Jump to content

Star party în Munţii Măcin


dcp100168

Recommended Posts

Star party în Munţii Măcin

Planetariul Complexului Muzeal de ştiinţele naturii Galaţi şi Astroclubul "Călin Popovici" Galaţi organizează în perioada 1–4 mai un Star Party în Munţii Măcin, la circa 5 km de comuna Luncaviţa, judeţul Tulcea. În cadrul acestui star party se vor realiza observaţii astronomice deep–sky (galaxii, nebuloase şi roiuri stelare), dar şi observarea planetelor Mercur, Marte, Jupiter şi Saturn. Se va folosi cel mai mare telescop destinat publicului din România, cu diametrul oglinzii principale de 400 mm.

La acţiune sunt aşteptaţi, alături de membrii Astroclubului, toţi pasionaţii de astronomie. Informaţii suplimentare, la adresa http://www.calin-popovici.uv.ro

Link to comment
Share on other sites

Tabara de astronomie, in Muntii Macinului

Membri ai astroclubului "Calin Popovici" din Galati au participat in perioada 1-4 mai in Muntii Macinului la o tabara de astronomie. Actiunea desfasurata in colaborare cu Planetariul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii din Galati a constat in observatii ale galaxiilor, nebuloaselor, roiurilor stelare, precum si a planetelor Mercur, Marte, Jupiter si Saturn. Pentru trei nopti, la dispozitia celor interesati a fost cel mai mare telescop destinat publicului din Romania, care este al Planetariului galatean, institutie care a oferit de asemenea toate accesoriile necesare desfasurarii taberei de astronomie. "In Parcul National Muntii Macinului sunt cele mai multe nopti cu cer senin si este locul ideal pentru observatii astronomice. Vin aici de cand eram copil si cred ca in aceasta zona s-ar putea construi observatorul astronomic al Romaniei. Exista deja un studiu de astroclimat efectuat de Institutul Astronomic al Academiei Romane, dar de la proiect pana la punere in practica este cale lunga. Si va spun asta din experienta. Pentru a avea la Galati cel mai mare telescop, de exemplu, am invins foarte multe dificultati. Trebuie sa fii cu adevarat pasionat ca sa nu te invinga sistemul din Romania", a spus muzeograful Ovidiu Tercu.

http://www.acum.com.ro/index.php?option ... &Itemid=34

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.