Jump to content

Linde preia fabrica de oxigen din Combinat


dcp100168

Recommended Posts

Linde preia fabrica de oxigen din Combinat

Grupul german Linde a încheiat cu ArcelorMittal un acord pe termen lung privind aprovizionarea cu gaze industriale, care include construcţia, la combinatul siderurgic de la Galaţi, a unei instalaţii de separare a aerului şi modernizarea activelor existente, proiect de peste 100 milioane de euro. Lucrările vor începe la mijlocul acestui an, iar noua staţie de separare a aerului va produce 2.000 de tone de oxigen pe zi, precum şi cantităţi mai mici de nitrogen şi argon, a anunţat, marţi, Linde Group.

Oficialii ArcelorMittal Galaţi au anunţat, la începutul lunii aprilie, că grupul va externaliza operaţiunile care nu sunt esenţiale pentru producerea de oţel, în vederea reducerii costurilor şi concentrării investiţiilor pe domeniul principal de activitate. În acest sens, primul pas viza externalizarea fabricii de oxigen, care urma să fie concesionată pentru o perioadă de peste 20 de ani către o companie din sectorul gazelor industriale. Următoarea etapă va fi externalizarea fabricii de var, care ar putea fi concesionată unei companii internaţionale din domeniu.

Linde Group, cu activităţi în sectorul gazelor industriale şi ingineriei, are peste 50.000 de angajaţi în aproape 100 de ţări. În anul financiar 2007 grupul a avut vânzări de 12,3 miliarde de euro, în creştere cu 13,9%, şi un profit operaţional mai mare cu 18,1%, de 2,4 miliarde de euro. Linde are activităţi şi în România, prin subsidiara Linde Gaz România.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Linde Gas va construi o fabrică de oxigen în combinatul ArcelorMittal Galaţi

Linde Gas va construi la Galaţi o fabrică de separare a aerului modernă, care va alimenta cu oxigen combinatul siderurgic ArcelorMittal din oraş, lucrările - estimate la aproape jumătate de miliard de lei - urmând să se încheie în 2011, transmite corespondentul NewsIn. Primăria municipiului Galaţi i-a eliberat companiei Linde Gas autorizaţia de construcţie pentru o fabrică de oxigen (în termeni tehnici, unitate de separare a aerului şi staţie de tratare şi răcire apă) pe o suprafaţă de 1.490 metri pătraţi. Aceasta va fi amenajată pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi, pe locul vechii Fabrici de Oxigen nr. 1, care va fi demolată.

Potrivit proiectului, fabrica nouă va asigura fluxul de oxigen pentru combinatul siderurgic timp de 18 ani. "Unitatea include o staţie electrică, o staţie de pompe, bazinele turnurilor de răcire, bazinul de sucţiune, zidul de protecţie la foc şi fundaţiile filtre. Staţia electrică se compune din patru containere electrice uzinate, un post trafo cu două celule trafo cu ulei şi o cuvă din beton armat în care se colectează uleiul. Staţia de pompe adăposteşte patru pompe de 2.700 mc/h pentru apa de răcire, un punct de tratare apă. Sistemul de răcire este compus dintr-un turn de răcire nou, de tip cu străbatere forţată, un bazin de apă cu răcire şi o casă a pompelor, lovalizată la sud de Fabrica de Separare Aer. Sistemul de răcire este alimentat de patru pompe de apă, trei în funcţiune, una în stand-by", a delcarat, miercuri, viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco. Potrivit aceleiaşi surse, lucrările au început de două săptămâni şi se vor încheia în primul trimestru al anului 2011, investiţia fiind estimată la mai mult de 450 de milioane de lei.

În Galaţi, Linde Gas este prezentă în punctele de lucru de pe platforma combinatului (Fabrica de Oxigen), la Fabrica de Acetilenă din Str. Alexandru Moruzzi 132 şi printr-un partener de distribuţie - compania Criomec.

Link to comment
Share on other sites

Linde Gas se extinde

Compania Linde Gas a obţinut autorizaţia de construire pentru o unitate de separare a aerului - staţie de tratare şi răcire apă, în incinta platformei siderurgice ArcelorMittal Galaţi. Unitatea include o staţie electrică, o staţie de pompe, bazinele turnurilor de răcire, bazinul de sucţiune, zidul de protecţie la foc şi fundaţiile filter, toate pe o suprafaţă desfăşurată a construcţiei de 1.490 de metri pătraţi. Staţia electrică este compusă din patru containere electrice uzinate, un post trafo cu două celule cu ulei şi o cuvă din beton armat, în care se colectează uleiul. Sistemul de răcire este compus dintr-un turn de răcire nou, de tip cu străbatere forţată, un bazin de apă cu răcire şi o casă a pompelor, localizată la sud de fabrica de separare aer din combinat. Sistemul de răcire este alimentat de patru pompe de apă, trei în funcţiune şi una în aşteptare. Staţia de tratare şi răcire apă va fi amplasată în incinta Fabricii de oxigen nr. 1, actualmente Linde Gas România. Valoarea investiţiei depăşeşte 25 de milioane de euro. Durata de execuţie propusă pentru întreaga lucrare este de un an şi şase luni. O bună parte a producţiei de 250 tone/zi (oxigen, azot, argon) urma să aprovizioneze combinatul siderurgic achiziţionat de Mechel International Holding AG. A fost cea de-a doua unitate de separare a aerului de cel mai înalt nivel tehnic construită de Linde în România, prima fiind inaugurată în 2005, la Râmnicu Vâlcea.

http://www.ziaruldevalcea.ro/index.php? ... e&ide=7094

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Noua fabrică de oxigen din Combinat va fi inaugurată pe 20 iunie

Linde Group, unul dintre cei mai mari furnizori de gaze industriale din lume, inaugurează fabrica de oxigen de la Galaţi, pe care a reconstruit-o în ultimii trei ani cu costuri estimate la 100 de milioane de euro.

Ceremonia va avea loc miercurea viitoare, pe 20 iunie, la eveniment urmând să participe, printre alţii, prof. dr. Aldo Belloni, membru al Consiliului de Administraţie Linde Group şi responsabil Divizia Inginerie, Europa de Vest şi Asia & Europa de Est, dr. Hans Hermann Kremer, responsabil RBU pentru Estul Europei şi Orientul Mijlociu, Oliver Pfann, general manager Linde Gaz Romania, Bruno Ribo, CEO ArcelorMittal Galaţi, şi autorităţi locale, au anunţat reprezentanţii companiei germane.

Situată pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi, fabrica produce oxigen pentru Oţelărie, care foloseşte substanţa la producerea oţelului. Fabrica de oxigen a fost preluată de Linde Group de la combinat în 2008. În anul următor, compania germană a anunţat că reconstruieşte unitatea de separare a aerului şi modernizează echipamentele existente, noua capacitate urmând să asigure fluxul de oxigen pentru ArcelorMittal Galaţi timp de 18 ani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Linde Gaz România inaugurează fabrica de oxigen de pe platforma ArcelorMittal Galaţi

Grupul german Linde, reprezentat în România prin Linde Gaz, va inaugura astăzi fabrica de oxigen situată pe platforma combinatului siderurgic de la Galaţi a cărei construcţie a început în urmă cu trei ani. După cum anunţau în momentul demarării lucrărilor, investiţia de la Galaţi se ridică la peste 100 de milioane de dolari, fiind una dintre cele mai mari investiţii străine din oraş.

bursa.ro

Link to comment
Share on other sites

A fost inaugurată noua fabrică de oxigen de la ArcelorMittal Galaţi

Linde Gaz a inaugurat ieri noua fabrică de oxigen de pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi. Unitatea, cu o capacitate de producţie de 2.000 de tone pe zi, va furniza oxigenul necesar combinatului în baza unui contract cu o perioadă de derulare de 18 ani. Este vorba despre una dintre cele mai mari investiţii făcute în Europa de către Linde Gaz, aproximativ 100 de milioane de euro.

La inaugurare au luat parte prefecul judeţului, Emanoil Bocăneanu, primarul ales, Marius Stan, IPS Casian Crăciun Arhiepiscopul Dunării de Jos, dar şi Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Acesta din urmă a declarat că în 2008, atunci când a fost încheiată înţelegerea cu Linde, economia era diferită. "Lumea s-a schimbat. După semnarea acestui contract am urcat, practic, în aceeaşi barcă. Am plecat la drum pe vreme bună, iar acum ne aflăm în mijlocul furtunii. În acest moment va trebui să facem eforturi să ajungem în siguranţă la destinaţie".

În conferinţa de presă ce a urmat inaugurării investiţiei, Oliver Pfann, managereul general al Linde Gaz România, a declarat, atunci când a fost întrebat dacă nu-l îngrijorează declaraţiile lui Bruno Ribo, dar şi felul în care au evoluat lucrurile cu ArcelorMittal Galaţi din punct de vedere economic după 2008, că înţelegerea cu ArcelorMittal Galaţi şi-au asumat-o ambele părţi, cu riscurile aferente.

Unitatea de separare a aerului de la ArcelorMittal Galaţi are 44 de angajaţi, iar în acest moment funcţionează la aproximativ jumătate din capacitate, asigurând oxigenul necesar fluxului cald de la combinat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.