dcp100168 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Enes Sipovici revine la Oţelul* Fundaşul central de 21 de ani, împrumutat jumătate de an la Petrolul Ploieşti, se întoarce la echipa cu care a câştigat campionatul şi, foarte probabil, va fi singura noutate la reunirea lotuluiAntrenorul Dorinel Munteanu va avea luni, la prima mişcare pe noul an, cel puţin o noutate în lot. Apărătorul central Enes Sipovici, veritabilul turn de 1,95 metri, şi-a încheiat perioada de împrumut de la Petrolul Ploieşti şi revine în tricoul roş-alb-albastru. „În mod normal, trebuia să rămână până în vară, dar prestaţiile sale bune de la Ploieşti şi faptul că avem nevoie de o variantă în axul central al defensivei ne-au obligat să-l readucem încă de pe acum”, a argumentat directorul general al Oţelului, Marius Stan. Sipovici a fost omul numărul 1 al prahovenilor în prima rundă a sezonului curent, împotriva Oţelului.A respins aproape orice minge centrată în careul Petrolului şi l-a scos din joc încă din prima repriză pe atacantul „oţelar” Bratislav Punosevac - eliminat pentru două „galbene”. Bosniacul de 21 de ani a fost certat în presă de Dorinel pentru acea partidă, Neamţul criticând talentul de actor al lui Sipovici. „Să scrii la ziar că se întoarce campionul acasă, să fie cu litere mari!”, a glumit fotbalistul când l-am întrebat cum a primit vestea regăsirii cu camarazii alături de care a câştigat ediţia precedentă a Ligii I.„Serios vorbind, abia aştept să mă întorc acasă, adică la Galaţi. M-am ataşat la Petrolul, am prins o perioadă bună aici, dar nu pot uita perioada de la Oţelul. Vreau să facem un sezon bun până la capăt. Voi da totul pentru prima mea echipă din România”, a conchis tânărul adus la Dunărea de Jos înainte de a împlini 18 ani. În cele 18 etape scurse din campionatul 2011-2012, Sipovici a bifat 14 prezenţe - de fiecare dată titular - şi a încasat trei cartonaşe galbene, două dintre ele atrăgându-i eliminarea în runda a 14-a (scor 0-1 cu FCM Tg. Mureş).viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 Sipovici şi Milea revin la OţelulFormaţia de primă ligă , Petrolul Ploieşti a hotărât să renunţe la serviciile jucătorilor Enes Sipovic şi Ciprian Milea, nu din cauza randamentului, ci pentru că cei doi jucători erau doar împrumutaţi de la Oţelul Galaţi. Chiar dacă ei ar fi trebuit să stea până în vară în lotul “lupilor galbeni”, antrenorul Petrolului, Valeriu Răchită, a renunţat la mai mulţi fotbalişti împrumutaţi, printre care şi cei doi, care vor reveni la reunirea lotului gălăţean din 9 ianuarie. Rămâne de văzut dacă jucătorii vor rămâne la Galaţi sub comanda lui Dorinel Munteanu sau vor fi din nou împrumutaţi la alte formaţii.Enes Sipovic - fundaş central - 21 de ani: După ce i-a luat pe Benga şi Ljubinkovic de la Petrolul, Oţelul a întors favorul şi i-a trimis pe Ciprian Milea şi Enes Sipovic la formaţia prahoveană. Fundaşul central a fost adus la o vârstă fragedă la Oţelul, el fiind o tânără speranţă a fotbalului bosniac. A prins un singur meci ca titular la Oţelul, în sezonul 2009-2010. În rest a fost folosit cu precădere la echipa a II-a clubului şi ca traducător pentru jucătorii din spaţiul ex-iugoslav, sosiţi la Galaţi în ultimii ani. Cu toate acestea, Sipovic a reuşit să prindă recent echipa naţională U21 a Bosniei, pentru care a jucat deja câteva meciuri internaţionale. Apărătorul are un gabarit impresionant, măsurând 1,94 metri şi având 90 de kilograme. La Petrolul Ploieşti, acolo unde a fost împrumutat, a făcut un tur de campionat absolut impresionant, fiind titular în 13 meciuri.Ciprian Milea - mijlocaş ofensiv - 27 ani: A sosit gratis la Oţelul la începutul lui 2011 de la Politehnica Iaşi, dar nu a jucat niciun meci în tricoul roş-alb-albastru, el fiind în recuperare după o accidentare deosebit de gravă, urmată de două operaţii la genunchi. Mijlocaşul este gălăţean la origini şi a mai evoluat la Dunărea şi Politehnica Iaşi, având 55 de meciuri în Liga I, în care a marcat de 2 ori. Are contract cu Oţelul până în 2014, fiind împrumutat la Petrolul unde a prins doar 2 jocuri, unul chiar contra echipei noastre, el intrând 6 minute pe final de meci. Marius Stan: „Acest băiat talentat este produs de Galaţi. Îl ştiu foarte bine pe Ciprian, l-am simpatizat încă de când era copil. Din păcate nu am putut colabora mai repede."dunareabatrana.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted January 24, 2012 Author Share Posted January 24, 2012 Enes Sipovici a fost împrumutat la Farul ConstanţaFundaşul bosniac Enes Sipovici, om de bază la „găzarii” prahoveni în toamnă, nu va prinde lotul Oţelului pentru retur, el fiind trimis marţi sub formă de împrumut la noua echipă a lui Viorel Tănase.Unul dintre cei mai promiţători tineri ai campionilor României, bosniacul Enes Sipovici, adus la Galaţi încă de acum trei ani, a fost împrumutat marţi pentru şase luni de zile la Farul Constanţa, echipă de eşalon secund care încearcă să revină în Liga I. Sipovici a efectuat cantonamentul din Poiana Braşov alături de „oţelari”, el fiind readus de la Petrolul Ploieşti, acolo unde jucase în turul campionatului tot sub forma unui transfer temporar. „Poate că este mai bine pentru mine că merg la Constanţa deoarece acolo mă voi reîntâlni cu Viorel Tănase, dar, şi mai important, voi avea meciuri în picioare. Îmi doresc ca în vară să mă impun şi să rămân în lotul Oţelului”, ne-a declarat apărătorul de 21 de ani. Sipovici, internaţional de tineret al Bosniei-Herţegovina, a mai fost antrenat de Tănase la formaţia-satelit a actualei campioane a României. Astfel, Dorinel Munteanu rămâne cu cinci variante de stoper pentru primăvară: Costin, Sîrghi, Perendija, Benga şi Ljubinkovici.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts