Jump to content

Gălăţenii, consultaţi despre cum să arate Faleza Dunării


Recommended Posts

Posted

Gălăţenii, consultaţi despre cum să arate Faleza Dunării

Faleza Dunării - transformată într-o zonă atractivă de promenadă şi agrement pentru gălăţeni, cu spaţiile verzi extinse, reabilitate şi reamenajate, cu un traseu neîntrerupt pentru biciclete, debarcadere pentru acostarea unor ambarcaţiuni uşoare. Mediul - protejat şi conservat, cu zone în care construirea să fie interzisă şi un sistem deă măsuri pentru asigurarea stabilităţii Falezei.

Nu sunt vise frumoase, ci principalele obiective urmărite pe care le urmăreşte Primăria Galaţi, care tocmai a anunţat pe site-ul propriu intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal - Faleza Dunării. Potrivit autorităţii locale se doreşte „stabilirea unui Plan de măsuri pentru creşterea calităţii vieţii comunităţii locale şi a unor obiective pentru care să fie posibilă obţinerea de fonduri publice sau private, locale, naţionale sau comunitare”.

Până pe data de 1 februarie 2012, persoanele interesate pot face observaţii, comentarii, sugestii în privinţa Falezei, în scris, pe adresa Primăria Galati, strada Domnească nr.38, camera 36, la telefon 0236/307708, sau pe e-mail arhitectsef@primaria.galati.ro. Inspectorul Vasilica Grecu a fost desemnată responsabilă cu informarea şi consultarea populaţiei.

viata-libera.ro

Posted

Ce dragut e cand vin alegerile.. da` de ce n-ati facut asta acu 10-15 ani, cand mai aveam ce schimba la ea? Acum nu mai ai unde s-arunci un ac.

  • 3 weeks later...
Posted

Daca tot incepe un program de reabilitare si reamenajare a Falezei, presupun ca se va turna si un asfalt nou, deoarece sunt portiuni unde s-a tasat terenul, in urma montarii conductei pentru canalizare. Ca un iubitor al patinatului cu rolele as dori sa comunic pe aceasta cale, demnitarilor implicati, sa se acorde o atentie mai sporita la respectarea retetei asfaltului, pe care banuiesc ca-l vor turna...

Deci dupa montarea conductei pentru canalizare, de acum cativa ani, Faleza a fost asfaltata in doua transe. Primul sector,( de la Valurile Dunarii pana la Foisorul din dreptul Restaurantului Pescaru'), a fost terminat pana in Sarbatoarea Scrumbiei din acel an. Reteta asfaltului de pe aceasta portiune a fost buna, as spune.

Ce s-a intamplat , cu respectiva reteta pentru restul Falezei ce tine pana la Trecerea Bac, nu-mi explic deoarece a rezultat o patura de asfalt cu o rugozitate mai aspra, mai de nepreferat pentru iubitorii acestui gen de alergare in aer liber.

  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Faleza Dunării îşi schimbă aspectul

Faleza Dunării, singurul loc de promenadă al gălăţenilor, dar şi singurul obiectiv cu potenţial turistic important, merită o faţă nouă. Potrivit arhitectului şef al municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, s-a semnat deja contractul pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal şi urmează - ca la orice lucrare de anvergură - studiile de fundamentare pe circulaţie, mediu, peisaj, studiile geotehnice etc, dar şi o dezbatere publică.

Zona de studiu începe de la intrarea în Galaţi, de la Real, continuă pe toată fâşia Falezei, şi se opreşte la Şantierul Naval Damen. Sunt cuprinse străzile principale cum ar fi bulevardul Marii Uniri până la blocurile din Ţiglina şi Mazepa. „Faleza trebuie să fie amenajată peisagistic în aşa fel încât din orice loc am privi această zonă să arate emblematic pentru oraş. Este nevoie de amenajare peisagistică, de sistematizare, de consolidare, trebuie marcate zonele unde s-a distrus cheul în urma dragărilor. Vom determina zone de instabilitate a taluzului, le vom marca şi acolo se va impune interdicţie de construire sau va fi permisă construcţia, dar cu anumite limite, nu oricum, oricât, că pleacă Faleza în Dunăre. Fiind un element turistic extraordinar, Faleza va fi percepută şi de pe celălalt mal. Păi vine bărcuţa pe Dunăre şi vede ce? Bateriile de garaje din Mazepa?”, ne-a declarat arhitectul şef Teodora Voicilă.

Arhitectul şef a subliniat că, dacă prin PUZ se reglementează consolidări ale Falezei, nu înseamnă că în secunda următoare aprobării documentului acele consolidări se vor şi face. Va exista un ghid de bune practici şi, de exemplu, proprietarii de bărci sau de restaurante–ponton vor fi obligaţi să respecte un set de reguli în ceea ce priveşte întreţinerea şi felul în care arată obiectivul respectiv.

Elaborarea PUZ-ului pentru Faleză ar putea dura doi ani, contractul de servicii în valoare de 199.000 lei de lei fiind câştigat de Asocierea SC Quattro Desing SRL, SC Halcrow Romania SRL.

viata-libera.ro

Posted (edited)

"Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!"

Se pare ca de lozinci suntem buni, in realitate unul centreaza, acelas da cu capul si tot ea sta si-n poarta. Mi se pare ca oameni avem insa atunci cand cineva incearca sa se implice sunt suficienti vigilenti sa ne oreasca pentru ca a face nimic este mai bine pentru unii.

Inca 20 de ani si faleza dunarii nu se va schimba in bine cu nimic. astea sunt doar fite electorale ca sa ne faca sa gandim cum vor unii, adica manipulare electorala.

Edited by Prefectul
Posted

Se pare ca de lozinci suntem buni, in realitate unul centreaza, acelas da cu capul si tot ea sta si-n poarta.

chiar tu esti, Paune?

  • 2 months later...
Posted

Inca 20 de ani si faleza dunarii nu se va schimba in bine cu nimic. astea sunt doar fite electorale ca sa ne faca sa gandim cum vor unii, adica manip---re electorala.

  • 7 months later...
Posted

Planul Urbanistic Zonal 2013 al Primăriei Galaţi privind Faleza Dunării

* Dintre obiectivele arhitectului-şef din cadrul Primăriei Galaţi: traseu coerent pentru biciclete, şi pe Faleza Inferioară, şi pe cea Superioară *

Pe o suprafaţă de 219 hectare (cât măsoară Faleza), obiectivele Primăriei şi ale arhitecului-şef sunt cât se poate de diverse, vizând o multitudine de aspecte - atât estetice, cât şi funcţionale.

Alt mobilier urban

În acest sens, Primăria Galaţi are în vedere transformarea Falezei Dunării într-o zonă atractivă de promenadă şi agrement pentru locuitorii oraşului nostru. Astfel, se are în vedere extinderea, reabilitarea şi remodelarea sistemului de spaţii verzi, ca şi înlocuirea mobilierului urban existent.

Nu este uitată reabilitarea, conservarea şi protecţia mediului, amenajarea urbanistică a locului, organizarea funcţională şi crearea unui traseu coerent pentru biciclete, atât de-a lungul Falezei Inferioare, cât şi a Falezei Superioare.

Spre o nouă Epocă

Dacă ne amintim că în toamna 2012 o parte a locuitorilor Galaţiului primea un formular prin care era încurajată să vină cu propuneri pentru amenajarea Falezei, atunci nu ne putem mira în clipa în care regăsim printre aceleaşi obiective urmărite în elaborarea planului urbanistic zonal 2013 şi „stabilirea opţiunilor populaţiei în ceea ce priveşte transformarea Falezei într-o zonă atractivă pentru locuitorii oraşului”.

Cu cât mai repede, cu atât mai bine - important este ca Faleza să îşi înceapă (odată) propria Epocă a Luminilor, că cea a Gropilor, a Gunoaielor şi a apelor maronii pare fără de sfârşit.

presagalati.ro

Posted

sper că n-au de gând să urce iar bicicletele pe trotuar  :huh:

mai bine ar opri circulația în uichend, între Viva și Elice.

  • 3 months later...
Posted

Primăria Galaţi se gândeşte la construcţiile de pe Faleza Dunării

În timp ce Europa numără deja victimele şi pagubele provocate de viitura de pe Dunăre, autorităţile din Galaţi privesc cu încredere spre viitor şi au lansat, în dezbatere publică, propunerile de reglementări urbanistice pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării. Propunerile se află postate pe portalul www.primaria.galati.ro.

Potrivit serviciului de informare al Primăriei, „obiectivul urmărit de Primăria Municipiului Galaţi prin acest Plan Urbanistic Zonal este transformarea Falezei Dunării într-o zonă atractivă de promenadă şi agrement pentru gălăţeni şi vizitatori, prin extinderea , reabilitarea şi remodelarea sistemului de spaţii verzi şi valorificarea funcţiunilor zonei , organizarea funcţională a zonei, reabilitarea, conservarea şi protecţia mediului, creearea unui traseu pentru biciclete continuu de-a lungul Falezei Inferioare şi a celei Superioare şi stabilirea unui plan de măsuri privind creşterea calităţii vieţii pe baza obiectivelor şi a prioritizării investiţiilor”.
Consultarea documentaţiei se poate face până pe 27 iunie la sediul Parcului de Software Galaţi din strada Portului sau pe portalul Primăriei Municipiului Galaţi, secţiunea PUZ-uri. Documentaţia poate fi descărcată de la acest link: http://www.primaria.galati.ro/portal/images/PUZ/faza21.pdf
Joi, 20 şi vineri 21 iunie, va avea loc şi întâlnirea publicului cu elaboratorii documentaţiei, la sediul Parcului de Software, de la ora 10.00. „De asemenea, cei interesaţi pot face comentarii, observaţii şi sugestii pe adresa arhitectsef@primaria.galati.ro

presagalati.ro

Posted

Planul de revitalizare a Falezei Dunării, în dezbatere publică

Emblematică pentru Galaţi, Faleza Dunării, singurul loc de promenadă al gălăţenilor, dar şi singurul obiectiv cu potenţial turistic important, merită o faţă nouă şi, înainte de toate, o consolidare, ca să nu se prăbuşească în apele fluviului. Dacă vă pasă de modul în care arată Faleza atunci puteţi să consultaţi şi să vă spuneţi părerea despre Planul Urbanistic Zonal (propunerile preliminare de reglementări urbanistice) pe care Primăria municipiului Galaţi le-a făcut publice. Documentele pot fi văzute la sediul Parcului de Soft din Galaţi, pe strada Portului nr. 25, până pe 21 iunie, între orele 10.00 - 15.00, dar şi pe site-ul municipalităţii.

Ce avem, ce am merita

PUZ-ul a fost elaborat de Asocierea SC Quattro Desing SRL - SC Halcrow Romania SRL, care a câştigat, la începutul anului trecut, licitaţia pentru acest contract în valoare de 199.000 de lei. Obiectivul urmărit de PUZ este transformarea Falezei Dunării într-o zonă atractivă de promenadă şi agrement pentru gălăţeni şi vizitatori, prin extinderea, reabilitarea şi remodelarea sistemului de spaţii verzi, crearea unui traseu continuu pentru biciclete de-a lungul Falezei inferioare şi a celei superioare şi, în genere, punerea în valoare a acestui obiectiv.

Documentul supus dezbaterii publice identifică pe rând disfuncţionalităţile zonei, atât cele legate de infrastructură, drenaj, cât şi cele urbane, arhitecturale şi de mediu. Faptul că Faleza a fost invadată de construcţii lipsite de valoare estetică, urbană, în detrimentul fondului istoric, zonele ocupate de garaje care se văd de pe Dunăre, zonele verzi şi parcurile neglijate şi arse de soare constituie tot atâtea erori care trebuie îndreptate. Documentul propune revitalizarea în întregime a Falezei, reabilitarea ştrandului Valurile Dunării, a parcului de la Turnul TV, restructurarea parcului Viva şi a scuarului de la Elice şi restaurarea şi punerea în valoare a Ansamblului strada Portului - Aleea Mercur şi refacerea sistemului de drenaj. Nu sunt neglijate nici cele 32 de lucrări de sculptură monumentală care dau unicitate falezei şi se propune ca ansamblul de monumente de for public să fie organizat într-un muzeu naţional.

Imagini grăitoare

Poze de arhivă ale Falezei, aşa cum arăta ea la începutul anilor 1900, sunt puse faţă în faţă cu imagini de actualitate, dar şi cu exemple ale modului în care au ştiut alţii să-şi pună în valoare asemenea zone. Astfel, apar cu titlu de recomandări amenajări ale spaţiului public aflat în apropierea unor cursuri de apă din Franţa, Elveţia, Danemarca, Suedia, Germania, Anglia şi Slovacia.
Gălăţenii se vor putea întâlni cu elaboratorii documentaţiei joi şi vineri, 20 şi 21 iunie, la sediul Parcului de Soft, de la ora 10.00. Comentarii, observaţii şi sugestii pot fi trimise pe adresa arhitectsef@primaria.galati.ro.

viata-libera.ro

Posted

ar trebui lucrat la Planul de Evacuare a Falezei, date fiind surparile ce se preconizeaza. cu inundatii mari, in max 2 ani, ITM-ul va intra la balta.

  • 3 weeks later...
Posted

Consultarea gălăţenilor continuă. Planuri şi reguli noi pentru Faleza Dunării

* Şi astăzi, la sediul Parcului de Soft, între orele 10.00 şi 15.00, puteţi discuta cu arhitecţii, proiectanţii şi urbaniştii care au realizat planul de revitalizare a Falezei Dunării

Amenajarea, separată de zona pietonală, a două piste de biciclişti, organizarea unui muzeu în aer liber care să protejeze şi să pună în valoare cele 32 de lucrări de sculptură monumentală ce dau unicitate Falezei (care trebuie, înainte de toate, consolidată) - acestea sunt, în mare, propunerile formulate de arhitecţi, proiectanţi, peisagişti, urbanişti, pe scurt, specialiştii au care au realizat Planul Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării. Documentul mai poate fi consultat până pe 27 iunie la sediul Parcului de Soft şi pe site-ul Primăriei Galaţi.

Interes modest

O parte din echipa asocierii SC Quattro Design SRL - SC Halcrow Romania SRL, care a realizat acest PUZ contra sumei de 199.000 de lei, a stat ieri la dispoziţia gălăţenilor interesaţi de planurile pe care Primăria le are cu Faleza Dunării. Din păcate, doar o mână de gălăţeni a venit, cel puţin în cele două ore pe care le-am petrecut noi acolo, să  vadă panourile expuse în holul de la etajul I al Parcului de Soft şi să discute cu specialiştii. Panourile expuse identifică, pe rând, tarele zonei: amenajări precare, accese dificile, aglomerare de construcţii lipsite de valoare estetică, risc de inundare şi degradare de care suferă cel mai emblematic loc al Galaţiului. PUZ-ul trasează clar zona unde nu se (mai) poate construi şi stabileşte un regulament de construire. "Nu ştiu cum s-au dat autorizaţii de construire înainte, dar au încărcat taluzul, care şi aşa este supus eroziunii apei. Pe lângă consolidare, trebuie făcut un sistem de drenaj", ne-a declarat arhitectul Alexandrina Retegan.
La încheierea consultării, urna în care s-au adunat propunerile gălăţenilor legate de Faleză va fi desfăcută. O comisie din cadrul Primăriei va analiza punctele de vedere exprimate de cetăţeni şi va decide pe care le ia în calcul şi pe care nu. PUZ-ul va pleca apoi, în periplu pentru avizele şi autorizaţiile instituţiilor care au un cuvânt de spus - reţele, mediu, cadastru, poliţie, ISU şi, după ce le va obţine, va fi supus aprobării Consiliului Local.

viata-libera.ro

Posted (edited)

O comisie din cadrul Primăriei va analiza punctele de vedere exprimate de cetăţeni şi va decide pe care le ia în calcul şi pe care nu. PUZ-ul va pleca apoi, în periplu pentru avizele şi autorizaţiile instituţiilor care au un cuvânt de spus - reţele, mediu, cadastru, poliţie, ISU şi, după ce le va obţine, va fi supus aprobării Consiliului Local.

viata-libera.ro

Si asta cat dureaza, calculat in mandate de primar  tip - model Galati? 1 mandat, 2 mandate, 10 mandate?

Edited by gelu
Posted

Interes modest pentru modernizarea Falezei

Locuitorii de la malul Dunării nu s-au înghesuit nici ieri, la Parcul de Soft din Galaţi, pentru a se consulta cu arhitecţii, proiectanţii şi urbaniştii în legătură cu Planul Urbanistic Zonal destinat Falezei Dunării. Chiar dacă specialiştii îi aşteaptă, până pe data de 27 iunie, între orele 10.00 şi 15.00, pe gălăţeni să se documenteze, dar, mai ales, să vină cu sugestii privind modernizarea Falezei, oamenii se lasă aşteptaţi. Ieri, doar câţiva proprietari de terenuri din vecinătatea Falezei, câţiva cetăţeni preocupaţi de mediu şi o serie de ciclişti au dorit să stea de vorbă cu specialiştii. „Au fost mult mai puţini cetăţeni. O să stăm aici, cu răbdare, cât este programul. Chiar dacă sunt puţini, sunt foarte interesaţi. Sper că PUZ-ul este o ocazie să-şi lămurească şi ei atitudinea. Fiecare cetăţean trebuie să înţeleagă că trăieşte într-o comunitate. Sper ca spiritul comunitar să se dezvolte. Este un exerciţiu care va face bine”, ne-a declarat arhitectul Alexandrina Retegan.

viata-libera.ro
 

Posted (edited)

Este un exerciţiu care va face bine

aceasta sintagma spune tot. DOAR un exercitiu de imaginatie.

De ce sa ma deplasez pana la parcul de moft, unde un arhitect/inginer/constructor imi va explica de ce are EL dreptate iar viziunea mea de sitizan e gresita. ORICUM, faca-se voia TA Primarie! :YMSICK:

atata vreme cat Faleza (se spune) aluneca spre apa datorita cladirilor si lucraturilor aparute, orice discutie este inutila pana la disparitia acestora.

Edited by Legumix
Posted

Primăria vrea să modernizeze Faleza. Votează ce ai dori să se facă acolo!

Din păcate pentru Planul Urbanistic Zonal care ar trebui să facă din Faleza Dunării o zonă atractivă de promenadă şi agrement pentru gălăţeni şi vizitatori, Primăria municipiului Galaţi nu a organizat o dezbatere publică, ci doar o simplă consultare a cetăţenilor, care se apropie de final. Planul Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării va mai rămâne la dispoziţia gălăţenilor, la Parcul de Soft, doar până joi, 27 iunie.
Am citit cu atenţie propunerile şi mesajele gălăţenilor postate pe site-ul ziarului "Viaţa liberă" la articolele ce vizau acest subiect şi, pentru că opinia cetăţenilor ar trebui să conteze cel mai mult în această ecuaţie, am decis să organizăm un vot şi să-i invităm pe gălăţeni să indice care ar fi cea mai pertinentă măsură ce trebuie luată în privinţa Falezei.

Iată propunerile:
1. Consolidarea malului şi a Falezei Dunării, ca să nu se prăvălească în apele fluviului cu blocuri cu tot, şi un nou sistem de drenaj care să pună capăt Falezogăurii care apare anual în acelaşi loc şi căreia, în ciuda banilor pe care îi îngroapă acolo, autorităţile nu-i dau de cap.
2. Construirea unor muzee - amenajarea unui spaţiu expoziţional care să lege Faleza Inferioară de cea Superioară şi a unui muzeu în aer liber care să pună în valoare şi să protejeze ansamblul de sculpturi în metal.
3. Amenajarea unor restaurante plutitoare, aşa cum există în străinătate, dar nu pe modelul betonatei „Libertatea 2000”, o parodie a celui care a fost cândva iahtul regal „Libertatea”.
4. Amenajarea peisagistică a versantului şi a falezelor, astfel încât zona să arate ca o prelungire a Grădinii Botanice şi nu ca o zonă cu vegetaţia de izbelişte.
5. Amenajarea de piste pentru biciclişti, adevărate, separate de zona pietonală, astfel încât plimbăreţii per pedes să nu se mai simtă ameninţaţi de amatorii de ciclism.
6. Amenajarea unei telegondole de-a lungul Falezei, aşa cum există la Iaşi, Constanţa şi Piatra Neamţ, şi care să ofere o frumoasă perspectivă asupra Dunării, indiferent de anotimp.

Puteţi vota doar până joi, 27 iunie, ora 12.00, accesând ACEST LINK. Vineri vom anunţa rezultatul votului.

viata-libera.ro

Posted

Atata timp cat primaria da in continuare autorizatii constructiilor facute ilegale, pentru ce sa-si piarda lumea timpul pe-acolo? Pentru iluzia de propunere? Gudurandu-se la gandul ca cineva le va citi ideea in timp ce sta pe wc si se gandeste cum sa mai haleasca niste bani? 

Posted

Ce vor gălăţenii să se întâmple cu Faleza?

* Peste 1.300 de cetăţeni au votat pe site-ul ziarului „Viaţa liberă”, semn că îi interesează foarte mult ce va face municipalitatea pe malul Dunării * Majoritatea vrea consolidare şi amenajare peisagistică

Consultarea publică organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru Planul Urbanistic Zonal, care ne-a costat 199.000 de lei şi care ar trebui să facă din Faleza Dunării o zonă atractivă de promenadă şi agrement pentru gălăţeni şi vizitatori, s-a încheiat. Noi am considerat că un asemenea subiect, de importantă majoră pentru Galaţi, merită o dezbatere publică reală, şi că opinia gălăţenilor ar trebui să conteze cel mai mult în această ecuaţie, de aceea am organizat, timp de trei zile, un sondaj prin care i-am invitat pe gălăţeni să indice care ar fi cea mai importantă  măsură care trebuie luată în privinţa Falezei.
Faptul că peste 1.300 de gălăţeni au votat (ip-uri unice), în condiţiile în care eşantionul unui sondaj profesionist este de o mie de respondenţi, indică interesul gălăţenilor faţă de proiectele privind Faleza Dunării. Iată însă care au fost rezultatele.

Consolidarea malului - 36.2%
Construirea de muzee - 2.4%
Restaurante şi terase - 4%
Amenajare peisagistică - 31.7%
Piste pentru biciclişti - 11%
Telegondolă - 14.6%

Topul soluţiilor

Nu mai puţin de 466 de persoane (36,2 la sută dintre respondenţi), au votat pentru consolidarea Falezei Dunării, considerând că aceasta este măsura cea mai importantă. O consolidare a Falezei implică automat şi un nou sistem de drenaj care să stopeze tradiţionala surpare de la Elice, ale cărei mistere par să depăşească autorităţile, proiectanţii şi constructorii. La o mână de voturi distanţă se plasează cei 411 cititori – 31,8 la sută dintre participanţii la sondaj – care vor amenajarea peisagistică a versantului şi a falezelor, dominate acum de o vegetaţie crescută de izbelişte şi arsă de soare. Deşi autorităţile şi echipa formată din proiectanţi, arhitecţi şi ingineri nu s-au gândit la o telegondolă de-a lungul Falezei, dar ne-au asigurat că amenajarea ei este posibilă, aproape 200 de gălăţeni (14,6 la sută din voturi) au optat în favoarea ei. De altfel, propunerea privind telegondola a fost lansată chiar pe site-ul nostru de către cititori.

Pistele pentru biciclişti, separate de zonele pietonale, sunt considerate necesare de 142 de gălăţeni (11 la sută). Gălăţenii îşi doresc ca Faleza să rămână o zonă de promenadă, nu una de terase şi restaurante plutitoare, aceasta ar putea fi concluzia din moment ce doar 48 de cititori (4 la sută) au votat această din urmă propunere. Pentru construirea unor muzee au votat doar 31 de cititori (2,4 la sută).
Le mulţumim gălăţenilor care s-au implicat cu seriozitate în votul nostru! Mai rămâne ca Primăria să ţină seama de dorinţele gălăţenilor.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.