Jump to content

Conflict între liderii de sindicat de la ArcelorMittal Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Conflict între liderii de sindicat de la ArcelorMittal Galaţi

Liderii sindicali care au participat la negocierile de la ArcelorMittal Galaţi privind contractul colectiv de muncă pe 2012 au intrat în conflict, după ce unul dintre sindicalişti a luat procesul-verbal al şedinţei de negocieri pe care ar fi vrut să i-l ia un alt lider şi l-a băgat în pantaloni.

Conflictul dintre liderul Federaţiei Solidaritatea "Virgil Săhleanu" a Metalurgiştilor din România, Gheorghe Tiber, şi liderul Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, Vasile Crişan, a izbucnit, miercuri după-amiază, din cauza unor observaţii pe care unii dintre sindicalişti ar fi dorit să le facă pe procesul-verbal al şedinţei de negociere de miercuri.

"În timp ce notam observaţiile mele pe procesul-verbal, înainte de a-l semna, Gheorghe Bezman şi Marius Drăgoi de la FSS Metarom au venit spre mine şi au vrut să-mi smulgă documentul. Nu am vrut să-l dau, aşa l-am băgat în pantaloni. M-au îmbrâncit, am căzut, m-am zgâriat şi mi s-a rupt cureaua de la ceas", a susţinut Gheorghe Tiber, care a precizat că în urma incidentului a sunat la 112 pentru a anunţa cele întâmplate, însă nu a fost nevoie de intervenţia oamenilor legii.

Celălalt sindicalist implicat în conflict nu a putut fi contactat, însă colegii din echipa sa de negociere au spus că, în timp ce aşteptau să semneze procesul- verbal, Tiber a confiscat documentul.

"În momentul în care Gheorghe Bezman a vrut să ia procesul-verbal ca să-l putem semna şi noi, Tiber l-a ascuns într-un loc din care nu-l puteam lua. Nu a fost nicio îmbrânceală, niciun contact fizic între liderii noştri şi Tiber", a declarat purtătorul de cuvânt al filialei locale a FSS Metarom, Vasile Crişan.

Sindicaliştii de la FSS Metarom au mai spus că după acest incident vor înainta un memoriu către comisia de negociere a administraţiei ArcelorMittal Galaţi, dorind să reclame comportamentul negociatorilor de la Federaţia Solidaritatea.

Reprezentanţii administraţiei ArcelorMittal Galaţi nu au comentat incidentul.

Între cele două grupări sindicale există o mai veche rivalitate. Din acest motiv, Federaţia Solidaritatea şi FSS Metarom, cele mai mari structuri sindicale de la ArcelorMittal Galaţi nu au reuşit niciodată să formuleze opinii comune şi să îşi unească forţele pentru o mai bună reprezentare a salariaţilor în faţa administraţiei combinatului siderurgic.

Link to comment
Share on other sites

Prea tare. Oricum, musai trebuia sa fie si GT la o faza din asta...

Despre salarii - va fi o crestere de fix 0%. Maxim vor mai arunca cei de la Mittal o prima de ziua lu' mama lu' Stefan cel Mare, dar numai daca productia va creste de vreo cinzeci de milioane de ori =))

Link to comment
Share on other sites

Patronatul ArcelorMittal Galați, iritat de îmbrânceala dintre sindicalişti

Fiecare dintre cele trei federaţii sindicale participante la negocierile salariale din combinatul ArcelorMittal Galaţi va avea un singur vorbitor, iar patronatul va părăsi sala de şedinţe dacă tratativele vor mai fi tulburate de incidente similare celui de miercuri, au convenit, joi, părţile.

Amintim că Gheorghe Tiber, de la Solidaritatea Virgil Săhleanu, a ascuns în pantaloni procesul-verbal al şedinţei de miercuri, după ce Gheorghe Bezman, de la FSS Metarom, ar fi încercat să i-l ia cu forţa.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.