dcp100168 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Bute ar putea să lupte în două meciuri cu britanicul Carl FrochRudel Obreja a dezvăluit pentru EVZ că Lucian Bute are şanse mari să se bată de două ori, anul viitor, cu britanicul Carl Froch, numărul 3 mondial şi învinsul din finala celebrului turneu "Super Six". Protectorul sportivului gălăţean spune că gala de la Bucureşti de astă-vară poate fi comparată cu performanţa Nadiei din 1976, de la Montreal.Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box şi omul care se ocupă de cariera campionului mondial Lucian Bute, se pregăteşte să încheie un an plin şi agitat. În 2011, Obreja a reuşit să organizeze, pentru prima oară în România, o gală de anvergura celei de la Romexpo, să câştige trei procese cu AIBA (federaţia internaţională de box amator) şi să facă datorii la bănci de aproape două milioane de euro!Rudel Obreja şi-a pus în cap să-l aducă din nou la Bucureşti pe Lucian Bute, într-un meci în care pugilistul nostru să-şi apere din nou centura IBF a "supermijlociilor". Rudel Obreja a dezvăluit pentru EVZ că Lucian Bute are şanse mari să se bată de două ori, anul viitor, cu britanicul Carl Froch, numărul 3 mondial şi învinsul din finala celebrului turneu "Super Six".EVZ: Domnule Obreja, ce a însemnat pentru România organizarea galei de la "Romexpo"?Rudel Obreja: În primul rând, o explozie mediatică. Am pus România pe harta lumii boxului profesionist. A fost o gală care a stabilit câteva recorduri în privinţa asistenţei. Nu am date statistice, dar impactul galei poate fi comparat cu izbânda Nadiei Comăneci de la Montreal, din 1976, când lumea şi-a întors brusc faţa către gimnastică! Nadia a fost un model pentru generaţii de copii şi de tineri. Asta vreau eu să fac şi cu Lucian Bute. Lucian trebuie să fie un model social, altfel decât modelele cu care suntem intoxicaţi zi de zi de media.Mai aveţi de luat bani de pe urma galei?Chiar acum o jumătate de oră am închis telefonul cu contabilul meu. Am plătit dobânda şi penalităţile la suma împrumutată înainte de gală. Ştiţi cât am plătit pentru două luni? 190.000 de lei. Noi! Contractul a fost pe 1,9 milioane de euro. E o comisie acolo, la minister, care, ca să arate că face ceva, a tăiat din sumă 400.000 de euro. Chiar şi aşa, nu am primit niciun ban. Mulţi m-au îndemnat să apelez la doamna ministru Elena Udrea. Dar ce să facă dânsa?Care va fi următorul adversar al lui Lucian Bute?Azi noapte (n.r. - ieri) am stat de vorbă cu Jean Bedard, preşedintele Interbox. Se pregăteşte să semneze pentru două meciuri cu britanicul Carl Froch. Săptămâna viitoare voi pleca şi eu în Canada, pentru a vedea ce e de făcut.Cum ar arăta un an ideal pentru Lucian?Două meciuri cu Froch, unul cu Mikkel Kessler şi unul cu Bernard Hopkins! Şi nu e o utopie!Va mai boxa Lucian în România?Am promisiuni că vom putea organiza la anul un meci pe "Naţional Arena". Nu sunt vorbe goale, vă asigur.evz.ro
dcp100168 Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Lucian Bute vs Carl Froch, două meciuri propuse în 2012: 14 aprilie (Montreal) şi 4 august (Nottigham)Anul 2012 il va scoate in calea lui Lucian Bute pe Carl Froch, finalistul turneului SuperSix.Informatia a fost facuta publica de cate Eddie Hearn, managerul pugilistului britanic. Hearn a vorbit despre doua confruntari intre "Mister KO" si Froch, acestea putand avea loc pe 14 aprilie si 4 august (datele nu sunt 100% stabilite), informeaza espn.go.com. "Am stabilit doua date pentru meciurile dintre Bute si Froch: 14 aprilie la Montreal si 4 august la Nottingham. Acestea urmand sa fie <acasa> si in <deplasare> pentru cei doi sportivi. In urmatoarea perioada sper sa ne punem 100% de comun acord in legatura cu datele confruntarilor", a declarat Eddie Hearn, managerul lui Carl Froch."Negocierile sunt avansate si merg catre un duel intre cei doi pugilisti. Sper sa putem face un anunt oficial in acest sens in urmatoarea perioada" - Jean Bedard, presedinte Interbox.hotnews.ro
dcp100168 Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 Showtime nu-l lasă pe Bute să lupte cu Carl FrochReprezentantii lui Lucian Bute si Carl Froch (finalistul din SuperSix) se pusesera de comun acord pentru doua lupte in 2012, dar intelegerea a fost anulata de catre Showtime, televiziunea (cu care Bute are contract) dorind ca "Mister KO" sa se lupte cu un american. Variantele cele mai vehiculate in acest moment sunt Bernard Hopkins si Andre Ward).Eddie Hearn (reprezentantul lui Froch) si Interbox (clubul de care apartine Bute) se intelesesera pentru doua intalniri: 14 aprilie (Montreal) si 4 august (Nottingham). Planul a fost insa dat peste cap de catre Showtime, televiziunea americana cu care Lucian se afla sub contract. Astfel, oficialii postului de peste ocean vor ca Bute sa se lupte cu un sportiv american."Am negociat cu reprezentantii lui Bute pentru doua meciuri, ambele in 2012. Totul a decurs bine cu Interbox si chiar am pus la punct un contract pentru aceste dispute. Amandoi pugilistii vor sa se intalneasca, dar Showtime a intervenit si a cerut in mod special ca Lucian sa se bata cu un american. In aceste moment nu avem ce face, banii sunt la Showtime, ei pot decide. Cu toate ca intelegerea era pusa la punct, in acest moment nu se mai poate face nimic", a declarat Eddie Hearn, managerul lui Carl Froch. Cele mai vehiculate variante in acest moment sunt Bernard Hopkins si Andre Ward.hotnews.ro
dcp100168 Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 IBF a hotărât să-l desemneze pe Froch drept challenger oficialDilema a luat sfârșit pentru supercampionul Galațiului, Lucian Bute ! Federația Internațională de Box a decis: Carl Froch va fi challengerul obligatoriu pentru centura mondială ! IBF a luat decizia de a-l impune pe Froch, după ce negocierile dintre reprezentanții englezului și ai lui Bute intraseră în impas.Carl Froch a fost desemnat de IBF challenger obligatoriu la titlul mondial la categoria supermijlocie, decizie confirmată chiar de clasamentul dat pentru luna ianuarie. Conform regulamentelor IBF, Bute are 90 de zile la dispoziţie pentru a-şi apăra centura de campion în faţa challengerului desemnat.După ce a pierdut finala Super Six împotriva lui Andre Ward, Carl Froch a devenit prima opţiune pentru Lucian Bute.În urma unor negocieri, promoterii celor doi pugilişti au ajuns la o înţelegere, semnarea contractului urmînd să fie ultimul pas de făcut pentru definitivarea acordului.Cînd lucrurile păreau că au ajuns la un final, televiziunea Showtime, cea cu care Lucian Bute se află încă în contract, nu a părut mulţumită de un duel al campionului mondial IBF cu boxerul englez, explicînd că doreşte un adversar din SUA pentru Lucian.Deși inițial se stabilise ca Bute și Froch să se întâlnească de două ori, odată în Anglia și odată în Canada, se pare că în cele din urmă va avea loc o singură dispută.Carl Froch are numai două înfrângeri în 28 de meciuri la profesioniști, în fața lui Mikkel Kessler şi Andre Ward .Froch a fost de două ori campion mondial WBC la categoria supermijlocie și finalist al turneului SuperSix.a1galatibraila.ro
dcp100168 Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 Bute e gata să se ducă peste FrochCampionul mondial al versiunii IBF, Lucian Bute, a declarat că este pregătit să lupte acasă la britanicul Carl Froch, care a fost desemnat challenger obligatoriu al pugilistului român, el fiind convins că un meci la Nottingham îi va da o energie suplimentară."Cred că, la toată experienţa pe care o am acum, este timpul ca eu să lupt departe de casă. Am experienţă din punct de vedere psihologic şi puterea să administrez totul. Va fi ceva special pentru mine. Ştiu cum este să lupţi în faţa a 15.000 de oameni, iar adversarul să aibă doar 100 de fani în public. Acum, dacă voi merge la Nottingham, vor fi 15.000 de fani împotriva mea şi doar 100 de partea mea, astfel că voi simţi cum este să lupţi departe de casă. Îmbrăţişez ideea de a lupta pe terenul adversarului. Acest lucru îmi va da energie, voi fi mai agresiv", a spus Bute, într-un interviu acordat site-ului boxinginsider.com.Lucian Bute a afirmat că Froch este un boxer puternic şi un bun încasator."După cum toată lumea ştie, el este un tip mare. Este puternic şi are o bărbie rezistentă. Nu face prea des pasul înapoi, îi place să pună presiune pe adversarul său tot timpul. Cred că dacă cineva stă drept în faţa lui, s-ar putea să aibă probleme mari şi trebuie să te aştepţi la aşa ceva. Este curajos şi are o voinţă puternică de a câştiga. Cred că va fi un meci mare", a completat Bute.Rămâne la supermijlocieÎntrebat dacă s-a gândit să urce în categorie, Bute a răspuns că în viitorul apropiat nu se pune o astfel de problemă: "Mi-ar plăcea să stau cât mai mult la supermijlocie, să mă bat cu toată lumea, să unific centurile. Abia apoi o să iau în calcul varianta urcării în categorie".Antrenorul lui Bute, Stephane Larouche, este convins că cei mai puternici adversari pentru Bute sunt însă cei de la supermijlocie, iar o urcare în categorie nu este recomandată pentru moment. "Cred că Lucian va urca în categorie, dar pentru a se întâmpla asta trebuie să se petreacă două lucruri. În primul rând, Lucian va împlini 32 de ani săptămâna viitoare, iar când ai 32 de ani şi urci în categorie, nu vei mai putea coborî niciodată. Dacă Lucian avea 25 sau 26 de ani, aş fi fost de acord să oscileze între cele două categorii, pentru că nu ar fi fost o problemă pentru el la experienţa pe care o avem. Dar la vârsta pe care Lucian o are nu ar fi o idee prea bună. Iar al doilea motiv este că Ward, Kessler şi Froch sunt încă la această categorie. De ce ar urca în categorie când adversarii mari şi meciurile mari sunt aici?", a declarat Larouche.viata-libera.ro
dcp100168 Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 Bute boxeaza cu Froch la Nottingham, pe 26 maiMeciul pentru titlul mondial IBF al supermijlociilor dintre Lucian Bute (detinatorul centurii) si challengerul Carl Froch se va disputa la 26 mai, la Nottingham, a anuntat joi seara site-ul oficial al pugilistului britanic."Este un vis implinit sa boxez acasa. Sunt gata sa lupt pentru un nou titlu de campion mondial", a declarat Froch, dupa semnarea contractului pentru organizarea meciului. Britanicul nu a mai urcat in ringul din Capital Arena Nottingham din octombrie 2009."Nu ma sperie gandul ca boxez in fata suporterilor lui Froch, pentru ca vor trai o dezamagire: centura va zbura pe ruta Montreal - Nottingham si retur!", a fost reactia lui Lucian Bute.Impresarul lui Froch a multumit public romanului si echipei de la Interbox pentru ca au acceptat sa lupte la Nottingham: "Avem un mare respect pentru Lucian pentru ca a fost de acord sa vina pe terenul lui Carl".Jean Bedard, presedintele Interbox, a explicat ratiunea pentru care intalnirea celor doi se va disputa in Anglia: "Sunt convins ca Lucian va pune capat criticilor: a dovedit un mare curaj sa boxeze la Nottingham si ne asteptam sa faca un meci mare si sa revina la Montreal cu tot cu centura".hotnews.ro
dcp100168 Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Biletele la meciul Froch - Bute vor costa între 48 şi 360 de euroBiletele pentru partida dintre pugilistul britanic Carl Froch şi boxerul Lucian Bute, ce se va disputa în 26 mai, la Capital FM Arena din Nottingham, contând pentru centura mondială IBF la categoria supermijlocie, vor costa între 48 şi 360 de euro, informează presa engleză.Biletele au fost împărţite în şase categorii, astfel că cel mai ieftin tichet va putea fi achiziţionat în schimbul a 40 de lire sterline (48 de euro). Un bilet la categoria a cincea va costa 72 de euro, în timp ce pentru unul la categoria a patra se vor plăti 96 de euro. Următoarele categorii, a treia şi a doua, vor putea fi achiziţionate în schimbul a 120, respectiv 240 de euro.Cele mai scumpe bilete vor fi cele VIP, un tichet în zona ringului urmând să coste 300 de lire sterline (360 de euro).Biletele vor fi puse în vânzare în cursul după-amiezii de luni.În meciul cu Froch, Lucian Bute îşi va pune pentru a zecea oară în joc centura IBF.
dcp100168 Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Froch: Dacă Bute a acceptat să lupte acasă la mine înseamnă că ori e prea încrezător, ori e prost Pugilistul britanic Carl Froch, challengerul la titlul mondial IBF deţinut de Lucian Bute, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă de promovare a meciului din 26 mai, că boxerul român ori este prea încrezător, ori este prost dacă a acceptat să lupte în Nottingham, de unde el este originar."Nu a luptat de multe ori în afara oraşului său (n.r. - Montreal), dar ca să-şi pună centura în joc «în curtea mea» înseamnă că ori este prea încrezător, ori este prea prost. Cred că este foarte încrezător şi de ce nu ar fi, că doar e campionul. Vin după o înfrângere, iar când am făcut asta după un meci cu Kessler eram atât de pregătit să-l bat pe Arthur Abraham, încât am făcut-o. Aşa simt şi acum", a spus Froch, informează eastsideboxing.com.Totuşi, Froch i-a mulţumit lui Bute că a acceptat să lupte la Nottingham. "Este nemaipomenit să revin în Nottingham, a trecut prea mult timp. Sunt atât de încântat de acest meci şi trebuie să îi mulţumesc lui Lucian Bute pentru că a acceptat asta. L-am provocat în ultima perioadă pentru că nu accepta să lupte contra adversarilor de top, pentru că nu a intrat în turneul Super Six, dar a bătut pe oricine a avut în faţa sa", a completat Froch.Carl Froch consideră că nu este niciun fel de conflict între el şi Bute, chiar dacă cei doi s-au provocat de mai multe ori prin intermediul presei. "Am un mare respect pentru Lucian, este un sportiv de nivel înalt, dar şi eu sunt. Nu este nicio problemă între noi şi nici nu are de ce să fie, lupta va vorbi de la sine", a explicat Froch.Înaintea conferinţei de presă cei doi pugilişti s-au fotografiat în faţa Capital FM Arena, Lucian Bute ţinând pe umeri steagurile României şi Canadei, în timp ce Froch avea pe braţ drapelul Marii Britanii.
dcp100168 Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Bute: Este momentul oportun să îmi apăr centura în altă parteCampionul mondial în versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat, luni, la Nottingham, într-o conferinţă de presă de promovare a partidei cu Carl Froch, că a acceptat să lupte în Marea Britanie, deoarece consideră că a venit momentul să îşi apere titlul şi în afara Canadei."Am fost criticat pentru faptul că nu am luptat departe de Canada. Îmi aduc aminte când Joe Calzaghe (n.r. - fost pugilist galez) a luptat departe de casă la finalul carierei sale şi a avut parte de respectul cuvenit şi asta intenţionez să fac şi eu", a spus Bute.Lucian Bute consideră că Froch va fi avantajat de cei aproximativ 9.000 de fani care îl vor susţine la 26 mai, dar este convins că îşi va apăra centura. "Aş vrea să-i mulţumesc lui Carl pentru că a acceptat lupta şi că va urca în ring împotriva mea. Marile lupte cer mult timp pentru negocieri, dar sunt fericit că această partidă va avea loc. Şi eu, şi Carl am avut cariere asemănătoare până acum. Pentru mine este momentul oportun să plec de acasă şi să îmi apăr centura. În inima mea, cred că eu voi fi câştigătorul. Carl este un luptător puternic şi agresiv. Va avea 9.000 de fani care îl vor încuraja, pe când eu nu voi avea atât de mulţi. Această întâlnire are toate ingredientele pentru o luptă mare", a spus Bute.
dcp100168 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Lucian Bute - ''Va fi dificil la Nottingham''Boxerul român Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, a recunoscut miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Montreal, că meciul cu britanicul Carl Froch va fi unul dificil, pe 26 mai, la Nottingham.Bute se aşteaptă la ce e mai rău în meciul de la Nottingham şi anticipează mai ales momentul în care se va îndrepta spre ring şi îl va aştepta pe favoritul local să i se alăture. ''Va fi multă energie negativă, va fi dificil. Dar, dacă voi auzi câţiva dintre susţinătorii mei mă voi simţi mai bine. Îmi va face bine acest lucru'', a afirmat boxerul gălăţean. Pentru Bute (30-0, 24 KO) va fi a 10-a oară când îşi apără centura de campion, luată de la Alejandro Berrio, în octombrie 2007. Bute a ţinut să sublinieze că ''atunci când îţi aperi de 9 ori centura, nu poţi fi un prost''. ''Vreau să lupt cu cei mai buni, iar Froch este cu siguranţă printre cei mai buni trei boxeri de la categoria supermijlocie'', a menţionat Lucian Bute.La rândul său, Carl Froch a anticipat că ''va fi un meci fantastic, care îi va interesa şi pe cei care nu iubesc neapărat boxul. Îl respect mult pe Lucian, dar voi deveni campion mondial pentru a treia oară în luna mai. Îmi va face plăcere să revin la Montreal pentru o revanşă în noiembrie''.Bute a demonstrat în trecut ce fel de războinic e, a spus promotorul lui Froch, Eddie Hearn, care a subliniat că era important ca Froch să lupte la Nottingham, după mai multe mega-meciuri în afară.Bute şi staff-ul său au recunoscut că un meci pe un teren ostil era obligatoriu, pentru a pune capăt tuturor criticilor din ultima vreme la adresa lui Bute. InterBox şi-a luat măsuri de siguranţă, totuşi, şi a introdus un meci revanşă în înţelegere.''Ne-am luat măsuri să ne asigurăm ca meciul să fie cât mai echitabil posibil'', a precizat preşedintele InterBox, Jean Bédard, pentru ''cea mai importantă provocare din cariera'' lui Bute. ''De multă vreme ne gândim la un meci în deplasare. Lucian va merge în infern la Nottingham, dar, ca în hochei, e posibil să reducem la tăcere mulţimea devreme în meci'', a indicat Bédard.La rândul său, antrenorul Stéphan Larouche a admis că ''niciodată nu e uşor să îţi aperi o centură în faţa a 9.000 de spectatori care strigă contra ta, dar vom fi pregătiţi perfect, ca de obicei''.Bute a recunoscut că e greu să îţi controlezi emoţiile în faţa suporterilor proprii, cum a fost şi cazul său în iulie 2011, în România: ''A fost multă presiune pe umerii mei. Nu puteam pierde acasă şi la fel şi în Québec. Am o responsabilitate enormă când mă bat aici''.Pentru Froch (28-2, 20 KO) meciul cu Bute va fi primul după înfrângerea suferită în finala turneului Super Six, în faţa americanului Andre Ward, în decembrie 2011. Froch a fost în două rânduri campion mondial WBC şi este acum challenger-ul obligatoriu pentru centura IBF.agerpres.ro
dcp100168 Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 The Money Channel va transmite partida dintre Lucian Bute si Carl FrochPartida dintre Lucian Bute si Carl Froch (contand pentru centura de campion mondial IBF, categoria supermijlocie) va fi transmisa in direct de postul The Money Channel, informeaza Money.ro. Meciul se va disputa la Nottingham (Anglia), in data de 26 mai 2012."Ii felicit pe cei de la The Money Channel, au avut cea mai buna oferta" - Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box.hotnews.ro
dcp100168 Posted April 3, 2012 Author Posted April 3, 2012 Lucian Bute se antrenează în Miami pentru meciul cu Carl FrochLucian Bute se pregăteşte din greu pentru meciul din 26 mai cu pugilistul britanic Carl Froch, meci care se va disputa la Nottingham şi care va fi transmis în exclusivitate la The Money Channel.După cum a spus chiar el, Lucian a intrat în cantonament în urmă cu trei luni şi are două antrenamente grele pe zi. Multă lume se întreabă însă de ce Lucian a ales tocmai Florida pentru a se antrena şi nu Canada sau chiar România.Ei bine, nu este prima oară când Bute se pregăteşte în sala West Palm Beach, sală care este încărcată de istorie. Muhammad Ali s-a antrenat acolo şi tot în celebra sală se pregătesc în momentul de faţă boxeri de valoare ai lumii. În sala West Palm Beach, mister knockout găseşte ca parteneri de antrenament boxeri de renume cu care se poate duela la cel mai înalt nivel.Un alt motiv pentru care Lucian Bute a ales în repetate rânduri sala din Florida este faptul că acolo nu este cunoscut şi îşi poate desfăşura antrenamentele în linişte, fără a fi deranjat. De altfel, Lucian a şi declarat în repetate rânduri că dacă s-ar pregăti în Canada pentru o partidă importantă nu s-ar putea concentra la maxim, pentru că acolo mereu se găseşte ceva de făcut.Un al treilea motiv, la fel de important, este clima din Florida, care în momentul de faţă este asemănătoare cu cea care va fi pe 26 mai în Europa. Astfel, Lucian nu va avea probleme cu căldura sau umiditatea în seara meciului.money.ro
dcp100168 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Lucian Bute a suferit o infecţie la picior. Meciul cu Froch e în pericol de amânareCampionul mondial la supermijlocie în versiunea IBF, gălăţeanul Lucian Bute, a suferit o infecţie cauzată de o băşică la picior, care s-a întins până în zona genunchiului, astfel că meciul cu britanicul Carl Froch, programat la 26 mai în Nottingham, este în pericol de amânare.Bute, care în prezent se antrenează în Florida (SUA) a fost transportat, sâmbătă, la un spital din zonă, iar potrivit boxininsider.com medicii nu sunt prea încrezători că sportivul român ar putea să boxeze conform programului.Boxinsider.com susţine că alte detalii nu au fost date publicităţii, iar o decizie în privinţa disputării meciului nu a fost luată încă. În cazul în care Bute nu s-ar recupera până pe 26 mai, data disputării partidei ar putea fi mutată puţin.Partida dintre pugilistul britanic Carl Froch şi boxerul Lucian Bute ar trebui să se dispute în 26 mai, la Capital FM Arena din Nottingham. În meciul cu Froch, Lucian Bute îşi va pune pentru a zecea oară în joc centura IBF la categoria supermijlocie.viata-libera.ro
dcp100168 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Bute e OK, meciul cu Froch nu se amânăPreşedintele FR de Box, Rudel Obreja, a declarat, luni, că pugilistul Lucian Bute a avut doar o banală bătătură cauzată de o pereche de încălţăminte sport nouă, însă partida cu britanicul Carl Froch se va disputa conform programării iniţiale, în 26 mai, la Nottingham. "Am vorbit cu Lucian acum. A suferit o banală bătătură cauzată de faptul că şi-a schimbat ghetele de joc cu unele noi. A fost la medic în mod preventiv şi s-a tratat cu tinctură. Meciul se va disputa conform programului iniţial", a spus Obreja.viata-libera.ro
dcp100168 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 Lucian Bute - favorit la casele de pariuriChiar dacă luptă acasă la Froch, Bute este mai bine cotat la pariuri! Pugilistul român este favorit atât când vine vorba de câştigarea partidei la puncte, cât şi prin knock out!Casele de pariuri îl dau favorit pe Lucian Bute în confruntarea de pe 26 mai cu Carl Froch. Titlul de campion mondial IBF, forţa, viteza, performanţele anterioare şi tehnica de luptă îl recomandă pe Lucian Bute când vine vorba de cotele la pariuri sportive. Astfel, pugilistul român are o cotă de 1.53, iar britanicul o cotă de 2.50.În ceea ce priveşte totalul rundelor care se preconizează a se juca la Nottingham, casele de pariuri au alocat o cotă mai bună unui meci care va dura peste 9,5 runde. Bute este favorit şi la capitolul rezultat al luptei, cu o cotă de 2,37 dacă îl va bate pe Froch prin decizie sau superioritate tehnică, faţă de Froch care are o cotă de 3,25. La pariuri pe runde, Bute este favorit să câştige în rundele şapte-nouă.money.ro
dcp100168 Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Lucian Bute a ajuns la NottinghamLucian Bute a ajuns ieri la Nottingham, oraşul unde pe 26 mai îşi va pune în joc centura de campion mondial IBF la supermijlocie în faţa challengerului său, Carl Froch (34 de ani). Mister KO s-a pregătit timp de o săptămână la Sheffield, la "câţiva paşi" de grădina leului britanic.Lucian zâmbeşte de sub o căciulă albă trasă pe ochi, în timp ce corpul şi l-a protejat cu o geacă neagră, îmblănită. La Nottingham au fost ieri în jur de 13 grade, dar cel mai în vogă pugilist român se fereşte de orice vânticel cu potenţial de răceală. "Am venit din Canada îmbrăcat doar în trening. Aici mi-am cumpărat până şi mănuşi. Fac slăbire, am imunitatea scăzută şi pot răci oricând", a explicat gălăţeanul. Bute a desluşit şi misterul locului de pregătire din Anglia: "M-am antrenat la Sheffield, chiar sub nasul lui Froch. Promotorul său a încercat să dea de noi, dar ne-a căutat pe la Londra. A fost mai bine aşa, am avut parte de linişte".Alături de Lucian, la hotelul Crowne Plaza din Nottingham au descins alţi cinci membri ai echipei sale, în frunte cu antrenorul Stephane Larouche. Un munte de genţi a blocat efectiv pentru câteva minute holul hotelului. "Undeva, acolo, se află şi centura de campion mondial. Sunt sigur că voi pleca de aici cu ea. M-am pregătit foarte bine, am bateriile încărcate la maximum. Dacă el spune că este Cobra, atunci eu sunt Vipera", a declarat Bute pentru ProSport.O sută de gălăţeni lângă ButeLucian a avut aseară program mai lejer. Odihnă şi, după aceea, o jumătate de oră de saună. Se află în grafic şi cu kilogramele. "Mai am vreo patru de dat jos, dar aşa este planul. Nu-mi fac probleme. Va fi ceva chinuială în ultima zi, dar voi trece cu bine peste categorie", punctează Bute. Cântarul oficial este programat vineri.De miercuri vor începe să sosească la Nottingham şi suporterii lui Bute din ţară şi din Canada. Aproape o sută vor veni numai de la Galaţi. "Gălăţenii mei şi-au făcut rezervare la vreo 20 de mile de oraş. Şi-au închiriat şi autocar. Sper să am în jur de 300 de susţinători. Ştiu că vor fi în minoritate, dar e important să-i ştiu lângă mine", a mai spus campionul mondial IBF la supermijlocie.În România, meciul va fi transmis de Money Channel. Main-eventul galei este prevăzut a începe la ora 24:00 la Nottingham (27 mai, 2:00 la Bucureşti)prosport.ro
dcp100168 Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 Lucian Bute: Vreau să-l înving pe Froch pentru a demonstra că sunt cel mai bunPugilistul român Lucian Bute, campionul mondial en titre la categoria supermijlocie (versiunea IBF) este încrezător că îl va învinge pe britanicul Carl Froch chiar în faţa suporterilor săi, sâmbătă seara la Nottingham (Anglia), pentru a demonstra că este cel mai bun din lume la categoria sa. "Este momentul să demonstrez că mă pot bate în străinătate, chiar pe terenul adversarului meu. Vreau să fiu recunoscut drept cel mai bun, nu doar la Montreal, ci peste tot în lume. Visul meu este să intru în Pantheonul boxului, este provocarea mea. Şi pentru a reuşi acest lucru, trebuie să-l înving pe Froch la el acasă, în faţa suporterilor săi. Va fi o victorie de 10 ori mai importantă decât una obţinută la Montreal", a declarat Bute în cursul conferinţei de presă care a avut loc miercuri la Nottingham.Campionul român este conştient, însă, că publicul va avea un rol important în meciul de sâmbătă. "Publicul îi va da multă energie pozitivă, este adevărat. Însă în ring voi fi doar eu şi el, asta-i tot. Cu siguranţă că, dacă mă va atinge puţin, mulţimea va striga la maximum pentru el. Însă mă aşteptam la acest lucru încă de când am acceptat această luptă. Am muncit din greu pentru acest meci şi voi urca în ring cu o încredere extraordinară", a adăugat Lucian Bute.Antrenorul românului, Stephane Larouche, consideră că Bute trebuie să dea tot ceea ce are mai bun în faţa lui Froch şi să nu se relaxeze nici măcar o clipă. "Dacă va avea momente de 2-3 secunde de relaş, cum se întâmplă uneori la Montreal, ar putea să iasă prost aici. Tranziţia între mişcările sale în atac şi cele în apărare trebuie să fie şi mai precise. Nu trebuie să-l lase pe Forch să creadă că este descurajat, nici măcar o secundă", a avertizat Larouche.Carl Froch şi anturajul său au bătut monedă, la conferinţa de presă, pe faptul că Lucian Bute nu a mai întâlnit până acum niciun adversar de prim-plan, aceasta fiind de altfel "tema" preferată a britanicului încă de la semnarea contractului pentru acest meci. "Faptul că Bute nu a fost pus cu adevărat la încercare până acum nu are o prea mare importanţă în ceea ce mă priveşte", a precizat Froch, care consideră că românul a făcut "un pariu periculos" atunci când a acceptat să boxeze cu el. "Bute va avea dreptul la o anumită credibilitate pentru că a acceptat să lupte cu mine. Însă dacă va ceda după doar 3 runde, atunci va fi considerat ca şi când ar fi fost făcut KO. El nu va mai fi credibil, iar cariera sa şi tot ceea ce obţinut vor fi reduse la neant", a adăugat britanicul.agerpres.ro
dcp100168 Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Bute şi Froch au trecut cu bine de cântarul oficialBoxerul român Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, şi britanicul Carl Froch au depăşit cu bine proba cântarului, vineri, la Nottingham, înaintea meciului care va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Capital FM Arena.La cântarul oficial au asistat câteva sute de suporteri ai celor doi boxeri, dintre care aproximativ jumătate l-au susţinut pe campionul român.Bute îşi pune în joc pentru a zecea oară centura de campion mondial cucerită în 2007, meciul fiind transmis în România de postul de televiziune Money Channel. Gala va începe la ora 21,00, ora României.agerpres.ro
dcp100168 Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 Felix Păun, primul antrenor al lui Bute: Mă aştept la un meci foarte echilibratFelix Păun, primul antrenor al lui Lucian Bute, a declarat, sâmbătă, că se aşteaptă la o partidă extrem de echilibrată între campionul român şi britanicul Carl Froch. "Este cea mai importantă luptă de până acum a lui Lucian, şi mă aştept la un meci foarte echilibrat. Şi asta pentru că Froch este un fost campion mondial, dar şi pentru că Lucian va boxa, în premieră, pe terenul adversarului. Văd un meci de 12 reprize, iar din punctul meu de vedere, Lucian are prima şansă, este campionul mondial en-titre, are o tehnică deosebită, are o viteză foarte bună, a acumulat multă experienţă. Avantajele lui Froch sunt că se bate acasă, este foarte rezistent, îşi păstrează loviturile pentru finalul meciului, a câştigat foarte multe partide prin KO în finalul lor. Froch este un pugilist de mare clasă", a declarat Păun.mediafax.ro
dcp100168 Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 Bute - învins prin KO în repriza a cincea!Lucian Bute a pierdut titlul mondial al supermijlociilor. Sambata noapte, romanul a pierdut prin KO in repriza a 5-a in fata englezului Carl Froch.Lucian Bute a fost învins de Carl Froch prin KO şi a pierdut centura IBF Pugilistul Lucian Bute a fost învins prin KO în repriza a cincea de britanicul Carl Froch, într-un meci disputat la Nottingham în care şi-a pus în joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a zecea oară.Venit dupã înfrângerea din finala turneului SuperSix, în faţa americanului Andre Ward, Froch a căutat să-şi recapete gloria în faţa propriilor suporteri, la Nottingham, unde nu a pierdut nicio partidă.Partida din Capital FM Arena a început cu o tatonare de mai bine de jumătate de minut între cei doi combatanți, iar Froch a lansat prima serie de lovituri la corp şi cap, însă arbitrul a oprit imediat lupta, pentru pumni aruncaţi după semnalul de stop. Apoi Lucian a început să îşi facă jocul său, ţinându-şi adversarul la distanţă şi lovind la corp şi faţă, iar nasul lui Froch s-a înroşit după prima repriză.În repriza secundă loviturile au curs de o parte şi de alta cu un mic avantaj pentru Froch.În repriza a treia Froch a reuşit o serie de lovituri la cap şi corp, Lucian s-a clătinat şi a căutat clinchurile, Froch a continuat să avanseze, băgându-l în corzi pe Bute care cu greu a reuşit să termine runda.Runda a patra a început într-un echilibru relativ, Bute a preluat iniţiativa, dar Froch a reuşit să iasă din seria lui Lucian şi a repus stăpânire pe meci, iar ochiul stâng al lui Bute a început să se umfle.Superioritatea lui Froch s-a văzut în runda a cincea, când Bute a făcut iar pasul în spate și cinci lovituri ale britanicului direct în fața lui Lucian au făcut ca sportivul român să nu mai poată continue partida.La anunţarea deciziei, când Froch a fost încoronat noul campion mondial în versiunea IBF, Bute a avut puterea să-l aplaude pe britanic şi l-a lăudat pentru prestaîia din această partidă. Revanşa va avea loc la Montreal, când Bute va încerca să-şi recucerească centura IBF.Runda 4Runda 5[media=]http://www.youtube.com/watch?v=K8xBbOZNW7c
Relu Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Eșecul e un privilegiu destinat celor ce încearcă, nu-i așa?
mambo Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 pana acum a boxat cu no-name-uri, expirati, ospatari, alcoolici, etc. aseara a intalnit un boxer adevarat care stia ce face. va spun sincer, n-am vazut niciodata o asemenea determinare la un sportiv. nu i-a dat nicio sansa lui bute. i-au zburat mucii pana-n romania. revansa? cred ca il bate ala si in ograda la ma-sa la pechea.
dcp100168 Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Lucian Bute, dupa seara neagra de la Nottingham: Nu ma grabesc cu revansa, am nevoie de o pauzaLucian Bute a pierdut titlul de campion mondial, dupa o infrangere dureroasa in fata britanicului Carl Froch: TKO in repriza a cincea, sambata noapte, la Nottingham. La doua ore dupa gala, Bute a aparut in fata presei, cu ochiul stang tumefiat si arcada cusuta: "Toti pugilistii mari au pierdut. Nu ma grabesc cu revansa, am nevoie de o pauza, sa ma odihnesc. Sunt un caracter puternic, cred ca pot reveni".Bute a incercat sa explice dezastrul din ring: "Nu a mers asa cum ma asteptam. M-a lovit foarte puternic. Principala greseala a fost ca l-am asteptat prea mult, sperand sa il prind in capcana. L-am lovit la un moment dat, cu un upercut, dar nu a fost o lovitura foarte puternica: l-a simtit si a zambit".Desi presa sportiva a vorbit inca din noaptea infrangerii despre revansa (meci inclus in contract), Lucian si apropiatii sai nu se grabesc: "Trebuie sa ma odihnesc, sa imi revin, sa stau de vorba cu antrenorul meu, cu managerul, apoi vom vedea ce decizie luam. Nu ma grabesc sa cer acum revansa, e prea devreme sa vorbim despre asta".hotnews.ro
Mikka Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Eșecul e un privilegiu destinat celor ce încearcăAsa o fi, numai ca era vorba de campionul mondial, totusi.Am vazut meciul si am avut impresia "din prima" ca e ceva gresit in strategia meciului...Pacat.
Recommended Posts