Jump to content

Procesul poliţistei care a cerut 20.000 de euro mită


dcp100168

Recommended Posts

Procesul poliţistei care a cerut 20.000 de euro mită

În 2008, Irina Lucia Bologa era agent de poliţie în cadrul Inspectoratului gălăţean, când a pretins de la un denunţător 20.000 de euro, promiţându-i că-l va scoate basma curată dintr-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bacău.

Individul care avea să o denunţe pe Irina Lucia Bologa era cercetat pentru trafic de persoane, de droguri, proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat şi îşi dorea să nu ajungă în instanţă. Pentru asta, potrivit comunicatului celor de la DNA, omul i-a scăpat poliţistei 16.000 de euro, dar a sfârşit trimis în judecată de cei de la DIICOT.

Între timp, Bologa s-a mutat cu serviciul la Poliţia Rutieră din Brăila, dar trecutul a ajuns-o din urmă, fiind acum trimisă în judecată pentru trafic de influenţă.

Procurorii bucureşteni ai DNA au pus sechestru pe casa poliţistei.

Procesul se va desfăşura la Tribunalul Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Poliţistă condamnată la patru ani de închisoare pentru corupţie

Tribunalul Galaţi a găsit-o vinovată pe Irina Lucia Bologa, agent de poliţie, de trafic de influenţă, stabilind ca aceasta să petreacă următorii patru ani în spatele gratiilor. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au trimis-o în judecată pe Irina Lucia Bologa în perioada când activa ca agent de poliţie în cadrul Inspectorului de Poliţie al judeţului Galaţi, după ce au descoperit că, în cursul anului 2008, aceasta a pretins de la un denunţător suma de 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă un procuror din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Bacău. Scopul era de a-l determina pe procuror să dispună o soluţie de netrimitere în judecată faţă de denunţător, într-un dosar penal în care acesta din urmă avea calitatea de învinuit şi era cercetat pentru trafic de persoane, trafic de droguri, proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat.

Obligată să returneze 16.000 de euro

Din banii pretinşi, Irina Lucia Bologa a primit de la denunţător suma de 16.000 de euro, dar nu a făcut nimic din ce promisese, astfel că bărbatul s-a trezit trimis în judecată, fapt ce l-a determinat să o reclame la DNA pe poliţistă. În vederea confiscării banilor, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui apartament aparţinând poliţistei. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Irina Lucia Bologa trebuie să plătească acum statului şi cei 16.000 de euro, pe care i-a primit în mod necuvenit, judecătorii menţinând sechestrul asupra apartamentului acesteia până când va primi banii. În situaţia în care acest lucru nu se va întâmpla, statul, prin Ministerul Finanţelor, va avea dreptul să îi vândă locuinţa pentru a recupera cei 16.000 de euro.

Irina Lucia Bologa activează în prezent ca agent de Poliţie la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Brăila şi mai poate scăpa de închisoare dacă judecătorii Curţii de Apel Galaţi şi, finalmente, cei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor decide să îi reducă pedeapsa şi să îi suspende executarea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Poliţista a atacat decizia care o trimite pentru patru ani în puşcărie

Irina Lucia Bologa, fost agent de poliţie în Galaţi, care primise o condamnare de patru ani de închisoare, pentru că a luat 16.000 de euro pentru „a-l ajuta” pe un individ care se alesese cu un dosar penal de crimă organizată la Bacău, a atacat decizia la Curtea de Apel. Femeia a fost trimisă în judecată în stare de libertate şi aşa va rămâne până la finalizarea procesului.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au deferit-o justiţiei pe Irina Lucia Bologa pentru că în 2008 a pretins 20.000 de euro de la denunţătorul său, pentru a-l scăpa de un dosar în care era acuzat de trafic de persoane, de droguri, proxenetism şi aderare la un grup organizat. El dorea o soluţie de netrimitere în judecată. Bologa i-a spus că l-ar cunoaşte pe un procuror de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bacău, care ar putea să-l ajute să nu mai ajungă în instanţă.

Tribunalul a obligat-o pe ex-poliţistă să restituie statului banii primiţi cu titlu de mită, până atunci păstrându-se sechestrul pe apartamentul ei din Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Trei ani de închisoare pentru o poliţistă care cerea bani de la proxenet

Tribunalul Galaţi a găsit-o iniţial vinovată pe Irina Lucia Bologa, agent de poliţie, de trafic de influenţă, stabilind ca aceasta să petreacă următorii patru ani în spatele gratiilor. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au trimis-o în judecată pe Irina Lucia Bologa în perioada când activa ca agent de poliţie în cadrul Inspectorului de Poliţie al judeţului Galaţi, după ce au descoperit că, în cursul anului 2008, aceasta a pretins de la un denunţător suma de 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă un procuror din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Bacău. Scopul era de a-l determina pe procuror să dispună o soluţie de netrimitere în judecată faţă de denunţător, într-un dosar penal în care acesta din urmă avea calitatea de învinuit şi era cercetat pentru trafic de persoane, trafic de droguri, proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat.
Obligată să returneze 16.000 de euro
Din banii pretinşi, Irina Lucia Bologa a primit de la denunţător suma de 16.000 de euro, dar nu a făcut nimic din ce promisese, astfel că bărbatul s-a trezit trimis în judecată, fapt ce l-a determinat să o reclame la DNA pe poliţistă. În vederea confiscării banilor, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui apartament aparţinând poliţistei. Curtea de Apel Galaţi i-a redus ieri sancţiunea penală agentului de Poliţie de la patru la trei ani de închisoare, rămânând ca Irina Lucia Bloga să execute efectiv pedeapsa. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Irina Lucia Bologa trebuie să returneze denunţătorului cei 16.000 de euro, pe care i-a primit în mod necuvenit, judecătorii menţinând sechestrul asupra apartamentului acesteia până când va primi banii. Irina Lucia Bologa activează în prezent ca agent de Poliţie la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Brăila şi mai poate scăpa de închisoare doar dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va decide să îi reducă din nou pedeapsa şi să îi suspende executarea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Poliţista care cerea bani de la un proxenet va petrece următorii trei ani în închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a decis la sfârşitul săptămânii trecute să menţină pedeapsa pronunţată de instanţele gălăţene în cazul Irinei Lucia Bologa, agent de poliţie, judecată pentru trafic de influenţă. Tribunalul Galaţi a găsit-o iniţial vinovată pe Irina Lucia Bologa pentru corupţie, stabilind ca aceasta să petreacă patru ani în spatele gratiilor. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au trimis-o în judecată pe Irina Lucia Bologa în perioada când activa ca agent de poliţie în cadrul Inspectorului de Poliţie al judeţului Galaţi, după ce au descoperit că, în cursul anului 2008, aceasta a pretins de la un denunţător suma de 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă un procuror din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Bacău. Scopul era de a-l determina pe procuror să dispună o soluţie de netrimitere în judecată faţă de denunţător, într-un dosar penal în care acesta din urmă avea calitatea de învinuit şi era cercetat pentru trafic de persoane, trafic de droguri, proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat.
Obligată de returneze 16.000 de euro
Din banii pretinşi, Irina Lucia Bologa a primit de la denunţător suma de 16.000 de euro, dar nu a făcut nimic din ce promisese, astfel că bărbatul s-a trezit trimis în judecată, fapt ce l-a determinat să o reclame la DNA pe poliţistă. În vederea confiscării banilor, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui apartament aparţinând poliţistei. Curtea de Apel Galaţi i-a redus sancţiunea penală agentului de Poliţie de la patru la trei ani de închisoare, rămânând ca Irina Lucia Bloga să execute efectiv pedeapsa. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Irina Lucia Bologa trebuie să returneze denunţătorului cei 16.000 de euro, pe care i-a primit în mod necuvenit, judecătorii menţinând sechestrul asupra apartamentului acesteia până când va primi banii. Irina Lucia Bologa activează în prezent ca agent de Poliţie la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Brăila, dar îşi va pierde postul după ce instanţa supremă a decis condamnarea ei la executarea efectivă a unei pedepse cu închisoarea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

A negociat ca la piaţă intervenţia la un procuror DIICOT cu un suspect de trafic de droguri şi proxenetism. Judecătorii l-au condamnat la închisoare cu executare

Tribunalul Galaţi l-a condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare pe un gălăţean, Vasile Lazăr, după ce acesta a încercat să determine un procuror DIICOT să dea o soluţie de netrimitere în judecată faţă de o persoană într-un dosar penal în care aceasta din urmă avea calitatea de învinuit, fiind cercetată pentru trafic de persoane, trafic de droguri, proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat.

Vasile Lăr a fost acuzat că, în intervalul septembrie - decembrie 2008, împreună cu Irina Lucia Bologa, în perioada respectivă agent de poliţie în cadrul Inspectorului de Poliţie al Judeţului Galaţi, a pretins pentru sine şi terţe persoane, de la un denunţător, suma de 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă un procuror din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Bacău. Intenţia acestora era să-l determine pe procurorul DIICOT să dispună o soluţie de netrimitere în judecată faţă de denunţător, într-un dosar penal în care acesta din urmă avea calitatea de învinuit fiind cercetat pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de droguri, proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat.

Ulterior, din banii pretinşi, Irina Lucia Bologa a primit de la denunţător suma de 16.000 de euro. Cu toate acestea, denunţătorul a fost trimis în judecată.

Vasile Lazăr a fost condamnat la sfârşitul săptămânii trecute la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, şi obligat să plătească şi cheltuieli judiciare de 5.000 de lei.

Banii înapoi! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o recent pe Irina Lucia Bologa, agent de poliţie, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. În vederea confiscării banilor, procurorii au pus sechestru asigurător pe un apartament aparţinând poliţistei. Curtea de Apel Galaţi i-a redus sancţiunea penală agentului de Poliţie de la patru la trei ani de închisoare, iar Irina Lucia Bloga se află deja în executarea pedepsei. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Irina Lucia Bologa trebuie să returneze denunţătorului cei 16.000 de euro, pe care i-a primit în mod necuvenit, judecătorii menţinând sechestrul asupra apartamentului acesteia până când va primi banii.

Irina Lucia Bologa activa ca agent de Poliţie la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Brăila, dar şi-a pierdut postul după ce instanţa supremă a decis condamnarea ei la executarea efectivă a unei pedepse cu închisoarea.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.