Jump to content

Revoluţia din decembrie ’89 la Tecuci

dcp100168

Recommended Posts

Revoluţia din decembrie ’89 la Tecuci

La 21 de ani de la revolutia din 1989, am intrat in posesia unei inregistrari video din seara zilei de 22 decembrie. Asa am luat hotararea sa o facem publica din doua motive. Primul a fost sa descoperim pe cei ce avut curajul (ori interesul) de a actiona in acele momente tulburi. Al doilea a fost acela de a obtine cateva pareri a celor implicati in acest material video. Va lasam pe dumneavostra sa comentati filmul si declaratiile celor ce urmeza.

Mihail Căcescu: “Revolutia a folosit doar celor ce au stat in umbra si au stiut sa ia puterea in detrimentul celor care au facut-o cu adevarat. Ma refer la comunisti desigur. Dupa mine revolutia ne-a adus doar libertatea de a spune ce vrem si a face ceea vrem, in rest citez <din toate vremurile politica romaneasca a insemnat o mare smecherie> aceasta-i si parerea mea.”

Gabriel Jelea: “Rezultatul dupa 21 ani este moartea Tecuciului, terminarea Tecuciului din punct de vedere economic. Noi tecucenii n-am avut noroc deloc, nici n-am luptat, de aceea sunt numai rele. Sunt dezamagit dupa 21 ani de la revolutie, asteptam sa ne desteptam putin din starea asta”.

Eduard Finkelstain: “Atunci eram student, aveam 21 ani, entuziasmul ne-a scos din casa, la ora 14 in 22 decembrie am iesit la Primarie sa rupem, sa distrugem tot ceea ce era de propaganda. Am inceput sa ne organizam, am avut dispozitii noi, o echipa tanara, sa pazim Tribunalul in 22 seara si 23 decembrie, insa nu s-a intamplat nimic. Cu siguranta revolutia a folosit la ceva, avem libertatea care e bunul cel mai de pret, intradevar prea multi nu au un trai prea adecvat, dar avem performante, posibilitati, putem sa ne afirmam. Sunt castiguri majore indiferent de frustari, suntem mult superiori dupa 21 de ani, sa ne-amintim ca erau vremuri de trista amintire.”

Nu mai sunt printre noi: Silvestru Neculai - fost preot, Popa Virgil, Susanu Vasile, Hotnog Mircea, Codita Ion, Onica Gica.

Inregistrarea video a fost facuta de Marcel Giurgea ( Marcel Bărbosu’)

tecuci.eu