Jump to content

Oţelul - trei cantonamente în această iarnă


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul - trei cantonamente în această iarnă

Ca să nu-şi obosească jucătorii din punct de vedere psihic, Dorinel Munteanu a decis ca perioada de pregătire din această iarnă să cuprindă trei cantonamente, fiecare dintre ele fiind mai scurt decât de obicei. „Vom merge mai întâi la munte, în Poiana Braşov, acesta fiind stagiul de bază, după cum bine se ştie. Apoi vom zbura în Cipru şi, probabil, în Spania. Dacă pică turneul din Spania, vom alege Turcia pentru cel de-al treilea cantonament”, afirmă antrenorul Oţelului.

Fiecare stagiu va dura maxim şapte zile şi astfel va fi eliminat sistemul de stagii departe de casă care durau până la două săptămâni. „Îi vreau în formă pe toţi pentru pregătire”, mai spune Munteanu înainte de terminarea ultimului joc pe anul calendaristic 2011.

„Oţelarii” vor susţine şi opt meciuri de verificare în cele două turnee externe, patru în Insula Afroditei şi alte patru în Spania sau Antalya. „Ne dorim meciuri premium, jocuri puternice pentru a şti la ce nivel se află echipa pentru retur”, conchide fostul internaţional de pe banca dunărenilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Jucătorii Oţelului au tăiat porcul

Campioana României a început vacanţa, însă nu înainte de a respecta o tradiţie veche a oţelarilor: sacrificarea porcului de Crăciun.

Astfel, după un an în care au obţinut performanţe extraordinare pentru clubul moldav, câştigarea Ligii I şi a Supercupei României, dar şi participarea în cea mai prestigioasă competiţie inter-cluburi din lume, UEFA Champions League, jucătorii, antrenorii şi oficialii Oţelului s-au reunit la un renumit complex din Galaţi pentru a cinsti sezonul de excepţie reuşit de gălăţeni şi pentru a-şi ura toate cele bune pentru următorul an.

Fotbaliştii antrenaţi de Dorinel Munteanu vor beneficia de o pauză de 3 săptămâni, reunirea lotului fiind programată pe data de 9 ianuarie 2012.

gsp.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Programul de pregătire

FC Oţelul Galaţi şi-a stabilit programul de pregătire pentru sezonul de primăvară, conducerea Campioanei României aranjând trei stagii de verificare, unul în ţară, două peste hotare. Iată cum se va desfăşura activitatea roş-alb-albaştrilor imediat după încheierea vacanţei de iarnă:

9 ianuarie - reunirea lotului FC Oţelul Galaţi;

14-22 ianuarie - cantonament în Poiana Braşov;

25 ianuarie-4 februarie - cantonament în Larnaca (Cipru);

7-16 februarie - cantonament în Oliva (Spania).

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Luni, ora 11.00, START!

Campioana României îşi începe în mod oficial activitatea pe anul 2012 în ziua de luni, 9 ianuarie. La ora 11.00, la stadionul Oţelul este programată reunirea lotului antrenat de Dorinel Munteanu, moment care va fi urmat de primul antrenament pe noul an.

Iată programul de pregătire pentru sezonul de primăvară:

14-22 ianuarie - cantonament în Poiana Braşov;

25 ianuarie-4 februarie - cantonament în Larnaca (Cipru);

7-16 februarie - cantonament în Oliva (Spania).

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Reunire cu doi „mânji”

Mulţi veniţi, nu toţi chemaţi. Cam aşa s-ar traduce acţiunea de ieri a campioanei României, conducerea Oţelului tratând cu diplomaţie întâlnirea cu grupul masiv de jucători care au răspuns prezent la primul apel pe 2012. Dintre cei 27 de inşi scoşi la alergare de antrenorul Dorinel Munteanu, unii vor rămâne pe dinafară, iar schema s-ar completa cu sportivii învoiţi din diverse motive.

Buchta va reveni la Gaz Metan Mediaş, Chebac şi Butoi fac parte din echipa-satelit a clubului, Sîrghi se află în ultimele cinci-şase zile de contract, iar Antal şi Iorga încă n-au semnat pentru a-şi prelungi şederea la Dunăre. „Cei trei vor să rămână la echipă, aşa am înţeles”, a afirmat Marius Stan, directorul general al roş-alb-albaştrilor, fără a oferi detalii despre eventualele negocieri. Situaţia celor trei „oţelari” va fi stabilită până cel târziu vineri, 13 ianuarie, când va fi trasat lotul pentru stagiul din Poiana Braşov. Nici Ibeh nu intră în calcule pentru viitor, dar nigerianul mai are, conform documentelor, şase luni de „oţelărit”.

Un singur sârb dintre cei anunţaţi încă de ieri de „Viaţa Liberă”, „tenismanul” Djokovici, şi Vali Munteanu de la FCM Dunărea au constituit figurile noi din curtea arenei din Ţiglina III. Ambii parcă făcuţi de-o mamă: constituţii atletice de alergători de cursă lungă, de aceeaşi statură şi cu priviri la fel de curioase. Schijă, aşa cum i se spune jucătorului luat în probe de la „surata” din Liga a II-a, va fi testat în cele trei cantonamente de iarnă înainte de a se pune problema transferului său. Celălalt vine pentru şase luni de la Teleoptik Zemun, cu opţiunea de transfer definitiv, dar primul test este cantonamentul din Poiană. Bosniacul Haskici a ajuns aseară în Galaţi, iar Trujici va veni cel târziu mâine în echipa lui Dorinel.

Cel mai căutat jucător al grupării locale, mijlocaşul dreapta Liviu Antal, a sosit la reunire alături de atacantul Marius Pena. „Să vorbească Penaru’, prietenul meu, eu nu vă spun nimic”, s-a eschivat internaţionalul de 22 de ani, lăsând senzaţia că nu are ce să comenteze pe marginea viitorul său. „I-am zis lui Liviu să semneze cu mine un contract de impresariat, că l-aş reprezenta cu succes la negocieri, dar n-a dorit. Aş vrea să rămână la Oţelul, avem mare nevoie de el”, l-a periat vârful de atac, amuzat de faptul că amicul său îi pusese presa pe cap.

Lotul prezent la reunire

Portari: Brăneţ, Buchta, Grahovac;

Fundaşi: Benga, Cojoc, Costin, Perendija, Râpă, Sălăgeanu, Sîrghi;

Mijlocaşi: Antal, Buş, Chebac (Oţelul II), Djokovici (Teleoptik Zemun), Filip, Frunză, Giurgiu, Ilie, Iorga, Ljubinkovici, V. Munteanu (în probe, FCM Dunărea Galaţi), Neagu, Viglianti;

Atacanţi: Butoi (Oţelul II), Paraschiv, Pena, Punosevac;

Învoiţi: Ibeh, Sipovici, Trujici, Haskici.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul, înainte de Poiană

După ce luni a avut loc la stadionul “Oţelul” reunirea lotului campioanei României pe anul 2012, antrenamentele au continuat de-a lungul acestei săptâmâni în oraşul Galaţi, dar la Baza Sportivă Zoltan David (ex-Ancora). De asemenea, “oţelarii” au efectuau şi vizita medicală şi se pregătesc pentru primul şi cel mai dificil cantonament al iernii – stagiul montan din Poiana Braşov. Dacă primele zile de la reunire au fost ceva mai agitate cu privire la transferurile realizate, acum s-a intrat din nou într-o perioadă de linişte, deşi s-a promis că vor mai veni jucători, dar totul se tărăgănează.

Deocamdată au plecat Nejc Skubic, Daniel Chavez-Castillo, Alexandru Iacob şi Daniel Novac, în timp ce John Ike Ibeh şi portarul Milos Buchta par a fi pe făraş. Au venit Enes Sipovic, Aleksandar Djokovic, Nermin Haskic şi Valentin Munteanu, ultimii doi aflându-se în probe, iar în cazul jucătorului de la Dunărea un răspuns trebuie dat concitadinei până mâine. Deşi anunţat ca transferat pe cel puţin 6 luni la Oţelul, sârbul Nikola Trujic nu şi-a făcut încă apariţia sub comanda lui Dorinel Munteanu.

De altfel, cele mai importante “transferuri” la Oţelul pot fi considerate prelungirile contractelor lui Liviu Antal, Cristian Sîrghi şi Laurenţiu Iorga, toţi 3 jucători de bază în sezonul în care Oţelul a câştigat campionatul. De la juniori au fost promovaţi Alexandru Chebac şi Georgian Butoi, dar cel mai probabil cei doi vor rămâne la Oţelul II, în Liga a III-a, chiar dacă vor face pregătirea alături de echipa mare.

Iată-i pe cei 30 de jucători care se pregătesc la Galaţi, de 5 zile, sub comanda lui Dorinel Munteanu: Grahovac, Brăneţ, Buchta - Râpă, Sălăgeanu, Cojoc, Perendija, Costin, Ljubinkovic, Benga, Sîrghi, Sipovic - Iorga, Antal, Frunză, Ilie, Buş, Giurgiu, Filip, Neagu, Paraschiv, Viglianti, Ibeh, V. Munteanu, Chebac - Pena, Punosevac, Đoković, Haskic şi Butoi.

Antrenamentele formaţiei de la Dunăre se vor desfăşura la baza locală până astăzi (inclusiv), iar de mâine se dă drumul la stagiile de pregătire. Primul cantonament va fi în Poiana Braşov, în perioada 14-22 ianuarie, iar celelalte două în Cipru (Larnaca, 25 ianuarie - 4 februarie) şi în Spania (Oliva, 7-16 februarie). Antrenorul Dorinel Munteanu a decis să schimbe puţin stilul de pregătire, punând mai mult accent pe meciurile de pregătire.

FC Oţelul îşi doreşte să joace 8 meciuri de verificare în ultimele două cantonamente, pentru ca fotbaliştii să fie pregătiţi din orice punct de vedere, pentru returul Ligii I care se reia din data de 25 februarie 2012. Gălăţenii au stabiliţi şi adversarii pentru trei dintre cele patru meciuri amicale din Cipru. Nu se cunosc încă adversarii din Spania.

28 ianuarie: Oţelul - Volga Novgorod (Rusia)

31 ianuarie: Oţelul - Viktoria Plzen (campioana Cehiei)

3 februarie: Oţelul - Slask Wroclaw (locul I în Polonia)

dunareabatrana.com

Link to comment
Share on other sites

Jucătorii Oţelului întră astăzi în cantonament

Primul cantonament de pregătire din această iarnă este atacat de Dorinel Munteanu cu 30 de jucători, număr ceva mai mare decât de obicei, dar situaţia de la nivelul vestiarului nu-i definitivă. „Sunt mulţumit cu ce avem, însă mai aşteptăm doi sau trei jucători în stagiul din Poiana Braşov. Mi-aş dori ca până la terminarea pregătirilor să definitivăm lotul pentru retur şi cred că va fi realizat acest lucru”, a declarat tehnicianul Oţelului după ce a stabilit cu cine va merge la munte. Neamţul va ajunge însă separat de echipă la hotelul „Piatra Mare” deoarece a plecat vineri la Reşiţa pentru rezolvarea unor probleme personale.

„Vom derula două antrenamente pe zi, ca de obicei, sper să fie o perioadă bună, ştiţi doar că mereu pun accent pe stagiul montan”, a adăugat fostul internaţional. Alergările de la 1.000 de metri altitudine se vor încheia duminică, 22 ianuarie, dar unii dintre cei care umplu astăzi autocarul campioanei României vor ieşi mai devreme din program. De pildă, lui John Ibeh i se caută o altă formaţie, şederea sa la Galaţi urmând să se încheie în vară, iar Milos Buchta este chemat înapoi de Gaz Metan Mediaş, club de la care a fost împrumutat pentru un an de zile.

Sârbul Nikola Trujici, anunţat încă de acum o săptămână în lotul „oţelarilor”, şi-a rezolvat mai greu plecarea de la FK Teleoptik Zemun şi ar trebui să sosească astăzi în cantonamentul echipei pregătite de Dorinel. „Îl aşteptăm pe Trujici, dar şi pe alţi jucători cu experienţă, aşa cum am anunţat încă de luni”, a ţinut să precizeze şi Marius Stan, directorul general al grupării dunărene.

Lotul pentru Poiana Braşov

Portari: Brăneţ, Buchta, Grahovac;

Fundaşi: Benga, Cojoc, Costin, Ljubinkovici, Perendija, Râpă, Sălăgeanu, Sîrghi, Sipovici;

Mijlocaşi: Antal, Buş, Chebac (Oţelul II), Djokovici (Teleoptik Zemun), Filip, Frunză, Giurgiu, Ibeh, Ilie, Iorga, V. Munteanu (FCM Dunărea Galaţi), Neagu, Viglianti;

Atacanţi: Butoi (Oţelul II), Haskici (FK Sarajevo), Paraschiv, Pena, Punosevac.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Oţelul a revenit la Galaţi. Miercuri pleacă în Cipru

"Oţelarii" şi-au încheiat socotelile astăzi cu primul şi cel mai chinuitor cantonament al iernii, din punct de vedere al fotbaliştilor.

Astfel, după opt zile de antrenamente intense în staţiunea montană Poiana Braşov, delegaţia FC Oţelul va ajunge în această după-amiază înapoi la Galaţi cu autocarul propriu. Dacă la plecare erau 30 de jucători alături de staff-ul tehnic al echipei, la sosire vom regăsi 29, deoarece Djokovic a dezertat, Râpă şi Neagu sunt în cantonamentul din Antalya cu naţionala României, iar Didi şi Stromajer au fost aduşi să umple golurile la echipă, a scris "Dunărea Bătrână".

Iată-i pe cei care se vor antrena câteva zile din nou la Galaţi, sub comanda lui Dorinel Munteanu, până la plecarea din spre Cipru: Grahovac, Brăneţ, Buchta - Sălăgeanu, Cojoc, Perendija, S. Costin, Ljubinkovic, Benga, Sîrghi, Sipovic - L. Iorga, Antal, S. Frunză, S. Ilie, L. Buş, Giurgiu, Filip, G. Paraschiv, Viglianti, Ibeh, V. Munteanu, Chebac - Pena, Punosevac, Haskić, Didi, Stromajer şi Butoi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Plecarea spre Larnaca

Jucătorii şi antrenorii FC Oţelul Galaţi vor pleca miercuri, 25 ianuarie, în cel de-al doilea cantonament al iernii, stagiu care va avea loc în Cipru până pe data de 4 februarie. Roş-alb-albaştrii se vor pregăti în staţiunea Larnaca şi vor fi cazaţi la hotelul Palm Beach.

Campionii României vor părăsi Galaţiul după prânz, la bordul propriului autocar, decolarea spre Larnaca fiind programată la ora 18.55, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni. "Oţelarii" vor călători spre Insula Afroditei cu o cursă de linie a companiei TAROM. Aterizarea la destinaţie este prevăzută pentru ora 21.20.

otelul-galati.ro

Lotul pentru Cipru

Antrenorul Dorinel Munteanu a stabilit lotul de jucători alături de care va desfăşura turneul de pregătire din Insula Afroditei. Iată despre cine este vorba:

Portari: Cristian Brăneţ, Branko Grahovac;

Fundaşi: Alexandru Benga, Samoel Cojoc, Sergiu Costin, Silviu Ilie, Zoran Ljubinkovic, Milan Perendija, Adrian Sălăgeanu, Cristian Sîrghi;

Mijlocaşi: Liviu Antal, Laurenţiu Buş, Alexandru Chebac, Ioan Filip, Sorin Frunză, Gabriel Giurgiu, Laurenţiu Iorga, Valentin Munteanu, Alejandro Viglianti;

Atacanţi: Cosmin Butoi, Cleidimar Magalhaes Silva "Didi", Nermin Haskic, Gabriel Paraschiv, Marius Pena, Bratislav Punosevac, Jaka Stromajer.

Internaţionalii Cornel Râpă şi Ionuţ Neagu se află în cantonament cu prima reprezentativă a României în Antalya (Turcia).

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Amicalele din Insulă

Organizatorul turneului din Cipru al campionilor României a stabilit programul meciurilor de pregătire din următoarele unsprezece zile. Iată despre ce jocuri este vorba

26 ianuarie: FC Oţelul Galaţi - FK Mordovia Saransk (Rusia, 2)

28 ianuarie: FC Oţelul Galaţi - FK Volga Nijny Novgorod (Rusia, 1)

31 ianuarie: FC Oţelul Galaţi - FC Viktoria Plzen (Cehia, 1)

03 februarie: FC Oţelul Galaţi - WKS Slask Wroclaw (Polonia, 1)

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul Galaţi - Mordovia Saransk 1-2

* Echipa care a reprezentat România în grupele Ligii Campionilor le-a făcut unor ruşi de mâna a doua cadou o victorie care părea rezolvată încă de la pauză * Soarta meciului s-a decis în momentul în care Antal a ratat penalti la 1-0 pentru roş-alb-albaştri

OŢELUL GALAŢI – MORDOVIA SARANSK 1-2 (1-0)

Meci amical disputat ieri la „Alpha Sport Center” din Larnaca (Cipru);

Au marcat: Perendija 39’ / Zaiţev 57, Sobolev 65;

OŢELUL (repriza I): Grahovac – Cojoc, Sîrghi, Perendija, Sălăgeanu – Viglianti, Filip, Giurgiu – Iorga, Haskici, Stromajer.

OŢELUL (repriza a II-a): Brăneţ – Ljubinkovici, Benga, Costin, Ilie – Chebac, Paraschiv – V. Munteanu, Didi, Antal – Haskici (60’ Butoi). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Mi-ar trebui o memorie foarte bună ca să reţin câteva nume din tabăra care joi a fugit de la baza „Alpha Sport Center” cu gura până la urechi. Bine, era un Kuzneţov, dar nu seamănă nici la mers cu fosta legendă a URSS-ului. Nişte băieţi ciolănoşi care se bat să promoveze în prima ligă rusă au reuşit să dea tunul cu Oţelul, învingând cu un nesperat 2-1, după ce luaseră o frumuseţe de gol. Sârbul Perendija, venit în careul advers la un corner, a trimis o foarfecă din 12 metri, anunţând astfel că reuşita oficială din partida cu Petrolul i-a ridicat mult pofta de a apărea pe tabela de marcaj. Era minutul 39 şi remarcasem până atunci acţiunile bine purtate pe ambele flancuri de Iorga şi Stromajer, slovenul adus de la Pandurii Tg. Jiu reuşind câteva incursiuni de fotbalist autentic. N-a înscris, dar ar fi meritat şi păstrează impresia că este achiziţia numărul 1 din această iarnă. La pauză, Dorinel a schimbat aproape complet garnitura şi se pregătea să-şi noteze golul de 2-0. Antal, plecat din stânga de la 40 de metri de buturile adverse, a făcut cărare printre contondenţii ruşi, a primit un „topor” la gioale şi s-a dictat penalti. A fost momentul psihologic al primului duel pe 2012 al campionilor României.

Nu trebuia să bată Antal

Antal a ţinut morţiş să transforme, deşi era evident că terminase gazul cu acea cursă fenomenală, a şutat slab, pe centrul porţii, şi Mordovia înţelegea că scapă de un eşec la scor (54’). Se confirma, de fapt, acea zicală că omul faultat în careu nu trebuie să execute lovitura de pedeapsă. Imediat, pe un corner al adversarilor, Zaiţev a trimis cu capul în colţul lung (57’), iar Sobolov, pe o contră-fulger, a bubuit mingea de la 22 de metri în dreapta lui Brăneţ. Terenul umed – a plouat în reprize ieri la malul Mediteranei – a contat şi el o idee, mingea căpătând o viteză în plus în clipa în care a „muşcat” pământul (65’).

Ologeală amicală

Partida, deşi amicală, a fost plină de durităţi, ruşii de eşalon secund fiind pregătiţi şi cu vocabularul de centură din România. Ca să plângă mamaşa insensibililor din fosta Uniune Sovietică, şi nu mama lor, elevii lui Dorinel au dat drumul la „scuturi”, un sportiv advers plecând mai repede la autocar cu piciorul umflat. De fapt, doi deoarece un altul a fost eliminat în minutul 76 pentru al doilea cartonaş galben. Şi ar mai fi meritat unul care mai avea un pic şi pleca la hotel cu falca lui Paraschiv. Necunoscuţii au tras de timp pe final, felicitându-se cu spor că au „jumulit” un brand care a fost în aceeaşi grupă cu Manchester United.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul, meci amical cu Volga (sâmbătă, ora 17.00)

Formaţia pregătită de Dorinel Munteanu va disputa sâmbătă cel de-al doilea joc de verificare din cantonamentul pe care îl susţine în Insula Afroditei. De la ora 17.00, la baza „Alpha Sport Center” din Larnaca, roş-alb-albaştrii vor întâlni echipa la care joacă Janos Szekely şi Mihăiţă Pleşan, Volga Novgorod.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

0-1 cu FK Volga

Oţelul Galaţi a pierdut meciul de pregătire susţinut în această după-amiază cu FK Volga Novgorod (Rusia, 1), scor 0-1 (0-1). Jocul a avut loc la baza Alpha Sport Center din Larnaca.

Unicul gol al disputei a fost înscris de Maksimov în minutul 84 din lovitură de la 11 metri.

Campioana României s-a prezentat în formula: Grahovac - Ljubinkovic, Benga, Costin, Ilie - Didi (46 Viglianti), Filip, Giurgiu (77 Paraschiv) - Antal (72 Frunză), Pena (46 Punosevac), Stromajer (46 Buş).

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Didi s-a accidentat

Brazilianul Cleidimar Magalhaes Silva "Didi", legitimat în această iarnă de FC Oţelul Galaţi, a suferit o accidentare în partida de pregătire cu FK Volga Novgorod. Didi a fost călcat pe laba piciorului de un adversar şi a fost transportat la un spital din Larnaca pentru radiografie. Diagnosticul este fractură de falangă 2 la degetul al cincilea al piciorului stâng.

Atacantul roş-alb-albastru va fi nevoit să facă o pauză de trei săptămâni, pentru ca apoi să-şi reia pregătirile.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Mâine, Oţelul - Viktoria Plzen

Oţelul Galaţi care se află în Larnaca (Cipru) şi se pregăteşte pentru returul Ligii I, va juca mâine al treilea meci amical dintr-o serie de patru partide pe tărâm cipriot. Astfel, elevii lui Dorinel Munteanu vor da piept, la Baza Alpha Sport Center, cu FC Viktoria Plzeň, campioana en-titre a Cehiei, meciul urmând să aibă un uşor iz de Champions League, având în vedere că ambele formaţii au participat în competiţia supremă în acest sezon.Ora de disputare a partidei nu a fost încă anunţată, dar este de aşteptat ca acest lucru să se întâmple în această seară.

dunareabatrana.com

Link to comment
Share on other sites

1-1 cu Plzen

Al treilea joc de verificare din Larnaca (Cipru) s-a încheiat cu scorul de 1-1 (0-0), Campionii României reuşind o prestaţie bună în faţa lui FC Viktoria Plzen, campioana Cehiei. Golurile au fost marcate de Giurgiu (64, penalti), respectiv Reznik (51).

FC Oţelul a jucat în formula: Brăneţ – Cojoc, Sîrghi, Perendija, Sălăgeanu – Viglianti (63 Ilie), Filip, Giurgiu (77 Benga) – Iorga (63 Frunză), Punosevac (72 Haskic), Stromajer (56 Antal). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Partida, desfăşurată pe baza Alpha Sport Center din Larnaca, a început cu o situaţie favorabilă Viktoriei Plzen: Pilar, de la 9 metri, lateral stânga, a şutat şi Perendija a respins din faţa porţii (3), iar replica roş-alb-albaştrilor a venit câteva minute mai târziu, Stromajer trimiţând de la 14 metri în colţul lung un şut din întoarcere. Balonul a trecut la o palmă de ţintă (10)!

La rândul său, Limbersky a tras tare de la 25 de metri, alături (13), iar "bomba" lui Filip, de la marginea carelui advers, a fost boxată în corner (17). Acelaşi Filip a încercat vigilenţa portarului Cech, dar nu l-a învins (22), a urmat o acţiune frumoasă a lui Stromajer, pe partea stângă a atacului, dar n-a ieşit decât o lovitură de colţ (23).

Un corner al Viktoriei l-a găsit demarcat pe Limbersky, cap şi Filip a salvat din faţa propriilor buturi (33), iar Sîrghi a scos şi el, cu precizie, în corner o minge care ameninţa poarta "oţelară" (39). Până la finalul primei reprize s-au mai remarcat Cojoc, cu două driblinguri încheiate cu o "torpilă" alături (42), şi Iorga: şut de la 17 metri scos greu de portar (44)!

Prima situaţie de poartă de după pauză a "schimbat" tabela, Reznik punctând cu capul din 10 metri, după o lovitură liberă (51). Oţelul a intensificat atacurile şi Viglianti a trimis puternic, de la 30 de metri, pe plasa porţii cehe (53). Tot Vigli, şi tot de la mare distanţă, l-a pus în dificultate pe Cech, balonul fiind respins in extremis afară (55)! În minutul 64 a survenit mult-aşteptata egalare, Giurgiu transformând precis o lovitură de la 11 metri obţinută de Punosevac. Atacantul nostru fusese tras clar în careu: 1-1!

Pe final, ritmul de joc a crescut şi mai mult. Horvath a trimis bine din lovitură liberă, dar a parat perfect Brăneţ (71), goalkeeperul gălăţean blocând senzaţional şi la Bakos (73). Ilie, după două driblinguri reuşite la marginea suprafeţei de pedeapsă, a pierdut în ultima clipă balonul în faţa portarului (85), Filip a etalat o înşurubare spectaculoasă printre apărătorii Plzenului, însă nu i-a ieşit ultima pasă (90), iar Sălăgeanu a trimis în zid din ultima fază fixă a partidei. Scor final 1-1, într-un joc bun al ambelor tabere.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Ultimul meci de verificare din stagiul desfăşurat în Cipru este programat vineri, 3 februarie 2012. FC Oţelul Galaţi va întâlni liderul Poloniei, WKS Slask Wroclaw. Partida va avea loc la Alpha Sport Center din Larnaca, de la ora 15.15.

Link to comment
Share on other sites

1-1 cu Slask Wroclaw

FC Oţelul Galaţi a remizat în cel de-al patrulea joc de verificare disputat în Larnaca, Cipru. În după-amiaza acestei zile, în baza Alpha Sport Center, roş-alb-albaştrii au încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-1), întâlnirea cu WKS Slask Wroclaw, liderul Poloniei.

Golurile au fost marcate de Viglianti (58), respectiv Cetnarski (27).

Oţelul a jucat în formula: Grahovac – Ljubinkovic (60 Cojoc), Benga (55 Sîrghi), Costin, Ilie (58 Sălăgeanu) – Giurgiu (87 Chebac), Filip, Frunză (50 Viglianti) – Antal (46 Iorga), Paraschiv (46 Pena), Buş (62 Stromajer). Antrenor: Dorinel Munteanu.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

„Oţelarii”, dispersaţi de vremea rea

Formaţia gălăţeană, sosită sâmbătă seară în Bucureşti după cele unsprezece zile de Cipru, n-a putut merge in corpore către municipiul de la Mila 80 a Dunării, autocarul nereuşind să ajungă în Capitală! Din cauza drumurilor blocate, dar şi a celorlalte căi de acces în care existau restricţii pentru automobile de mare tonaj, mijlocul de transport al roş-alb-albaştrilor a fost nevoit să rămână acasă. „Şoferul spune că nu se poate ajunge la Bucureşti, deci va trebui să ne descurcăm care şi cum putem”, au concluzionat elevii lui Dorinel Munteanu încă dinainte de a decola din Larnaca. Cu toate că s-a sperat ca maşina campionilor să ajungă la Otopeni, se pare că a existat şi o dispoziţie internă ca autocarul să nu facă deplasarea. Pentru a evita vreo nenorocire pe drum, „oţelarilor” li s-au rezervat camere la hotel în Bucureşti, dar acest lucru nu i-a descurajat pe Costin şi compania. Unii au căutat taxiuri bine dotate pentru 250 de kilometri foarte dificili, alţii au ales varianta trenului - nouă jucători au ajuns la Galaţi până duminică dimineaţă. Alţii, cum ar fi Antal, Giurgiu şi Buş, au avut o variantă incomparabil de comodă la dispoziţie. Au zburat de pe „Henri Coandă” direct la Cluj.

„Sinistratul” Pena din Rahova

Tehnicianul Dorinel Munteanu a rămas la hotelul Intercontinental din Bucureşti, dar i-a sfătuit pe fotbaliştii să aibă grijă. „Luni seară vă aştept pe toţi înapoi”, le-a transmis fostul internaţional care nu putea să nu înţeleagă dorul de cei dragi al sportivilor. Cel mai „sinistrat” a fost vârful Pena, originar din cartierul bucureştean Rahova. „Vai, nu ştiu cum o să ajung acasă! Cred că voi pleca pe jos de la aeroport ca să sufăr şi eu puţin pentru voi”, a glumit Penaru’ cu ai săi colegi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sorin Frunză nu merge în Spania

Mijlocaşul stânga al Oţelului Sorin Frunză nu va face deplasarea în Spania pentru turneul de pregătire care va dura nouă zile. În ultima zi de pregătiri din Cipru, fostul om de bază al Unirii Urziceni, a suferit o problemă musculară destul de serioasă. Frunză este suspect de ruptură musculară la gambă şi iese din circuit pentru aproximativ o lună de zile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Haskici se întoarce acasă

După disputarea a patru meciuri de verificare pe 2012, se poate trage o linie în privinţa jucătorilor noi din vestiarul lui Dorinel Munteanu. Prima impresie contează foarte mult în fotbal, dar în anumite cazuri se acordă a doua şi chiar a treia şansă. Sportivii care au prins în premieră un turneu de pregătire cu roş-alb-albaştrii Neamţului, şase la număr, au fost utilizaţi de tehnicianul Oţelului în amicalele din Cipru. Unii merg mai departe, alţii şi-au luat rămas bun. I-am luat şi Dorinel părerea despre sângele proaspăt din echipă.

Jaka Stromajer (atacant, de la Pandurii Tg. Jiu) – Este lovitura iernii pentru Oţelul, un fotbalist care poate uşor să elimine adversar din joc, cu şut bun, tehnic şi destul de masiv. Rămâne de văzut cum va răspunde din punct de vedere fizic la cerinţele lui Dorinel. Opinia lui Dorinel: „Este sub nivelul nostru doar din punct de vedere fizic. Înţeleg că-i este greu, dar sper să facă eforturi pentru a ajunge repede la nivelul echipei. E valoros, de aceea l-am şi adus, sper să ne ajute mult!”

Didi (atacant, de la FCM Tg. Mureş) – Cunoaşte bine jocul, are o detentă foarte bună, tehnic, combinativ. Accidentarea din primul test al stagiului din Cipru, fractură de falangă, îl scoate mult din ritm, mai ales că nici la Tg. Mureş n-a jucat prea mult tot. Opinia lui Dorinel: „Didi este un jucător bun, experimentat, am discutat cu el şi va fi o soluţie şi pentru linia mediană. A avut puţin ghinion cu acea accidentare, dar va reveni.”

Nermin Haskici (atacant, de la FK Sarajevo) – Ca vârf împins este sub ce are Neamţul în lot. Jucător inteligent, îi place mai mult ca atacant retras, dar aici Oţelul are destule variante. Nu va rămâne în lot. Opinia lui Dorinel: „Se va întoarce în Bosnia, nu s-a acomodat. Este tânăr, de perspectivă, îl vom mai urmări, dar nu merge în Spania cu noi.”

Valentin Munteanu (mijlocaş, de la FCM Dunărea Galaţi) – A jucat cu trac în testul cu Mordovia, gălăţeanul de 22 de ani ţinând morţiş să facă pasul spre Liga I încă din această iarnă. Are o concurenţă puternică pe post, cu Antal şi Iorga. Opinia lui Dorinel: „Vali mi-a dat nişte accente pozitive, dar are şi unele carenţe. Îl luăm în Spania pentru că din punct de vedere fizic este OK, s-a pregătit foarte bine, mi-a demonstrat că are calităţi. Trebuie să creadă în şansa lui, poate juca şi în partea stângă.”

Alexandru Chebac (mijlocaş), Cosmin Butoi (atacant) – Ambii sunt promovaţi de la echipa-satelit şi mai au nevoie de ucenicie până să bată la porţile primei formaţii. Opinia lui Dorinel: „Sunt mulţumit de amândoi, s-au pregătit bine, însă nu merg în Spania. Sunt jucători tineri, talentaţi, dar în momentul acesta saltul este prea mare. Când vom reveni la Galaţi, se vor pregăti cu noi.”

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Amical tare, cu Spartak Moscova

Campioana României va susţine patru jocuri de verificare şi pe coasta de est a Spaniei, loc în care va pleca marţi dimineaţă, la ora 8.00. Cel mai tare adversar contractat până acum este Spartak Moscova, unul dintre marile branduri ale Rusiei. „Oţelarii” vor mai juca în compania lui Shandong Luneng din China şi cu o echipă din liga a treia spaniolă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Campioana sinistrată! - Un tren salvator pentru Oţelul

Stagiul de pregătire al celor de la Oţelul în Spania este pe cale să devină un fiasco încă dinainte de a începe. Plecarea spre staţiunea Oliva Nova este programată marţi dimineaţă, cu o cursă aviatică ce are decolarea programată la ora 8.00, însă mulţi dintre jucători şi o parte a staffului au şanse minime să ajungă la timp la aeroport.

Nouă fotbalişti împreună cu medicul Mihai Troacă, maseurii Liviu Tunariu, Dragoş Axente şi Constantin Crăciun, plus magazionerul Gheorghe Stamate, sunt blocaţi de viscol în Galaţi şi nu au cum să plece spre Bucureşti.

Cei de la Oţelul s-au întors sâmbătă din Cipru, iar conducerea clubului a făcut rezervări la hotelul Intercontinental din Capitală. Însă, având program liber până luni seară şi în condiţiile în care la momentul respectiv se circula acceptabil şi nu erau avertizări de înrăutăţire a vremii, cei care nu aveau drumuri foarte lungi de parcurs au plecat acasă, să-şi vadă familia. Dintre fotbalişti, în Galaţi au ajuns Costin, Viglianti, Sârghi, Silviu Ilie, Cojoc, Vali Munteanu, Brăneţ, iar Râpă şi Neagu ajunseseră ceva mai devreme, după cantonamentul cu echipa naţională. În condiţiile în care de duminică seară drumurile naţionale s-au închis circulaţiei, grupul celor 14 a mizat pe o călătorie cu trenul care ar fi trebuit să plece astăzi la ora 14.05, însă acesta fost anulat. Deşi la ora 15.00 toate plecările de trenuri din Galaţi erau anulate, ei speră să aibă totuşi noroc şi să plece cu cel programat la 17.40.

„Mă simt cumplit, stau ca pe ace. Tot îmi storc mintea pentru a găsi o variantă salvatoare, dar din păcate nu este nicio soluţie. Sperăm să plecăm totuşi cu acel tren de la 17.40, deşi se pare că nu avem nicio şansă. Nu ştiu ce vom face”, ne-a declarat cătrănit Sergiu Costin, căpitanul echipei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Dorinel Munteanu, nemulţumit de felul cum se prezintă Oţelul

Dorinel Munteanu, antrenorul echipei de fotbal Oţelul Galaţi, s-a declarat nemulţumit de felul cum se prezintă campioana după primele două perioade de pregătire din această iarnă, în vederea returul campionatului intern, desfăşurate la Poiana Braşov şi în Cipru. "După primul stagiu din această iarnă sunt mulţumit, ne-am atins ce ne-am propus, obiectivele dinainte stabilite. Ne-am încărcat bateriile, dar al doilea cantonament nu m-a mulţumit pentru că rezultatele şi atitudinea unor băieţi mă cam îngrijorează'', a spus tehnicianul pe site-ul oficial al clubului, citat de Agerpres. ''Mai am destulă vreme până la primul joc oficial din 2012. Am văzut din partea unora o atitudine nepotrivită pentru performanţă si asta mă supără. Vreau ca băieţii să înţeleagă că obiectivele pe care ni le-am propus sunt foarte greu de realizat şi am nevoie de atitudine, de comportament adecvat profesionalismului", a mai spus Munteanu.

Dorinel Munteanu a subliniat că ''nu avem nicio victorie în 2012 şi nu pot fi bucuros de asta. Am fost înţelegător doar la primul joc, pe care l-am avut la discreţie. Am condus cu 1-0, apoi am luat doua goluri din faze fixe, dar şi în al doilea joc tot din fază fixă am încasat gol. Poate fi şi puţină lipsă de concentrare, dar vreau ca fotbaliştii să-şi respecte munca. N-am câştigat, nu mă îngrijorează acest lucru, dar nici nu mă mulţumeşte. Cu siguranţă, din aceste meciuri pierdute, avem ce învăţa."

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Plecarea spre Spania

Roş-alb-albaştrii vor pleca marţi, 7 februarie 2012, într-un cantonament de nouă zile la Oliva, în Spania. În acest stagiu vor fi susţinute patru meciuri de pregătire, primii doi adversari fiind FC Denia (Spania, 3) şi Shandong Luneng (China, 1), pe 8, respectiv 10 februarie.

Decolarea spre Valencia este prevăzută pentru marţi dimineaţă, la ora 8.00, de pe aeroportul Băneasa.

otelul-galati.ro

Lotul pentru Oliva

Antrenorul Dorinel Munteanu a stabilit lotul pentru cantonamentul pe care campioana României îl va susţine la Oliva, în Spania. Iată-i pe jucătorii care marţi dimineaţă vor decola spre aeroportul din Valencia:

Portari: Cristian Brăneţ, Branko Grahovac, Tadas Simaitis;

Fundaşi: Alexandru Benga, Samoel Cojoc, Sergiu Costin, Silviu Ilie, Zoran Ljubinkovic, Milan Perendija, Cornel Râpă, Adrian Sălăgeanu, Cristian Sîrghi;

Mijlocaşi: Liviu Antal, Laurenţiu Buş, Ioan Filip, Gabriel Giurgiu, Laurenţiu Iorga, Valentin Munteanu, Ionuţ Neagu, Alejandro Viglianti;

Atacanţi: Cleidimar Magalhaes Silva "Didi", Gabriel Paraschiv, Marius Pena, Bratislav Punosevac, Jaka Stromajer.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.