Jump to content

Ceferiştii de la Tracţiune şi Vagoane revin la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Ceferiştii de la Tracţiune şi Vagoane revin la Galaţi

* Circa 600 de feroviari de la Călători, din Galaţi şi din cinci judeţe apropiate, revin în structura Centrului Comercial din oraşul nostru, după şase luni petrecute în aparatul Regionalei Moldova, cu sediul la Iaşi

Oamenii lucrează pe ramurile Tracţiune şi Vagoane în spaţiul fostei Regionale Galaţi, desfiinţată anul trecut şi înlocuită de Centrul Comercial de Călători Galaţi. Ei au avut cartea de muncă aici până în vară, când au fost preluaţi de cei de la Iaşi, în contextul reorganizării companiei naţionale de transport feroviar de călători. Practic, cei 600 de ceferişti nu şi-au schimbat atunci locurile de muncă, ci doar angajatorul. Acum, cu ei se întâmplă acelaşi lucru, numai că transferul are loc în sens invers.

„Cei aproximativ 600 de salariaţi de la Tracţiune şi Vagoane din judeţele Galaţi, Vrancea, Bacău, Buzău, Brăila şi Ialomiţa au aparţinut, din iulie 2011, de Regionala de Transport Feroviar de Călători Moldova, cu sediul la Iaşi. Ei primesc acum repartiţie pe Centrul Comercial de Călători de la Galaţi. Transferul are loc în săptămâna 9-13 ianuarie”, a declarat directorul Centrului, Ştefan Costin.

În urma acestui transfer, numărul de angajaţi ai Centrului Comercial de Călători de la Galaţi se va dubla. „Acum sunt 500-600 de angajaţi în cele şase judeţe. Numărul lor va creşte la peste 1.100 după revenirea colegilor de la Tracţiune şi Vagoane”, a spus Ştefan Costin.

L-am întrebat dacă această reaşezare va fi urmată de reduceri de personal. „Deocamdată, nu s-a stabilit nimic”, a răspuns directorul Centrului Comercial de Călători din Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.