Jump to content

În judeţul Galaţi sunt 530 de kilometri de străzi


dcp100168

Recommended Posts

În judeţul Galaţi sunt 530 de kilometri de străzi

În ultimii 20 de ani, lungimea totată a străzilor din interiorul localităţilor gălăţene a crescut cu doar 56 km. Spre comparaţie, în Maramureş au crescut cu 581 km. La Brăila creşterea este şi mai „palidă" decât la Galaţi: doar 29 km în plus în două decenii

O analiză a modului cum a evoluat în ultimii 20 de ani lungimea totală a străzilor din interiorul localităţilor gălăţene arată că, din acest punct de vedere, judeţul Galaţi este undeva în coada clasamentului. Practic, creşterea a fost, în judeţul Galaţi, de doar 46 km, cifre cu care judeţul se află pe locul 36 într-un clasament pe perioada 1991-2011.

Cele mai impresionante creşteri au avut loc în Ilfov (+692 km), Maramureş (+581 km) şi Suceava (+347 km). Dacă în privinţa Ilfovului lucrurile sunt destul de clare - la mijloc fiind expansiunea imobiliară din zonă - în privinţa Maramureşului şi Suceava este greu de explicat de unde vine această „explozie" a lungimii străzilor. La Suceava, spre exemplu, avem de-a face cu o triplare!

Judeţele vecine Vrancea şi Brăila au evoluat şi ele destul de timit în privinţa creşterii lungimii totale a străzilor din interiorul localităţilor. În Brăila plusul este de doar 29 km, iar în Vrancea de 28 km. Cel mai prost, din acest punct de vedere, stă Caraş-Severin, unde lungimea străzilor a scăzut cu 58 km!

În privinţa lungimii totale „la zi" a străzilor, Galaţiul stă destul de bine (530 km, locul 8 pe ţară), ca urmare a faptului că, până la Revoluţie, avea o infrastructură rutieră urbană semnificativă. Doar Bucureştiul şi trei judeţe (Prahova, Constanţa şi Maramureş) au peste 1000 km de străzi, în vreme ce Galaţiul şi alte patru judeţe sunt în grupa 500-999 km.

Vecinii din Brăila şi Vrancea stau mult mai prost din acest punct de vedere, cu 381, respectiv 346 km de străzi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.