Jump to content

Oţelul aduce trei fotbalişti sârbi


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul aduce trei fotbalişti sârbi

Bună ziua se va da în sârbească la reunirea lotului „oţelar”, acţiune programată astăzi, la ora 11.00, pe arena „Oţelul”. Conducerea clubului local a ajuns ieri la o înţelegere cu Teleoptik Zemun şi Slavia Sarajevo pentru aducerea a trei jucători de atac, toţi tineri şi care momentan nu costă nici măcar un leu. Alexandar Djokovici, un nume împovărător, fanii tenisului ştiu de ce, Nikola Trujici şi Nermin Haskici completează lista bărbaţilor din spaţiul ex-iugoslav care-şi iau leafa de la campioana României. Este vorba despre Perendija, Grahovac, Punosevac, Ljubinkovici şi Enes Sipovici, şi el revenit după o perioadă de împrumut la Petrolul Ploieşti.

Doi dintre străinii care vor călca azi în premieră pragul Oţelului au fost crescuţi la Academia lui Partizan Belgrad, Djokovici şi Trujici, gruparea de la care vin la Galaţi, FK Teleoptik, aflându-se în proprietatea puternicului brand de la Belgrad. „Sunt ai Partizanului, i-am urmărit de anul trecut şi au calităţi bune. Rămâne să ne demonstreze că merită să rămână şi după cele şase luni în tricoul Oţelului”, comentează directorul general Marius Stan aducerea unei noi tranşe de sârbi.

„Haskici e nebun ca Antal”

Dintre pifanii vorbitori de limbă sârbă, Haskici trebuie să treacă de probe, adică de cele trei cantonamente de iarnă. „Apoi, dacă va rămâne, îi vom negocia preţul de cumpărare”, adaugă Stan, tot în probe urmând să vină de astăzi şi gălăţeanul Valentin Munteanu, de la FCM Dunărea. Conform statisticilor, Trujici şi Djokovici au prins naţionala sub 19 ani a Serbiei, iar Haskici a fost coleg cu Enes Sipovici la reprezentativa de tineret a Bosniei-Herţegovina. I-am cerut o părere despre noul vârf al Oţelului: „Am jucat cu el în naţională un meci, cu Polonia. Este un atacant bun, e cam nebun, dar în sensul pozitiv, adică aleargă după minge cum o face Antal. E nebun ca el! Nu există minge pierdută pentru Nermin.”

Cine sunt nou-veniţii?

Alexandar Djokovici – sârb, 20 de ani, joacă mijlocaş/atacant dreapta, vine de la FK Teleoptik Zemun. Din cauza unei accidentări, a prins în acest sezon şapte meciuri, înscriind două goluri. Siteul www.transfermarkt.de îl cotează la 250.000 de euro.

Nikola Trujici – sârb, va face 20 de ani în aprilie, este mijlocaş ofensiv, dar poate apărea şi în atac. Aflat în proprietatea lui Teleoptik, vine după un împrumut în prima ligă, la FK Smederevo (12 jocuri în campionatul curent, niciun gol). Cotat de portalul german la 300.000 de euro.

Nermin Haskici – bosniac, 22 de ani şi jumătate, atacant central, vine de la Slavia Sarajevo. A înscris şase goluri în cele 15 partide bifate în stagiunea 2011-2012, cotat la 450.000 de euro.

Valentin Munteanu – român, 22 de ani, atacant de flanc drept, aparţine de FCM Dunărea Galaţi, vine în probe. Are 13 meciuri în toamnă, cu două goluri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Oţelul a rămas fără „tenismanul” Djokovici

* Mijlocaşul dreapta cu nume strălucitor şi-a făcut bagajele şi a părăsit cantonamentul din Poiană al roş-alb-albaştrilor * El ar fi dorit să semneze doar pe şase luni cu Oţelul, lucru neacceptat de conducerea gălăţeană

Liviu Antal, pe care îl puneam recent în temă că i-a venit concurenţă pe post, reacţiona normal, nu auzise de jucătorul sârb cu nume de tenisman de top. Începând de marţi chiar nu mai este nevoie să se intereseze de cel care i-a fost coleg de alergări doar o săptămână. Ex-iugoslavul Aleksandar Djokovici n-a mai rămas în cantonamentul din Poiana Braşov al campioanei României deoarece nu i-a convenit termenul din contractul pe care ar fi urmat să-l semneze. „Şi-ar fi dorit să dea cu pixul doar pentru o jumătate de an, or el vine după mai multe luni de inactivitate. A fost accidentat, deci n-ar fi fost normal să se pună pe picioare la Oţelul, iar apoi tot el să decidă dacă rămâne sau nu”, a comentat o persoană din staff-ul clubului dunărean. Auzind că mijlocaşul de 20 de ani este mofturos, antrenorul Dorinel Munteanu l-a pus pe liber: „L-am văzut doar o săptămână, aleargă bine.” Ironia tehnicianului este evidentă, intenţia sa iniţială fiind urmărirea sportivului în cantonamentele din Cipru şi Spania, acolo unde vor fi susţinute opt meciuri de pregătire.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A picat şi varianta Trujici

După Aleksandar Djokovici, ratat din cauza unor neînţelegeri la semnarea contractului, campioana României la fotbal nu-l va înregimenta nici pe Nikola Trujici, jucător anunţat încă de la reunirea lotului pe 2012. Se pare că şefii Oţelului nu s-au înţeles cu conducerea lui FK Teleoptik Zemun care ar fi solicitat 300.000 de euro pentru cedarea mijlocaşului ofensiv de 20 de ani. Trujici şi Djokovici sunt consideraţi doi ex-iugoslavi de perspectivă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.