Jump to content

Se pot prelungi PG-urile pescarilor


dcp100168

Recommended Posts

Se pot prelungi PG-urile pescarilor

La redacţie, dar şi la sediul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi, lumea se agită bine de câteva zile. Motivul? Dacă mai sunt valabile avizările făcute de Poliţia de Frontieră cu privire la accesul pescarilor sportivi în zonele din imediata apropiere a Prutului şi a Dunării, la frontiera cu Republica Moldova şi cu Ucraina.

Ei bine, agitaţia poate lua sfârşit, pentru că vizele obţinute în 2011 pentru o perioadă de 12 luni de zile vor fi prelungite şi în 2012. În acest sens, conducerea A.J.V.P.S. Galaţi şi cea a Serviciului Teritorial Galaţi al Poliţiei de Frontieră au căzut la un acord, urmând ca vizele de acces - cunoscute sub denumirea de acum populară de „PG” (permis de graniţă) - în zonele de frontieră să fie prelungite, evident, la cererea celor interesaţi. Persoanele respective pot solicita obţinerea vizei, ca şi anul trecut, direct la sediul Poliţiei de Frontieră Galaţi, dar şi prin intermediul personalului de la A.J.V.P.S. Galaţi.

E bine de făcut precizarea că vizele/avizările de acces în zonele de frontieră se vor prelungi până la data când Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) va catadicsi să emită noile permise pentru anul în curs. Dar acest amănunt, după cum aţi sesizat, chiar nu-i împiedică acum cu nimic pe pescarii sportivi, aşa că… fir întins fraţilor!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Vizele PG pentru pescari rămân valabile şi în 2012

Aşa cum vă informam săptămâna trecută, graţie demersurilor făcute şi ulterior a unui acord între conducerea Serviciului Teritorial Galaţi al Poliţiei de Frontieră şi cea a Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, se hotărâse ca vizele cunoscute sub denumirea „P.G.” pentru accesul în zonele din imediata apropiere a Dunării şi Prutului să fie prelungite la cerere.

Ei bine, astăzi, avem o veste şi mai bună pentru împătimiţii breslei. Demersurile celor două entităţi amintite au fost susţinute şi la un nivel superior astfel încât acele vize nici măcar nu mai trebuie înnoite, rămânând valabile cele de anul trecut.

Mai concret, de la conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi ne-a parvenit un comunicat din care reţinem: „Având în vedere prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.15/2011, privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ-sportiv, modificat şi completat de Ordinul 297 din 28 decembrie 2011 publicat în Monitorul Oficial al României nr.10 din 5 ianuarie 2012, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi informează persoanele interesate de obţinerea avizelor necesare desfăşurării activităţilor de pescuit recreativ-sportiv: pentru zona de competenţă a Serviciilor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Galaţi, Vaslui şi Botoşani, avizele pentru desfăşurarea activităţii de pescuit recreativ-sportiv emise în anul 2011 sunt valabile şi în anul 2012, până la data emiterii noilor modele de pescuit recreativ-sportiv.”

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Permisele de pescuit se vor schimba la primăvară!

Gălăţenii care au permise de pescuit vechi, vizate pe anul 2011, pot sta liniştiţi. În cazul în care avizele sunt în perioada de valabilitate, nu mai trebuie să stea la cozi la Poliţia de Frontieră pentru obţinerea ştampilei, deoarece în primăvară vor fi emise noile modele de permise.

Pescarii amatori care anul trecut şi-au vizat permisele inclusiv pentru a prinde peşte în apele de frontieră de pe teritoriul judeţului nu trebuie să se mai înghesuie la poarta Poliţiei de Frontieră ca să obţină viza de 2012. Asta deoarece ştampila de anul trecut va fi valabilă şi în următoarele luni, cel mai probabil până în aprilie, când vor fi emise noile modele de permise de pescuit.

Potrivit Agenţei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, noile permise de pescuit vor fi tipărite în altă formă, de tip card plastifiat, ceea ce presupune că va fi lansat pe piaţă cel mai devreme în lunile martie sau aprilie, după publicarea în MO a modificării Ordinului 15/2011 şi celelalte demersuri legale (licitatie pentru tipărirea lor, etc.)

6.jpg

6.jpg

Singurii care trebuie să meargă obligatoriu la poliţie pentru vizarea permisului sunt cei care nu deţin un document valabil în 2011 şi care vor să obţină unul în 2012, până la apariţia noilor permise. După ce primesc permisul de la ANPA, solicitanţii se pot prezenta la Poliţia de Frontieră Galaţi pentru aplicarea vizei.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Începe eliberarea permiselor pentru pescuitul sportiv

În sfârşit, s-au clarificat lucrurile în ceea ce priveşte reglementările în domeniului pescuitului sportiv şi recreativ. Cele mai multe nedumeriri au fost legate de obţinerea permiselor de pescuit, până mai ieri fiind încă valabile cele pentru anul trecut, pentru că încă nu se începuse eliberarea celor pe 2012 de către autoritatea ce are competenţe în acest domeniu, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA).

Anunţul mult aşteptat a apărut acum trei zile pe site-ul instituţiei: „Permisele de pescuit recreativ-sportiv se eliberează de ANPA nominal atât la persoane fizice cât şi la Asociaţiile de pescari sportivi care deţin Autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv, prin structurile sale regionale”.

Durează 30 de zile

Procedura de obţinere este foarte simplă, deşi durează mult din momentul depunerii documentelor şi până la intrarea în posesie a noului permis. La casieriile de la Finanţele Publice se plăteşte suma de 30 de lei, contravaloarea permisului de pescuit recreativ / sportiv, iar chitanţa respectivă, însoţită de o copie după actul de identitate, se depune la sediul din Galaţi al ANPA – filiala Moldova, aflat pe strada Basarabiei nr. 55, bloc A 16, parter. „Documentele se depun doar în zilele de luni ale fiecărei săptămâni, între orele 10 şi 14. Permisele vor fi nominale, se fac la Bucureşti şi durează 30 de zile din momentul depunerii documentelor şi până la eliberarea permiselor. În acest interval de timp menţionat, se poate pescui pe baza permisului pe 2011”, ne-a precizat Vasile Bocăneală, şefului filialei din Galaţi a ANPA. De „serviciul permise” a fost desemnat să se ocupe în Galaţi inspectorul Alma Goiciu, eventualele informaţii suplimentare putând fi obţinute şi telefonic, la numărul 0236.414102.

O problemă vor avea cei care nu au avut un astfel de permis şi care vor fi nevoiţi să aştepte cele 30 de zile până le vine autorizaţia pe 2012, timp în care nu vor putea arunca băţul în gârlă în condiţii legale.

PG-urile pe 2011, încă valabile

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, subcomisarul Ion Irimia, gălăţenii care au permis de graniţă (PG) valabil pentru anul 2011 pot să pescuiască în continuare în zona de graniţă pe baza acelui permis. Documente noi se vor emite de către Poliţia de Frontieră odată ce pescarii vor intra în posesia permiselor de pescuit pe anul 2012. Merită menţionat, de asemenea, faptul că persoanele care nu au avut până acum permis de pescuit trebuie să îşi procure acest document deoarece Poliţia de Frontieră nu mai emite, din 2012, permise de acces pentru agrement în zonele de graniţă. Modelul de cerere pentru emiterea unui nou permis de graniţă, necesar în cazul celor care nu au un astfel de act căruia să i se prelungească valabilitatea, se găseşte la sediul Poliţiei de Frontieră. Nu este nevoie să achitaţi nicio taxă, la Trezorerie, pentru eliberarea permisului de graniţă, ne-a mai informat subcomisarul Ion Irimia.

Prohibiţie pentru 60 de zile

De asemenea, a fost făcut public şi Ordinul privind probiţia pescuitului în anul 2012. Conform articolului 1, se înterzice pescuitul în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 15 aprilie – 13 iunie inclusiv. În apele care constituie forntieră de stat, perioada este 45 de zile, între 15 aprilie şi 29 mai. Noutatea o reprezintă articolul 5, aliniatul 1, referitor la pescuitul ştiucii, care în anii precedenţi era permis în perioadele mai sus menţionate, fără restricţii. Acum, pescuitul ştiuci se poate efectua numai cu eliberarea capturilor în mediul acvatic natural.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Pescarii pot cere Poliţiei de Frontieră avizele de acces în zonele de graniţă

Poliţia de Frontieră Galaţi îi anunţă pe cei interesaţi de pescuit că începând cu 28 iunie pot solicita avizul de acces în zona de frontieră.

“Pescarii sportivi se pot prezenta la sediul nostru pentru eliberarea avizului de acces în zona de frontieră, anterior eliberării permiselor de pescuit. Măsura este luată ca urmare a numărului foarte mare de solicitări adresate Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultura Galaţi şi a perioadei destul de lungi de la depunerea solicitărilor de eliberare a permiselor de pescuit recreativ/sportiv şi până la primirea acestora (aproximativ 40 – 45 de zile) de către solicitanti”, a declarat Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţie de Frontieră Galaţi.

Cei interesaţi de eliberarea avizului de acces în zona de frontieră trebuie să completeze o cerere tip la care să ataşeze o copie după cartea de identitate şi o copie a dovezii de înregistrare la Agenţia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura Galaţi. Solicitările se depun la sediul Poliţiei de Frontieră Galaţi, lângă Turnul de Televiziune.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.