceafărul este singura din Galaţi care percepe o taxă de 10 lei/zi pentru masa fiecărui copil.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.