Jump to content

Lucian Bute a fost ales sportivul anului în Quebec


dcp100168

Recommended Posts

Lucian Bute a fost ales sportivul anului în Quebec

Lucian Bute a fost desemnat personalitatea sportivă a anului 2011 în Quebec, cea mai mare provincie canadiană, sportivul român fiind preferat în fruntea topului de 24 la sută din cele 1005 persoane care au participat la sondaj.

În 2011, Bute şi-a apărat de trei ori titlul mondial IBF la supermijlocie, aceste performanţe aducându-i votul popular în faţa altor sportivi canadieni de renume, precum patinatoarea Joannie Rochette (16 %), hocheistul Sidney Crosby (14 %), jucătorul de fotbal american Anthony Calvillo (9 %) şi specialistul în arte marţiale mixte Georges St-Pierre (7 la sută). Un alt sportiv din Quebec aflat pe listă a fost pugilistul Jean Pascal, care a primit doar unu la sută din voturi.

"Sunt foarte mulţumit, asta arată că oamenii din Quebec mă urmăresc şi îmi apreciază munca. Faptul că sunt personalitatea sportivă a anului îmi oferă încredere şi credibilitate. Mulţumesc tuturor celor care m-au votat", a declarat românul "adoptat" de locuitorii din Quebec în urmă cu câţiva ani.

Bute consideră că premiul este cu atât mai important cu cât hocheiul este sportul dominant în această provincie. "Este foarte bine pentru box, sunt tot mai mulţi tineri care vor să practice acest sport şi vreau să fiu un exemplu pentru ei", a adăugat românul.

Pentru Lucian Bute, anul 2011 a fost perfect: "M-am bătut de trei ori la reţeaua Showtime. În plus, mi-am îndeplinit visul şi mi-am apărat titlul în ţara mea natală, România. Am învins un semifinalist al turneului Super Six (Glen Johnson). Sunt foarte mulţumit de acest an şi încrezător pentru ce va fi în următorul an. 2011 a fost perfect pentru mine".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.