Jump to content

Oţelul Galaţi ar putea juca în Europa League


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul Galaţi ar putea juca în Europa League

Comitetul executiv al FIFA, reunit sâmbătă la Tokyo, a anunţat că Federaţia elveţiană de fotbal (SFA) va fi suspendată dacă nu va aplica până pe 13 ianuarie 2012 deciziile privind nerespectarea de către clubul FC Sion a interdicţiei de a face transferuri. "După decizia Tribunalului de Arbitraj pentru Sport (TAS) de pe 15 decembre 2011, comitetul executiv al FIFA a decis să fixeze pe 13 ianuarie 2012 data limită pentru ca Federaţia elveţiană să aplice sancţiunile sale împotriva lui FC Sion", a precizat comunicatul FIFA, citat de AFP. "În consecinţă, toate meciurile jucate (de Sion - n. red.) cu jucători neeligibili trebuie declarate pierdute prin forfait sau trebuie retrase trei puncte pentru fiecare dintre aceste partide. Dacă această dată limită nu va fi respectată, SFA va fi suspendată automat începând din 14 ianuarie 2012", a insistat FIFA.

TAS a dat dreptate, joi, Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) în conflictul cu FC Sion, pe care a exclus-o din grupele Europa League şi pe care a refuzat ulterior să o reintegreze, pentru nerespectarea unei interdicţii de a transfera jucători.

FC Sion a fost exclusă din Europa League, deşi reuşise să câştige play-off-ul cu formaţia scoţiană Celtic Glasgow.

După decizia de joi a TAS, Sion a anunţat că se va adresa din nou tribunalului din cantonul Vaud, pentru a cere de această dată reintegrarea sa în şaisprezecimile de finală ale Europa League, competiţie în care faza grupelor s-a încheiat.

În comunicatul său, comitetul executiv al FIFA a cerut SFA să "sancţioneze atitudinea clubului care încearcă în mod repetat să ocolească (interdicţia - n. red.) prin recursuri abuzive".

Dacă federaţia elveţiană va fi suspendată, FC Basel, adversara lui Bayern Munchen în optimile de finală ale Ligii Campionuilor, va fi şi ea exclusă din C1, urmând atunci să fie înlocuită de Manchester United, care a terminat pe locul 3 în Grupa C, după Basel.

asport.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

S-au cam dus speraţele Oţelului (de 0,x la sută, câte erau) că va continua în Europa League...

FC Sion, penalizată cu 36 de puncte de federaţia elveţiană

Federaţia de Fotbal din Elveţia (ASF) a decis, vineri, să retragă 36 de puncte grupării FC Sion, pentru că a aliniat jucători achiziţionaţi în perioada în care avea interdicţie de a transfera fotbalişti, forul elveţian anunţând că a respectat astfel o cerere venită din partea FIFA, informează AFP. Decizia, luată în unanimitate, este definitivă şi nu poate fi contestată decât în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

În urma sancţiunii impuse de forul elveţian, FC Sion a ajuns pe ultimul loc în campionat, cu un total de minus cinci puncte. Echipa îşi poate continua însă parcursul în Cupa Elveţiei.

FC Sion, club care a fost exclus din Liga Europa pentru nerespectarea unei interdicţii privind transferurile şi de atunci se află în litigiu cu FIFA şi UEFA, a anunţat, joi, că a depus o plângere penală la Zurich contra forului internaţional. Oficialii grupării elveţiene consideră, în plângerea penală, că FIFA exercită "un şantaj inacceptabil" dorind să oblige forul elveţian să acţioneze contrar regulamentelor interne şi legislaţiei elveţiene.

Comitetul Executiv al FIFA, reunit, în 17 decembrie, la Tokyo, a cerut federaţiei elveţiene (ASF) să decidă până în 13 ianuarie 2012 sancţiunile în cazul grupării FC Sion, pentru nerespectarea unei interdicţii de transfer a jucătorilor, în caz contrar forul din Elveţia urmând să fie suspendat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.