Jump to content

Locatari ai Cartierului Dimitrie Cantemir, spuneţi-vă oful!


Recommended Posts

Posted

Sunt multe probleme in acest Cartier. Fiecare le vede si le percepe altfel ! Spuneti-va oful si fiti uniti ! Va confruntati cu probleme comune si trebuie gasita rezolvare ! Si cineva trebuie sa va auda !

Haideti sa incepem cu una care inca nu a fost spusa :

Calitatea strazilor e deja indoielnica, va convine ca frecventa tirurilor care intorc in cartier sa isi lase "amprenta", sa strice si mai mult drumurile si sa va deranjeze linistea ?

( Politia rutiera nu poate interveni in nici un fel in acest sens ? )

Continuati voi !

Posted

Vot în deplasare

La parterul unui bloc din Cartierul "Dimitrie Cantemir" a fost înfiinţată o capelă, a anunţat primarul Dumitru Nicolae, care a precizat că, în curând, în cartier, va începe construcţia unei biserici şi a unei grădiniţe. Edilul a reiterat promisiunea că în curând primăria va repartiza şi primele 100 de loturi de teren pentru cei care intenţionează să îşi construiască acolo o locuinţă individuală.

În timp ce planurile pentru case se derulează fără probleme, locuitorii din D.C. se lovesc de probleme administrative grave. Ca şi anul trecut (când s‑au organizat două referendumuri şi alegerile europarlamentare), dacă vor dori să voteze, tinerii vor trebui să meargă în oraş, acolo unde au stat înainte de a se muta în Siret. Motivul? Nici în acest moment aceştia nu au pe buletine actualele adrese la care locuiesc. "Până când nu se vor clarifica lucrurile, cetăţenii vor vota acolo unde scrie pe buletine, la adresele la care au locuit înainte. Ne‑am gândit şi la o urnă mobilă pentru cartier, însă nu ştim nimic sigur", a declarat primarul Dumitru Nicolae.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23816

Posted

"Până când nu se vor clarifica lucrurile, cetăţenii vor vota acolo unde scrie pe buletine, la adresele la care au locuit înainte.

Cartierul ăsta ce oferă până la urmă? Locuinţe sau doar un adăpost?

Posted

@Relu

Cum vrei s-o interpretezi... Oricum, inscrierea pe listele ANL e benevola. :d

Se construiesc blocuri si pe Faleza de ex., pentru cei care nu-s multumiti de ANL. Doar ca acolo e cu banu' jos. Fo' su' de mii de euroi.

Posted

Mikka, nu te înţeleg ... cred că eşti nedreaptă. Unii au posibilitatea să achiziţioneze o locuinţă, alţii caută cu chirie (după salariul fiecăruia). Ce e rău că unii au cerut un apartament prin ANL?

Dacă primăria a început proiectul ăsta să facă bine şi să se bată ca să-l ducă la capăt, nu să plaseze oamenii în pustiu şi apoi să-i lase la voia sorţii ... cică le-au făcut un bine!

Posted

@Relu

Nu e nimic rau. De fapt, e un lucru normal. Insa:

1. Cartierul DC e abia la inceput. Se construieste si se va construi, deci trebuiesc acceptate si anumite constrangeri (limitari).

2. In mod evident s-a inceput cu utilitatile si apoi cu apartamentele, asa cum s-a construit in tot Galatiul si in toata lumea. Nu cred ca in alta parte s-au construit muzeele, gradinitele si cinematografele si apoi casele.

3. Citeam intr-o gazeta locala parerea unui destept ca lui casa "i-a dat-o statul", nu primaria, deci el nu e in niciun fel recunoscator institutiilor locale. Primarul in schimb e obligat sa-i faca lui toate poftele.

4. Nu poti cere - in acest moment - parcuri si gradinite. Acolo e inca un santier si nu cred ca ti-ai putea lasa copilul intr-o gradinita langa care bat sonetele! Cat despre parcuri, sa fim seriosi...

5. Ce treaba are Primaria sa faca biserica?? Aici cred ca nu sunt necesare comentarii.

6. Beneficiind de facilitati (vezi nivelul chiriei), nu ar trebui totusi sa fie constienti ca totusi sunt favorizati fata de altii? Orice galatean poate ridica problema strazilor, transportului, iluminatultui, etc.

7. NIMENI NU A FOST FORTAT SA SE MUTE ACOLO. TOTI STIAU CONDITIILE EXISTENTE.

8. Aceste "nemultumiri" au aparut fix inainte de campania electorala si tenta lor este evidenta, parerea mea. Nu-l apar pe Nicolae, chiar nu am motiv, dar daca as sta si eu intr-o casa noua cu 50 de lei chiria pe luna, m-as gandi de doua ori inainte de a arunca piatra.

Posted

4. Nu poti cere - in acest moment - parcuri si gradinite. Acolo e inca un santier si nu cred ca ti-ai putea lasa copilul intr-o gradinita langa care bat sonetele! Cat despre parcuri, sa fim seriosi...

Ei, uite aici nu sunt de acord cu tine ...

Multe din familiile ce s-au mutat acolo au şi copii, nu? Şi copii aceia trebuie să facă naveta? Dar ce spui de necesitatea unui dispensar?

Posted

@Relu

Nu am spus ca un dispensar nu e necesar. Ba chiar as da afara un nemultumit de genul celor care mai apar prin ziare si balacaresc pe cei care l-au ajutat si as oferi apartamentul unei familii de medici care sa presteze la un dispensar local...

Referitor la gradinita: copii nu fac singuri naveta, sper... Nu cred ca in restul Galatiului exista o gradinita la fiecare noua blocuri (parca atatea sunt deocamdata). Sunt convins ca va fi inaltata si o gradinita atunci cand alte urgente vor fi fost rezolvate.

Inca o data: este de abia inceputul unui proiect! Si repet iar si iar: nimeni nu a promis oamenilor din DC ca acolo curge lapte si miere, nimeni nu le-a promis ca imediat cum se vor muta acolo, zona va fi Beverly Hills! Trebuie intelegere si respect de o parte si de alta. Altfel, ajung la concluzia ca ideal ar fi fost sa nu se construiasca nimic.

Posted

Da, da.....buna concluzia asta;"ideal ar fi fost sa nu se construiasca nimic!"......

Romanul va invata in cele din urma ca trebuie sa aiba rabdare sau sa puna umarul:vorba cuiva de mai sus-se stia de la bun inceput care va fi aspectul acolo, asa ca intoleranta fata de posibilitatile actuale e cam de neinteles......mai ales la 50 de lei pe luna chirie( nu cunosc personal, am citit doar aici pe forum!):altii platesc 3-400 euro pe luna (chirie sau rata)!.......

Posted

Aveti cumva senzatia ca n-au mancat deja o paine neagra cei ce acum locuiesc in acel cartier? Au ingrasat ani de-a randul buzunarele proprietarilor de apartamente. Sunteti nedrepti, ce sa mai .... De pe tuşa se vad eronat lucrurile...

  • 3 months later...
Posted

Nimeni nu va fi parlamentar pentru “Cantemir”

* Cei peste 1.000 de locuitori ai cartierului Dimitrie Cantemir, pe care primarul Dumitru Nicolae nu a scapat ocazia sa il prezinte ca una din marile realizari ale mandatului sau, vor simti si cu ocazia alegerilor parlamentare din toamna ca sunt “ai nimanui“.

Cartierul Cantemir, aflat chiar la marginea orasului, nu a fost inclus in niciunul dintre colegiile electorale ale municipiului Galati. Motivul este, din pacate, unul simplu si reprezinta rodul neintelegerilor din ultimul an de zile dintre autoritatile din Galati si Braila pe marginea celor 1.000 de hectare. Deoarece terenul se afla in proprietatea municipiului Galati dar pe teritoriul judetului Braila, autorizatiile de constructie a blocurilor trebuie emise de autoritatile din judetul vecin. Mai mult, din cauza diferendelor pe marginea celor 1.000 de hectare de teren, locuitorii din cartierul Dimitrie Cantemir nu-si pot face carti de identitate pe adresa unde locuiesc deja de un an de zile, cei mai afectati fiind copiii care au implinit 14 ani si trebuie sa-si faca buletine. Unul dintre efectele situatiei tulburi in care se scalda cartierul Dimitrie Cantemir a aparut cu ocazia alegerilor locale de la 1 iunie, cand locuitorii cartierului au fost nevoiti sa mearga sa-si exercite votul la vechea adresa din buletin. Cei mai ghinionisti au fost cei carora le-a expirat valabilitatea cartii de identitate si care si-au facut buletin pe adresa de la tara, acestia trebuind sa se deplaseze cateva zeci de kilometri pentru a vota.

Cartierul nimanui

Situatia se va mentine, din pacate, si cu ocazia alegerilor parlamentare care vor avea loc in aceasta toamna. Deoarece cartierul Dimitrie Cantemir nu a fost inclus in niciun colegiu electoral, locuitorii acestuia nu vor primi vizitele candidatilor la un fotoliu de parlamentar care ar putea sa le spuna ce au de gand sa faca pentru ei. Ca si la alegerile locale, locuitorii vor fi nevoiti sa bata drumul in alte localitati sau la sectiile de votare din Galati pentru a vota.

Intrebat daca si cartierul Dimitrie Cantemir a fost inclus in vreun colegiu electoral, viceprimaril PNL, Mircea Razvan Cristea ne-a declarat ca se afla in vacanta pana pe data de 15 august si ca nu cunoaste amanunte legate de decuparea orasului in colegii electorale. Viceprimarul PSD, Nicusor Ciumacenco, ne-a declarat ca intr-adevar cartierul Dimitrie Cantemir nu este inclus intr-un colegiu electoral. “Cei care locuiesc acolo vor vota la alegerile parlamentare din toamna asa cum au votat si la alegerile locale”, a mai precizat viceprimarul Ciumacenco.

Si asta in conditiile in care de la alegerile locale au trecut deja 2 luni de zile si se apropie o noua campanie in care galatenilor li se vor face iar tot felul de promisiuni.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6

Posted

O solutie ar fi ca locuitorii acestui cartier care sunt sigura ca s-au saturat sa fie ai nimanui, sa faca o mica revolutie, sa isi declare independenta si sa devina o mica comuna, cu primarie proprie. O fi posibil? :d

Posted

Nu prea cred. Sunt foarte multe conditii si foarte multi pasi de parcurs pana la ruperea de localitatea apartinatoare. De la referendum local, la trecerea unei propuneri legislative prin Parlament.

Zona dintre Galaţi şi Brăila nu are colegiu electoral

Aglomerarea urbană dintre Galaţi şi Brăila nu a fost inclusă în niciun colegiul electoral pentru alegerile parlamentare, astfel încât cele aproximativ 350 de familii, care s-au mutat deja în această zonă, vor trebui să voteze la vechile adrese. Atât Galaţiul, cât şi Brăila revendică, din punct de vedere administrativ, cartierul „Dimitrie Cantemir“, miza fiind încasarea taxelor la bugetul propriu. Despre această situaţie, viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco, a spus: „Cei care locuiesc acolo vor vota la alegerile parlamentare aşa cum au votat şi la alegerile locale. Pentru reglementarea situaţiei este nevoie de intervenţia guvernului, care să explice exact statutul zonei metropolitane de aici“.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... electoral/

  • 3 months later...
Posted

Aniversare amară în Cartierul "Dimitrie Cantemir"

Buletine fără viitor

* Gălăţenii, transplantaţi pe pământ brăilean de visul de a avea o casă, aşteaptă, la cinci ani de la începerea construcţiilor, certitudinea că nu au fost uitaţi de autorităţi

"Ieri, în Cartierul Siret, s‑a turnat fundaţia la primul bloc de locuinţe destinate tinerilor cu vârsta până în 35 de ani. Blocul se numeşte S 9, va avea două etaje şi va cuprinde 18 apartamente. Fără prea mari pretenţii, Dumitru Nicolae şi‑a pus casca de protecţie pe cap şi a turnat două‑trei canciocuri de beton la fundaţia blocului. Primarul a apreciat că blocul S 9, început ieri, va fi gata probabil în luna mai a anului viitor" (Viaţa liberă, Nr. 4248 din 5 noiembrie 2003)

Astăzi se împlinesc exact cinci ani de când primarul Galaţiului inaugura, oficial, construcţia Cartierului Siret, devenit ulterior Dimitrie Cantemir. Nu s‑au respectat termenele, nu s‑au construit nici 780 de apartamente, ci 247 şi nici nu au apărut, în jurul blocurilor, piaţă, biserică, locuri de joacă, grădiniţă, şcoli sau magazine. Nu există piaţă, ci doar trei tarabe goale, nici magazine, ci doar un economat, de şcoală sau grădiniţă ce să mai vorbim! Singura realitate - apartamentele în care sute de oameni trăiesc fără grija proprietarului care vine la ceas de seară şi te anunţă că mâine dimineaţă trebuie să eliberezi casa...

Soluţii pe lângă lege

"Ce să zic?, noi ne‑am mutat în urmă cu doi ani. Este bine, avem unde sta, e cel mai important lucru", este răspunsul stereotip şi sincer pe care îl primim de la orice locatar al Cartierului D.C. Dacă însă deschizi subiectul mutaţiei, al buletinelor, vorbele încep să curgă mai ceva ca Dunărea ori Siretul, în apropierea cărora cartierul, iată că nu se scufundă, ci rezistă, încăpăţânat, în câmp, în ciuda tuturor furtunilor... politice şi de orgolii iscate între autorităţile gălăţene şi brăilene.

"Băiatul a făcut 14 ani în aprilie şi nici acum nu are buletin făcut. M‑am dus la Poliţie şi mi‑au spus că nu pot să‑i facă buletinul pe Cartierul Siret, că nu au cadru legal. Singura variantă e să‑i fac domiciliu pe adresa veche a lui socru‑meu, dar omul are semipareză şi mi‑e greu, că trebuie să‑l duc la Poliţie, să dea semnătură că îl ia în spaţiu", ne povesteşte Marian, de 36 de ani.

O situaţie care trenează de ani de zile: oamenii locuiesc în Cartierul Dimitrie Cantemir, însă pe buletine scrie adresa veche, unde au locuit înainte de a deveni fericiţii beneficiari ai programului ANL. Situaţia incertă a statutului juridic al cartierului - aflat, din punct de vedere administrativ‑teritorial pe raza judeţului Brăila, însă construit de autorităţile gălăţene şi fiind în proprietatea CL Galaţi - determină autorităţile să sfătuiască oamenii să apeleze la modalităţi de eludare a legii. Luarea, fictivă, în spaţiu, este una din soluţii. O idee pe care nu o vor recunoaşte niciodată autorităţile, dar care se practică acum cu succes. Reversul nu îl vede nimeni, sau îl vede, dar închide ochii - ce se întâmplă, de pildă, în această perioadă în care se acordă ajutoare de încălzire, funcţie de venitul din familie?...

De la Galaţi la Brăila şi înapoi

De la lipsa mutaţiei pe buletine pornesc toate belele: "Mi‑au furat, şi mie şi lui vecinu' scuterele din faţa blocului. M‑am dus la Poliţie, la Galaţi, să fac declaraţie, mi‑au zis că nu‑i de competenţa lor. M‑am dus la Poliţia din Brăila, m‑au trimis la Vădeni. Am ajuns şi acolo, cei de la Vădeni mi‑au spus să fac o cerere, cred că le‑a fost milă de mine, da' nu mi‑au dat număr de înregistrare. După un timp, am înţeles că dosarul meu a fost la Brăila, apoi trimis la Galaţi şi i‑am dat de urmă la Secţia 3, care ţine de Micro 19", povesteşte Marian. Dacă ar fi fost să facă reclamaţie în baza adresei din Micro 40, unde a locuit înainte de a se muta la ANL‑uri, ar fi ţinut de Secţia 4...

Cum‑necum, oamenii îşi văd de viaţa lor. Majoritatea apartamentelor afişează la balcon antene Digi Tv. Pe contracte, scrie... strada Dimitrie Cantemir, judeţul Galaţi! Acelaşi client are, însă, pe adresa Vodafone, o altă adresă: strada Berlin, judeţul Galaţi. Oricum, niciuna din adrese nu are corespondent în hârtii oficiale, în afară de numele străzii, botezată de aleşii locali, într‑o criză de efuziune europeană, Berlin.

"Dacă suni la 112, te întreabă unde locuieşti şi când le spunem, ne direcţionează către Galaţi, deşi suntem pe teritoriul Brăilei. Oricum, satelitul aici vede dublu", râde un vecin de sus. "Acu' afişează pe mobil Galaţi, acu' afişează că e Şendreni", continuă omul.

Nevoi şi vise

Ce le lipseşte? "Nu avem locuri de joacă, doamnă, pentru copii şi avem o groază de copiii aici, cartierul are 26 de perechi de gemeni. Nu, nu e nimic în aer, erau făcuţi înainte de a se muta aici", ne spune Constantin. "Şi un magazin ar trebui, că nu prea ne descurcăm cu economatul. Suntem noi aproape de Real şi Selgros, dar tot e de mers. Mai mergem cu microbuzul de Brăila, ne ia un leu până în cartier. Economatul de la noi are program doar de la 9.00 la 12.00, şi de la 15.00 la 18.00. Dacă uiţi să îţi iei pâine, seara, e cam nasol, că nu‑ţi vine să te duci până în oraş la ora aia. Autobuzele nu prea respectă programul şi ar mai fi ceva: să ne facă şi nouă o staţie de autobuz, acoperită, că te bate vântul şi ploaia din toate direcţiile", continuă dorinţele oamenilor, de parcă ar avea în faţa ochilor tortul aniversar de cinci ani şi ar urma să sufle în lumânărele... Ce nu le lipseşte însă? "Câinii, doamnă, sunt haite! Când mai văd şi un iepure, pe câmp, noaptea, să te ţii panaramă!".

Blocurile ANL. Sute de oameni, sute de vise. Multe din ele, nerealizabile, probabil. Însă oamenii continuă să spere, pentru că au învăţat că, dacă îşi doresc foarte mult ceva, dorinţa se îndeplineşte. Aşa s‑a întâmplat când şi‑au dorit cu ardoare o casă.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27928

  • 4 weeks later...
Posted

La Galati, un cartier intreg scos de la vot

Celor cateva sute de locuitori din cartierul galatean Dimitrie Cantemir nu le-a cerut voturile nici un candidat, pentru ca nu fac parte din nici un colegiu. Daca in ultima luna de zile locuitorii celorlalte cartiere ale Galatiului au fost supusi unui intens bombardament electoral, cu puzderie de pliante indesate in cutiile postale sau in tocurile usilor, cu caravane ce difuzau imnuri si promisiunile candidatilor, de la primele ore ale diminetii pana seara tarziu, in cartierul Dimitrie Cantemir am intalnit duminica, la pranz, o liniste mormantala. Asa cum a fost de fapt si in ultima luna de zile. Aici nu a fost lipit nici un afis, pe stalpi nu a fost agatat nici un banner si nu a batut nici un candidat la usa vreunui apartament, pentru a cumpara voturile locatarilor cu meniul mitei electorale, compus aproape invariabil din zahar, ulei, orez, faina si conserve. Situatia stranie a fost generata de organizatorii scrutinului, care nu au inclus in nici un colegiu electoral cel mai nou cartier al Galatiului, un cvartal de noua blocuri ANL, in care locuiesc 340 de familii.

Istoria cartierului-fantoma este deja subiect de folclor local. In 2002, Guvernul Nastase a sprijinit un proiect electoral al vicepresedintelui PSD Galati. Acesta propunea un cartier care sa uneasca orasele Braila si Galati. Printr-o hotarare de guvern, din terenul detinut de ADS intre cele doua orase, dar pe teritoriul judetului Braila, au fost trecute 1.000 de hectare in proprietatea municipiului Galati. Edilii Brailei s-au suparat pentru ca Nastase nu i-a consultat si, de sase ani, intre administratiile din Galati si Braila se poarta un razboi surd in care victime sunt cele 340 de familii. Acestora nu li se pot elibera acte de identitate, pentru ca adresa este una imposibila: municipiul Galati, judetul Braila. Din aceasta cauza, locuitorii nu fac parte din nici un colegiu electoral.

"Daca nici macar campanie nu isi fac la noi, este clar ca nici nu o sa se ocupe de noi mai departe", a spus Laurentiu Dodu, locuitor al cartierului fara colegiu. Cei care locuiesc aici sunt tineri, platesc impozite la stat, dar nu pot sa-si aleaga parlamentarul. "Asta dovedeste cat de importanti suntem pentru ei. Ar fi greu sa ne hotaram pe cine sa alegem. Toti promit, toti mint frumos si nu se intampla nimic", a afirmat Gabriela Zanoaga. O alta femeie spune ca solutii ar fi fost: "Puteau sa ne dea voie sa votam la scoala, in oras, unde avem copiii la scoala".

Daca vor avea probleme si ar trebui sa se adreseze unui parlamentar, locuitorii cartierului Dimitrie Cantemir ar recurge tot la o solutie de avarie: "Ma adresez la partidul pe care l-am votat mereu, din 1990", spune Laurentiu Dodu. Alt locuitor, "Aurica si atat, din cartierul Cantemir", spune ca ar face la fel, s-ar duce la partidul cu care simpatizeaza.

http://www.romanialibera.ro/a140617/la- ... a-vot.html

Posted

Măi, am o nelămurire: dacă se supără o dată locuitorii din Dimitrie Cantemir şi blochează şoseaua, cine intervine? Poliţia din Galaţi sau cea din Brăila? :twisted:

  • 5 months later...
Posted

Interviu cu primarul Dumitru Nicolae

Eterna problemă a cartierului Cantemir

- Domnule primar, Cartierul Cantemir nu este o soluţie? Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, spunea că Galaţiul şi Brăila sunt complementare.

- Dacă ne învecinam cu oraşul Brăila, ne pupam de mult. Fie că se va numi zonă metropolitană sau aglomerare urbană, terenul acesta de 5.400 de hectare, care cuprinde şi Cartierul Cantemir, şi suprafaţa rămasă din Vădeni, până la intrarea în municipiul Brăila, se află în zona administrativă a judeţului Brăila. Guvernul, când ne-a dat acest teren, a spus că el va fi în proprietatea municipiului Galaţi şi în administrarea Consiliului Local Galaţi, deci practic a făcut pasul dincolo. Iniţial, am considerat că avem toate drepturile asupra acestui teren şi am dat autorizaţii de construcţie, aşa cum mi-a spus fostul ministru Mitrea. Pentru ca zona să fie de dezvoltare, trebuie să aibă o administraţie proprie. Un grup de cinci-şapte oameni plătiţi, care se autogospodăresc. Tot ce dă Brăila, ce dă Galaţiul, ce mai plătesc alţii ca impozite, să fie investiţi aici, ca şi când n-ar fi două judeţe diferite. Eu cred că nu vor trece patru ani şi vom avea o împărţire administrativă ca la francezi, pe regiuni.

- Aţi mai încheiat un protocol de colaborare cu brăilenii şi nu s-a rezolvat nimic. Cine a întins mâna primul şi cine s-a răzgândit?

- Toţi au întins mâna primii. Ştiam că atâta timp cât terenul acesta de 5.400 de hectare e proprietatea statului nu va fi linişte. Azi e privatizat şi nu mai e nicio problemă. Terenul este al unor persoane fizice, majoritatea din Galaţi. De exemplu, 1.350 de hectare au fost cumpărate de Herăscu, vreo 700 de Tancrad, fostul prefect de Brăila, care mi-a şi intentat o groază de procese, a mai luat şi el vreo 500 de hectare, şi tot aşa. Numai vestea că facem o zonă metropolitană între Brăila şi Galaţi a dublat preţul terenului. În plus, fiecare, când a cumpărat teren, a avut în vedere unde vor fi viitoarele investiţii public-private, podul, aeroportul.

- Toţi politicienii au făcut podul în campania electorală.

- Întrebaţi-l pe dl preşedinte Băsescu de ce nu avem pod. Fusese încheiat un contract cu chinezii, iar când Băsescu s-a dus în China a întrebat dacă s-a făcut licitaţia pentru pod şi, aflând că nu, a spus să nu se mai facă. Dacă nu era să-l facem între Galaţi şi Brăila, s-ar fi făcut până acum. Dar se va face până la urmă.

- Veţi mai încheia un protocol cu brăilenii mai ales că aveţi şi sprijinul parlamentarilor gălăţeni?

- Nu mai închei protocoale. Acelea sunt documente forţate. Deputaţii şi senatorii sunt viteji în presă, dar când e la o întâlnire să pună umărul, nu pun. Eu vreau ca zona să fie cu adevărat funcţională. Noi am investit în apă, infrastructură, canalizare, drumuri, 20 de milioane de euro şi mai avem de făcut cel puţin 300 de apartamente aici, din care 91 sunt în construcţie. Trebuie să facem şi biserici şi magazine, tot ce trebuie.

- Când credeţi că se va rezolva problema Cartierului Cantemir?

- În semestrul I al acestui an. Semestrul I va însemna tot ce e legat de Cartierul Catemir, cel puţin partea care ne priveşte. E posibil ca ai noştri colegi de la Brăila să vrea să-i spună zonei „Dunărea de Jos” nu Cantemir. Cartierul nu l-am dorit la început, pentru că ştiam ce mă aşteaptă. Acum este pe primul loc în gândirea mea şi voi face tot ce depinde de mine ca să-l terminăm.

http://www.viata-libera.ro/articol-Prim ... ir__2.html

Posted
@Relu

6. Beneficiind de facilitati (vezi nivelul chiriei), nu ar trebui totusi sa fie constienti ca totusi sunt favorizati fata de altii? Orice galatean poate ridica problema strazilor, transportului, iluminatultui, etc.

crezi ca o chirie compensata, compenseaza celelalte abuzuri:

caldura la pret dublu fata de oras?

chiriasul care suporta impozitul pe terenul (ce trebuie platit de primarie, sau administratorul - apaterm)

etc

Posted

@legumix:

Problema pretului giga-caloriei (caldurii...) nu e decat strict administrativa. Poti spune exact cat anume platesc cei de acolo si la ce consum? Blocurile acelea au centrale proprii, deci cred ca nu e ceva de nerezolvat.

Si da, cred, ca cei care au primit acele apartament sunt favorizati fata de cei care si-au cumparat/inchiriat locuinte. Niciun proprietar nu te tine cu 50 lei pe luna chirie ani de zile pentru ca mai apoi sa-ti mai si propuna sa-ti vanda casa in rate. Asta lasand la o parte faptul ca a fost infiintata o institutie speciala pentru gestionarea acestor cazuri.

Posted
@legumix:

Niciun proprietar nu te tine cu 50 lei pe luna chirie ani de zile pentru ca mai apoi sa-ti mai si propuna sa-ti vanda casa in rate. .

sa-ti vanda apartamentul la pret de vila?

Posted

@legumix

Discutam despre cu totul si cu totul altceva, nu de pret. Care, apropo, e de 40.000 euro (mediu), deci nici pe departe "cat o vila".

Posted
@legumix

Discutam despre cu totul si cu totul altceva, nu de pret. Care, apropo, e de 40.000 euro (mediu), deci nici pe departe "cat o vila".

40.000 euro - ap.cu 2 camere

30.000 euro - ap.cu 1 camera

DAR..aceste preturi sunt preturile "recomandate" de ANL Bucuresti. preturile finale vor fi stabilite tot pe plan local.

si, sa fim sinceri, tu ai da 1 mld pe un ap cu 1 camera, undeva, pierdut intre orase??? :P

Posted

Inca o data, nu era vorba de pretul locuintelor. Altfel, apartamentele acelea au costat o anumita suma, normal e sa se recupereze macar in parte din ea. Daca as cumpara o locuinta acolo? Nu te obliga nimeni, nu-i asa? Nu-ti convine pretul, poti cauta in alta parte... Insa nu vei mai avea "umbrela" ANL si va trebui sa cauti, sa platesti comisioane la agentii si eventual sa cumperi un apartament intr-un bloc cu probleme, zgaltit de cateva cutremure etc., etc. Oricum, in zona se cumpara teren in draci, asa ca, intr-un viitor poate nu prea indepartat s-ar putea sa fie un lucru excelent un apartament in noua zona a Galatiului.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.