Jump to content

Gălăţean prins în flagrant în timp ce primea mită pentru aranjarea examenului auto


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţean prins în flagrant în timp ce primea mită pentru aranjarea examenului auto

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au prins în flagrant, marţi pe un bărbat care a pretins şi primit 750 euro de la o persoană pentru a facilita promovarea examenului de obţinere a permisului de conducere.

Bărbatul îşi racola clienţi din cercul său de relaţii, precum şi din Tecuci sau zonele apropiate pretinzând că-i poate ajuta sa-şi rezolve problemele cu legea sau să obţină permisul de conducere pentru diverse categorii.

Astfel, a fost contactat şi reclamantul, care era interesat de obţinerea permisului de conducere pentru categoriile B, D şi E. Inculpatul i-a pretins 750 de euro, în trei tranşe, pentru a-l ajuta să promoveze probele de traseu.

Ieri, cei doi s-au întâlnit pentru a-i oferi ultima tranşă de 250 euro, moment în care au fost surprinşi în flagrant de ofiţerii D.G.A..

Drept urmare a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă a acestuia.

exclusivnews.ro

Bărbat surprins când primea 250 de euro pentru a ajuta o persoană să obţină permisul auto

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au prins, marţi, un bărbat care a pretins 750 de euro de la o persoană pentru a o ajuta să promoveze examenul pentru permis auto, Tribunalul Galaţi urmând să decidă dacă îl arestează.

"Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi în cooperare cu ofiţeri din cadrul IPJ Galaţi - Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului desemnat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu sprijinul informativ şi tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au prins în flagrant un cetăţean care a pretins şi primit 750 euro de la o persoană pentru a facilita promovarea examenului de obţinere a permisului de conducere", informează, miercuri, Biroul de presă al DGA.

Potrivit sursei citate, inculpatul I.P. îşi racola clienţi din cercul său de relaţii, precum şi din Tecuci sau zonele apropiate pretinzând că-i poate ajuta sa-şi rezolve problemele cu legea sau să obţină permisul de conducere pentru diverse categorii.

Astfel, a fost contactat şi G.R., care era interesat de obţinerea permisului de conducere pentru categoriile B, D şi E. Inculpatul I.P. i-a pretins 750 de euro, în trei tranşe, pentru a-l ajuta să promoveze probele de traseu.

Marţi, G.R s-a întâlnit cu I.P. pentru a-i oferi ultima tranşă de 250 euro, moment în care au fost surprinşi de ofiţerii D.G.A. cu sprijinul DGIPI şi al IPJ, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În prezent I.P. este cercetat pentru trafic de influenţă şi a fost reţinut pentru 24 ore, urmând a se propune instanţei de judecată arestarea preventivă a acestuia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

“Ion Ţăranu`” a fost arestat

Un bărbat din Matca, judetul Galati care promitea că poate „aranja” probele pentru obtinerea permisului de conducere a fost prins în flagrant, ieri, în timp ce își primea banii, in parcarea din fata Scolii Sportive Tecuci.

Bărbatul devenise cunoscut drept „vânzătorul de permise” în Galati pentru că poate ajuta, contracost, la promovarea examenului. Zilele trecute, el a fost sunat de un tânăr din Tecuci care îi aflase numărul de telefon de la prieteni și i-a cerut să-l ajute să obtină permisul de conducere cu trei categorii- C, D și E. Suma s-a negociat și a rămas la 750 de euro.

„Ieri, suspectul, cunoscut drept “Ion Taranu” - s-a întâlnit cu un tânăr pentru a-i oferi ultima tranşă de 250 euro, moment în care au fost surprinşi în flagrant de ofiţerii D.G.A., de cei de la D.G.I.P.I. şi de la I.P.J., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi . Surse prezente la fata locului au mentionat ca, desi intrebat de autoritati ce bani detine in afara de cei primiti, suspectul a declarat ca mai are 100 de euro, in ciuda faptului ca achetatorii au gasit in portbagajul masinii peste 3.000 de euro si mai multe documente. În prezent acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă și a fost reţinut pentru 24 ore, urmând a se propune instanţei de judecată arestarea preventivă a acestuia”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGA, Monica Dajbog.

ziarulsemnal.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tecuceanul Ion Pintilie, zis "Ţăranu", condamnat la un an şi patru luni pentru trafic de influenţă

Suprinzător, organele de anchetă nu au reuşit să afle cine este poliţistul căruia individul urma să-i ofere mită pentru obţinerea unui permis de conducere auto. Există în schimb informaţii că Ion Pintilie, zis "Ţăranu" avea o reţea bine pusă la punct pentru obţinerea de permise contracost.

După mai puţin de două luni de când a fost pus pe rol, procesul în care Ion Pintilie, zis "Ion Ţăranu", este judecat pentru trafic de influenţă s-a şi încheiat. Individul a fost condamnat de către judecătorii Tribunalului Galaţi la un an şi patru luni de închisoare, cu executare, însă cauza este departe de a fi elucidată. Nu de alta dar traficul de influenţă nu prea a fost demonstrat, câtă vreme organele de anchetă nu au reuşit să afle (de ce oare?!) cine este poliţistul căruia individul urma să-i ofere mită pentru obţinerea unui permis de conducere auto. În aceste condiţii, în sarcina lui Ion Pintilie se putea reţine cel mult infracţiunea de înşelăciune, nici într-un caz cea de trafic de influenţă.

Individul a fost arestat în 10 ianuarie 2012, de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), după ce a fost prins în timp ce lua de la o persoană din Tecuci suma de 250 de euro, avansul pentru procurarea unui permis de conducere auto.

Ion Pintilie este de loc din Matca, dar este cunoscut în tot judeţul Galaţi ca un "descurcăreţ", care putea face rostul de orice, la preţul adecvat. "Specializarea" sa era însă procurarea de permise de conducere auto. Se pare că el a făcut rost deja, unor terţe persoane, de zeci de astfel de documente. El a fost prins în flagrant, pe 10 ianuarie 2012, în timp ce primea de la un tânăr suma de 250 de euro, care reprezenta avansul din suma totală de 750 de euro, negociată pentru obţinerea unui permis de conducere. În urma percheziţiei, în maşina lui Pintilie a fost descoperită suma de 3.000 de euro, precum şi mai multe seturi de documente specifice obţinerii permisului.

Interesant este că ancheta s-a oprit la acest nivel, cei de la anticorupţie nereuşind să identifice persoanele din Poliţie care îl ajutau pe infractor. Iar dacă nu-l ajuta niciun poliţist, este destul de greu de înţeles de ce individul este acuzat doar de trafic de influenţă, nu şi de falsificare de documente.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

S-au si zbatut de mama focului maimutoii de la DGA.. si cand vezi ca sacalii astia, fie ca e vorba de Ion Taranu sau de Mirica de la Finante, scapa cu sentinte demne de filmele proaste chiar si dupa flagrant, unde mai e rolul educational si credibilitatea actului de justitie?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Închisoare pentru un permis de conducere

Ion Pintilie, individul descurcăreţ care reuşea să facă rost de permise de conducere, a fost condamnat la un an şi patru luni de puşcărie, pentru trafic de influenţă. El a recunoscut faptele aşa cum le-au prezentat procurorii Parchetului Tribunalului, la începutul acestui an, când au cerut arestarea lui. Unul dintre scopurile acestei recunoaşteri este acela de a beneficia de scăderea cu o treime a pedepsei care i s-ar fi cuvenit.

Joi, Pintilie s-a aflat la Curtea de Apel, unde a contestat pedeapsa Tribunalului şi unde s-a pus în discuţie prelungirea arestului.

Reamintim că anul acesta, în ianuarie, Pintilie a fost prins în flagrant de cei de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), în timp ce lua ultima tranşă de 250 de euro, din cei 750 de euro negociaţi pentru a face rost de un permis de conducere.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Pai si de aia care dadeau practic permisele nu intreaba nimeni?? Cum/ce naiba a recunoscut, daca n-a zis cui dadea mai departe spaga? Sau el lua banii si mai departe punea, de o parte din ei, pomelnice, care faceau posibila luarea examenului de catre tantalai?

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Martor nevinovat, bătut de interlopii Poliţiei

* După ce a reclamat un interlop că i-a cerut mită pentru un permis, Ionel Roşeţ a cunoscut furia mafiei din Tecucii

Pentru că nu existau fonduri pentru flagrant, Ionel Roşeţ, în vârstă de 38 de ani, a scos bani din buzunarul propriu pentru a face rost de mita cerută de Ion Pintilie, un interlop zis şi "Ţăranul". Acesta îi ceruse 750 de euro pentru a intermedia la Poliţie obţinerea unui carnet auto fals. 100 de euro din cei 350 pe care "i-a împrumutat" autorităţilor nu i-a mai recuperat niciodată.

Flagrantul a avut loc la începutul anului. În urma acestei acţiuni, Ion Pintilie a fost reţinut şi condamnat la 16 luni de închisoare. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi nu au aflat însă şi în buzunarul cărui poliţist trebuia să ajungă mita. "Pintilie nu a dorit să dea în gât, cum se spune în limbaj popular, şi ancheta s-a oprit doar la el", ne-au precizat surse din cadrul Poliţiei.

Stâlcit în bătaie de interlopi

Surpriză însă: în portbagajul autoturismului lui Pintilie s-au găsit dosare ale magistraţilor, înregistrări ale convorbirilor unor magistraţi, un întreg arsenal de dovezi despre legăturile interlopilor cu oamenii legii. Această descoperire a dus la deschiderea dosarului cu nr. 440/P/2012 , care se află pe rolul Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. În el sunt cercetaţi toţi interlopii municipiului: Vasile Dănăilă zis "Pazvante", Chiriţă Constantin zis "Puiu", Chiriţă Gheorghe zis "Costache", Chirita Sotir, zis "Chiticu", şi clanul Bontea.

Roşeţ avea să cunoască însă din plin furia interlopilor pe care i-a dat în vileag. În seara zilei de 6 iunie, a fost ameninţat de Pazvante şi lovit de "Puiu" până a căzut la pământ. Pe 9 iunie a fost fugărit cu ranga. Reacţia Poliţiei Tecuci, susţine el, a fost egală cu zero. "Poliţiştii nici nu au dorit să-mi înregistreze plângerea din 9 iunie". se revoltă Ionel Roşeţ.

Protecţia oferită de poliţişti interlopilor este recunoscută chiar de Dănuţ Lefter, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi. Acesta recunoaşte, într-un document al IPJ că agentul şef Lucian Vîrlan nu a dorit să înregistreze o plângere a lui Roşeţ că ar fi fost ameninţat de interlopi. Agentul a primit doar o atenţionare. Clanul interlop s-a format în timp ce la conducerea Poliţiei Tecuci s-a aflat Florin Balcan. "Din 2001, nu au mai avut loc schimbări la conducerea Poliţiei Tecuci", ni s-a mai transmis de la IPJ Galaţi.

Procurorii refuză să-i ofere protecţie

Pentru a scăpa de teroarea în care trăieşte, Ionel Roşeţ a cerut procurorului de caz Paula Tănase să-l introducă în programul de protecţie a martorilor.

Printr-un răspuns oficial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi refuză această cerere pe 30 iulie şi îl lasă pe Roşeţ la mâna mafiei locale. "La orice agresiune suferită, Ionel Roşeţ poate depune o plângere la Poliţie care va fi rezolvată în 30 de zile. Faptul că este martor într-o cauză penală nu face ca plângerea sa să fie rezolvată prioritar", ni s-a transmis de la IPJ.

"Sfântul" interlop Pazvante

Cel mai cunoscut interlop din Tecuci este Vasile Dănăilă, zis Pazvante. "Eu sunt un om al binelui. Puteţi vedea ce om bun sunt pe pazvante.ro şi pe casabinelui.ro. Acest nenorocit cred că este pus de alţii să mă atace. Eu am candidat la alegeri şi acum vor să se răzbune", spune Pazvante. Întrebat dacă îl cunoaşte pe Ion Pintilie, acesta a negat ferm. "Nu l-am văzut niciodată. Aşa să-mi ajute Dumnezeu dacă eu îl cunosc. Eu m-am retras din această lume a răului şi stau într-o lume a binelui. Eu sunt de fapt cel persecutat în acest caz, pentru că acest Roşeţ mă reclamă pe oriunde. Eu sunt un om de bine şi nu fac decât bine", spune Dănăilă, cel care a strâns primii săi bani din activităţi ilegal din jocuri de noroc, în Europa, în urmă cu două decenii.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Protest al martorului bătut de interlopi. Poliția nici nu-i înregistrează plângerile

Ionel Roșeț, martorul din Tecuci a cărui plângere a dus la depistarea unei rețele de permise auto acordate în schimbul banilor, a protestat azi timp de două ore în fața sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci

Bărbatul de 38 de ani este nemulțumit de faptul că interlopii îl amenință și chiar îl bat pentru că a făcut plângerea care a dus la condamnarea unuia dintre ei, iar polițiștii și procurorii nu fac nimic pentru a-l proteja. “M-au agresat de câteva ori și de fiecare dată procurorii din Tecuci au dat pentru autori neînceperea urmării penale. Polițiștii nici nu doresc să-mi înregistreze plângerile sau să facă o cercetare la fața locului. Nu mai știu ce să mai fac. Nimeni nu mă ajută. Am zis să fac acest protest pentru a atrage atenția asupra cazului, poate cineva va dori să facă dreptate”, ne-a declarat tecuceanul. Unul dintre cei acuzați că l-ar intimida este și Vasile Dănăilă, zis "Pazvante". Protestul s-a desfășurat astăzi între orele 15.00 și 17.00. “Voi mai ieși în stradă și vineri. Sper să mă ajute cineva până la urmă”, a mai adăugat tânărul.

Interlopii cereau bani ca să "rezolve" carnete auto la Poliție. Procurorii nu au depistat la ce polițiști ajungea mita

Pentru că nu existau fonduri pentru flagrant, Ionel Roşeţ, în vârstă de 38 de ani, a scos bani din buzunarul propriu pentru a face rost de mita cerută de Ion Pintilie, un interlop zis şi "Ţăranul". Acesta îi ceruse 750 de euro pentru a intermedia la Poliţie obţinerea unui carnet auto fals (examenul de permis nu necesita și proba de traseu a cărei trecere era asigurată de rețea). 100 de euro din cei 350 pe care "i-a împrumutat" autorităţilor statului nu i-a mai recuperat niciodată.

Flagrantul a avut loc la începutul anului. În urma acestei acţiuni, Ion Pintilie a fost reţinut şi condamnat la 16 luni de închisoare. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi nu au aflat însă şi în buzunarul cărui poliţist trebuia să ajungă mita. "Pintilie nu a dorit să dea în gât, cum se spune în limbaj popular, şi ancheta s-a oprit doar la el", ne-au precizat surse din cadrul Poliţiei.

Stâlcit în bătaie de interlopi

Surpriză însă: în portbagajul autoturismului lui Pintilie s-au găsit dosare ale magistraţilor, înregistrări ale convorbirilor unor magistraţi, un întreg arsenal de dovezi despre legăturile interlopilor cu oamenii legii. Această descoperire a dus la deschiderea dosarului cu nr. 440/P/2012 , care se află pe rolul Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. În el sunt cercetaţi toţi interlopii municipiului: Vasile Dănăilă zis "Pazvante", Chiriţă Constantin zis "Puiu", Chiriţă Gheorghe zis "Costache", Chirita Sotir, zis "Chiticu", şi clanul Bontea.

Roşeţ avea să cunoască însă din plin furia interlopilor pe care i-a dat în vileag. În seara zilei de 6 iunie, a fost ameninţat de Pazvante şi lovit de "Puiu" până a căzut la pământ. Pe 9 iunie a fost fugărit cu ranga. Reacţia Poliţiei Tecuci, susţine el, a fost egală cu zero. "Poliţiştii nici nu au dorit să-mi înregistreze plângerea din 9 iunie". se revoltă Ionel Roşeţ.

Protecţia oferită de poliţişti interlopilor este recunoscută chiar de Dănuţ Lefter, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi. Acesta recunoaşte, într-un document al IPJ că agentul şef Lucian Vîrlan nu a dorit să înregistreze o plângere a lui Roşeţ că ar fi fost ameninţat de interlopi. Agentul a primit doar o atenţionare. Clanul interlop s-a format în timp ce la conducerea Poliţiei Tecuci s-a aflat Florin Balcan. "Din 2001, nu au mai avut loc schimbări la conducerea Poliţiei Tecuci", ni s-a mai transmis de la IPJ Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Ionel Gioni Roşeţ „recidivează”

Pentru a doua oară pe parcursul unei săptămâni, protestatarul tecucean Ionel Gioni Roşeţ a ieşit vineri în stradă, între orele 15.00-17.00, pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de reacţiile „molcome” ale autorităţilor menite să îi facă dreptate. De această dată numărul simpatizanţilor protestatarului a fost mai mare, în ciuda vremii nefavorabile, extrem de reci şi cu precipitaţii. Marşul protestelor a avut ca ţintă Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, precum şi sediul Poliţiei Municipale. Şi de această dată autorităţile „aclamate” de Roşeţ au rămas impasibile, fără a reacţiona sub nicio formă, dar un grup restrâns de tecuceni s-a simţit deranjat de zgomotul protestatarilor şi a „intervenit” ceva mai „dur”. „Întâlnirea” dintre protestatari şi „revoltaţi” s-a soldat cu o plângere împotriva celor de urmă, care va fi soluţionată de contestata Poliţie Municipală. Pentru rezolvarea tuturor capetelor de cerere „strigate” de Roşeţ, care până la această dată nu au fost soluţionate, protestul tecuceanului va continua. Cum două zile de proteste zgomotoase nu au fost de ajuns, acestea vor fi reluate şi săptămâna care urmează, iar dorinţa protestatarului Ionel Gioni Roşeţ este aceea ca „şedinţele” să se dubleze, cu o sesiune de proteste dimineaţă şi o alta după orele amiezii. Ca acest gând al protestatarului să se materializeze este nevoie de acceptul administraţiei publice locale, care trebuie să „rupă” doi agenţi din cadrul Poliţiei Locale pentru a supraveghea protestul.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Justiţiarii din Tecuci au făcut miting împotriva poliţiştilor şi procurorilor

Oamenii din oraş sunt încercuiţi: bandiţii stau umăr la umăr cu poliţiştii. Dosarele sunt clasate, mafioţii fac legea. Un grup de cetăţeni îşi strigă disperarea

La începutul toamnei, un grup de oameni curajoşi din Tecuci au făcut un pichet în faţa Parchetului, cu pancarte şi portavoce. Protestul este o premieră în România, pentru că cei acuzaţi sunt chiar oamenii legii, poliţiştii. Pe pancarte scria "Ne-am săturat de NUP-uri", "Mafia, mână în mână cu Poliţia", iar scandările scoteau la iveală adevăruri dure.

Oamenii care au protestat formează un grup de reacţie civică, fiind dintre cei bătuţi în plină stradă de interlopii oraşului, împotriva cărora poliţiştii n-au luat nicio măsură. Ba, mai mult, fac afaceri împreună. "În Tecuci simţi că te loveşti de un zid", spune Ionel Roşeţ, unul dintre protestatari.

În ianuarie 2012, interlopul Ion Pintilie, zis Ţăranul, este prins în flagrant intermediind şpaga de la cursanţii şcolilor de şoferi la poliţiştii din Tecuci. Ionel Roşeţ a fost cel care a avut curajul să facă reclamaţia la Parchet. Viaţa lui s-a transformat apoi într-un coşmar: l-au bătut sau ameninţat toţi mafioţii din oraş, Pazvante, naşul clanurilor interlope, sau alţii din neamurile Bontea, Badiu şi Chiriţă, cei care taie şi spânzură în oraş.

Disperat, Roşeţ caută dovezi ale legăturilor dintre mafioţi şi poliţişti şi descoperă că Pintilie "Ţăranul" avea în curtea casei sediul firmei al cărei administrator era soţia comisarului şef Dănuţ Lefter. "Când s-a înfiinţat firma, nu eram şef la IPJ Galaţi. Soţia mea se ocupa de agricultură în zonă şi ştiţi cum e la ţară, nu ai de unde alege, a închiriat o baracă în acea curte", s-a justificat comisarul Lefter.

Altă victimă: Dorin Pintilie şi sora sa au fost tâlhăriţi şi bătuţi pe stradă de membri ai clanului Codreanu. "În oraş se ştie că Balcan, şeful Poliţiei, e mână în mânu cu Codrenii. Am făcut plângere, iar Balcan mi-a spus că nu e de competenţa lui." Şeful Poliţiei explică laconic: "Există un poliţist de caz şi un procuror, eu nu mă ocup de plângeri".

Tentaculele caracatiţei poliţiştilor merg până în serviciile de protecţie. Un ofiţer de la DGIPI este acuzat de scurgere de informaţii, iar soţia şefului SIPI, Adriana Amariţei, are două dosare pentru vânzarea ilegală de materiale explozive. Amândouă dosarele stau la sertar. În Tecuci, nimeni nu face dreptate.

Şeful Poliţiei a cerut 60.000 de lei ca să rezolve dosarul

Alt abuz: Cătălin Ştefan, comerciant de animale în Oborul Tecuci - unul dintre cele mai mari din ţară, fiind nod comercial pentru sudul Moldovei şi estul Munteniei - a fost abordat de Relu Bontea, care i-a cerut taxă de protecţie de 60.000 de lei ca să-şi poată vinde marfa. Vestitul clan Bontea controlează tot Oborul. Şeful Poliţiei a dat un răspuns laconic: "Cereţi informaţii de la DNA, eu n-am ce să comentez".

Încă un abuz: alt localnic, Ciprian Obreja, povesteşte cum şeful Poliţiei Rurale, mâna dreaptă a comandantului Florin Balcan, i-a nenorocit trei copii minori, bătându-i în secţia de Poliţie. "Mircea Rusu i-a luat de-acasă şi i-a dus în secţie forţându-i să recunoască un furt. Când am ajuns acolo, îi lovea de faţă cu mine. I-am spus că, dacă nu se opreşte, îl iau eu la bătaie. Până la urmă, copiii erau nevinovaţi şi am făcut reclamaţie împotriva lui Rusu la Parchet", a povestit tatăl copiilor.

Bărbieru este un alt clan care face legea în Tecuci. Familia Istrati a fost bătută de patru indivizi din cauza unui litigiu la închirierea unui spaţiu. "Ne-au bătut cu pumnii şi picioarele, pe mine şi pe soţia mea", spune Maricel Istrati. S-a dus în audienţă la prim-procurorul Nicolai Jalbă, dar acesta m-a repezit şi a spus că noi am sărit la bătaie. L-am urmărit şi l-am prins cum se aprovizionează de la familia Bărbieru, îi umplu ăia portbagajele, aşa se face dreptate aici", răbufneşte Maricel Istrati.

Grupul civic din Tecuci e plăpând şi lipsit de apărare în faţa abuzurilor autorităţilor. Chiar în timpul pichetării Parchetului, unul din interlopii aflaţi în zonă, Ion Badiu, s-a oprit şi l-a lovit pe Ionel Roşeţ, sub ochii jandarmilor. Grozăviile din Tecuci au fost reclamate şi la şeful interimar al Parchetului General al României, Tiberiu Niţă, al cărui răspuns i-a descumpănit: i-a trimis la organele de anchetă locale, deşi tocmai acestea făceau obiectul plângerii.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Protest al tecucenilor nedreptățiți în justiție. Îi acuză pe polițiști și procurori că fac legea împreună cu interlopii


Un grup de 30 de oameni și-au exprimat nemulțumirea, în primele zile ale săptămânii, în fața Palatului Parlamentului din București, față de faptul că polițiștii, procurorii și judecătorii nu fac dreptate în orașul gălățean.
 

Ionel Roșeț, tecuceanul care a făcut un flagrant împotriva mafiei carnetelor auto din municipiul Tecuci pe banii lui, ne-a declarat că s-a ajuns la această măsură după ce toate controalele efectuate au dus la păstrarea celor acuzați în funcție. "A fost Corpul de Control al Poliției Române și în loc să se realizeze o anchetă adevărată, au strâns doar o listă cu persoanele care îi pot acuza pe polițiști și ce informații dețin cei care se revoltă", a explicat acesta.

În jurul său s-au strâns alte câteva zeci de tecuceni și ei nedreptățiți de organele de ordine și de justiție din Tecuci. Reamintim că anul trecut ziarul nostru a prezentat pentru prima dată neregulile care se petrec în orașul moldav. Acestea sunt o parte din cazurile însoțite de probe prezentate de tecuceni în fața autorităților în ultimul an:

Martor bătut de interlopi

În ianuarie 2012, interlopul Ion Pintilie, zis Ţăranul, este prins în flagrant intermediind şpaga de la cursanţii şcolilor de şoferi la poliţiştii din Tecuci. Ionel Roşeţ a fost cel care a avut curajul să facă reclamaţia la Parchet. Viaţa lui s-a transformat apoi într-un coşmar: l-au bătut sau ameninţat toţi mafioţii din oraş, Pazvante, naşul clanurilor interlope, sau alţii din neamurile Bontea, Badiu şi Chiriţă, cei care taie şi spânzură în oraş.
Disperat, Roşeţ caută dovezi ale legăturilor dintre mafioţi şi poliţişti şi descoperă că Pintilie "Ţăranul" avea în curtea casei sediul firmei al cărei administrator era soţia comisarului şef Dănuţ Lefter. "Când s-a înfiinţat firma, nu eram şef la IPJ Galaţi. Soţia mea se ocupa de agricultură în zonă şi ştiţi cum e la ţară, nu ai de unde alege, a închiriat o baracă în acea curte", s-a justificat comisarul Lefter.

Tâlhăriți de interlopi

Altă victimă: Dorin Pintilie şi sora sa au fost tâlhăriţi şi bătuţi pe stradă de membri ai clanului Codreanu. "În oraş se ştie că Balcan, şeful Poliţiei, e mână în mânu cu Codrenii. Am făcut plângere, iar Balcan mi-a spus că nu e de competenţa lui." Şeful Poliţiei explică laconic: "Există un poliţist de caz şi un procuror, eu nu mă ocup de plângeri".
Tentaculele caracatiţei poliţiştilor merg până în serviciile de protecţie. Un ofiţer de la DGIPI este acuzat de scurgere de informaţii, iar soţia şefului SIPI, Adriana Amariţei, are două dosare pentru vânzarea ilegală de materiale explozive. Amândouă dosarele stau la sertar. În Tecuci, nimeni nu face dreptate.
Papură Vodă: Şeful Poliţiei a cerut 60.000 de lei ca să rezolve dosarul
Alt abuz: Cătălin Ştefan, comerciant de animale în Oborul Tecuci - unul dintre cele mai mari din ţară, fiind nod comercial pentru sudul Moldovei şi estul Munteniei - a fost abordat de Relu Bontea, care i-a cerut taxă de protecţie de 60.000 de lei ca să-şi poată vinde marfa. Vestitul clan Bontea controlează tot Oborul. Şeful Poliţiei a dat un răspuns laconic: "Cereţi informaţii de la DNA, eu n-am ce să comentez".

Bătuți de șeful Poliției Rurale

Încă un abuz: alt localnic, Ciprian Obreja, povesteşte cum şeful Poliţiei Rurale, mâna dreaptă a comandantului Florin Balcan, i-a nenorocit trei copii minori, bătându-i în secţia de Poliţie. "Mircea Rusu i-a luat de-acasă şi i-a dus în secţie forţându-i să recunoască un furt. Când am ajuns acolo, îi lovea de faţă cu mine. I-am spus că, dacă nu se opreşte, îl iau eu la bătaie. Până la urmă, copiii erau nevinovaţi şi am făcut reclamaţie împotriva lui Rusu la Parchet", a povestit tatăl copiilor.
Bărbieru este un alt clan care face legea în Tecuci. Familia Istrati a fost bătută de patru indivizi din cauza unui litigiu la închirierea unui spaţiu. "Ne-au bătut cu pumnii şi picioarele, pe mine şi pe soţia mea", spune Maricel Istrati. S-a dus în audienţă la prim-procurorul Nicolai Jalbă, dar acesta m-a repezit şi a spus că noi am sărit la bătaie. L-am urmărit şi l-am prins cum se aprovizionează de la familia Bărbieru, îi umplu ăia portbagajele, aşa se face dreptate aici", răbufneşte Maricel Istrati.

evz.ro
Link to comment
Share on other sites

Poliţiştii implicaţi în traficul de permise auto au fost ”călcaţi” de procurori

Procurorul Paula Tănase, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, a coordonat o echipă care a perchiziţionat, joi, locuinţele a şase poliţişti implicaţi în traficul de permise auto. Vizaţi au fost trei poliţişti de la Rutieră, băieţi care asigurau ”logistica” pentru vânzarea permiselor auto şi alţi trei ofiţeri de la ”doi ş-un sfert” (DGIPI) şi de la ”Anticorupţie” (DGA). Intervenţia a avut drept scop ridicarea unor probe ce îi inculpă pe cei şase poliţişti ”prinşi” în dosarul permiselor auto eliberate contra cost. Intervenţia oamenilor legii a fost confirmată de doi dintre martorii din dosarul prind vânzarea de permise auto.

Unul dintre cei vizaţi de acţiunea procurorului Paula Tănase a fost Paul Mogoş, ofiţer la DGIPI până la începutul anului trecut. Mogoş a devenit apoi ofiţer SPP, după ce s-a constatat că, în loc să investigheze cazul de trafic de permise auto, acesta îi anunţa pe poliţiştii implicaţi în legătură cu faptul că li se pregăteşte un flagrant. Astfel că, prin intervenţia lui Paul Mogoş, una dintre cele mai mari afaceri privind eliberarea contra şpagă a permiselor auto, de talia celor din Bucureşti sau Piteşti, a fost investigată doar până la prinderea în flagrant a unui om de legătură. Pintilie Ion, zis Ţăranul, interlop din Tecuci, intermediarul care livra şpaga poliţiştilor de la Rutieră, a fost arestat în baza mărturiilor şi acţiunilor sub acoperire ale tecucenilor Ionel Roşeţ şi Cristina Grigore.

Din dosarul singurului implicat ”căzut” la flagrant, Pintilie Ion, zis Ţăranul, reiese că acesta se afla în relaţii strânse şi cu prim-procurorul Jalbă, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci. În una dintre multele stenograme, din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Galaţi, apare o convorbire între procurorul Jalbă şi infractorul Pintilie. Jalbă: ”Salut, Ioane! Adu-mi şi mie, urgent, două verze, că am musafiri!”. Pintilie, care are salvat numărul de telefon al procurorului cu grupul de litere TDA, după numărul de la maşina acestuia: ”Da, tată! Vin imediat!” Şi convorbirea continuă în acelaşi limbaj codificat. De altfel, în maşina lui Pintilie au fost găsite mai multe acte din dosare aflate în lucru la Parchetul tecucean, printre care şi dosarul 3.016/P/2009, avându-l ca subiect pe Dănăilă Costică. Tot din stenograme reiese că Pintilie se trăgea de şireturi şi cu adjunctul şefului Poliţiei Tecuci, Ionel Flechea, care îi cerea să-i pună în portbagaj ceva bun.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Poliţişti gălăţeni anchetaţi pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au început urmărirea penală faţă de şase poliţişti, acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă. Printre cei învinuiţi se numără Radu Mardale, Florin Guţă şi Adrian Calancea, agenţi în cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi - Serviciul Tehnic. În urma anchetei, procurorii au aflat că, prin îndeplinirea defectuoasă sau neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, cei trei poliţişti au încercat să împiedice cercetările şi i-au favorizat pe învinuiţii Emil Gheorghe Martini, Daniel Irimiea şi Sorin Soare, asigurându-le astfel foloasele rezultate din activitatea infracţională de luare de mită ori trafic de influenţă. Ancheta este mai veche, George Emil Martini - agent şef, Daniel Irimiea - agent şef-adjunct şi Sorin Soare - agent şef-adjunct, toţi din Cadrul Compartimentului Examinări, fiind puşi sub învinuire încă din decembrie 2012. Procurorii susţin că faptele de corupţie au fost săvârşite în perioada 2010-2012. În cadrul anchetei, procurorii au făcut săptămâna trecută şi percheziţii domiciliare pentru completarea materialului probator. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale faţă de fiecare învinuit în parte.

viata-libera.ro


 

Link to comment
Share on other sites

Poliţiştii suspectaţi de corupţie, scoşi de la Examinări Auto

Şase poliţişti sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, acuzaţi fiind de infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită. Este vorba de trei agenţi din cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi - Serviciul Tehnic şi trei agenţi din cadrul Serviciului de Examinări Permise Auto al Prefecturii Galaţi. Din primele date furnizate de procurori reiese că aceştia înlesneau eliberarea de permise de conducere, iar cei din cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi - Serviciul Tehnic au îngreunat ancheta asupra poliţiştilor de la Examinări Auto. Au fost făcute percheziţii domiciliare la cei suspectaţi. Trei dintre aceştia, cei care lucrau la Examinări Auto, au fost scoşi din activitatea de examinare, fiind puşi la dispoziţie.
„Până în acest moment la nivelul Prefecturii Galaţi nu s-a primit de la procurori nicio notificare legată de această anchetă. Totuşi, în urma informaţiilor făcute publice de comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, domnul prefect şi şeful Serviciului Permise şi Examinări Auto au luat decizia ca cei trei agenţi cercetaţi penal să fie scoşi din activitatea obişnuită de examinare şi trecuţi la ghişee. Urmează ca după ce vom primi date clare de la procurori să luăm măsurile ce se vor impune prin lege”, a precizat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.
Nimeni nu a vrut să ofere informaţii dacă agenţii din cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi - Serviciul Tehnic au fost sau nu suspendaţi pe perioada anchetei procurorilor.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.