Jump to content

Sondaj - Primarul nostru "traieste"?

gelu

7 members have voted

1. 1. Primarul nostru "traieste"?

• Da si este activ in comunitate
    • Nu, probabil a trecut la cele vesnice

Recommended Posts

Fara urma de ironie si pentru ca nu am timp sa-mi programez o audienta la Primarie pentru a-mi satisface curiozitatea, initiez acest sondaj cu o unica intrebare:

"Bazandu-va doar pe experienta dumneavoastra (l-ati intalnit sau nu, l-ati vazut in media sau nu, i-ati intalnit rezultatele palbabile ale muncii prestate sau nu etc.) va rog sa raspundeti la intrebarea: Primarul nostru, Dumitru Nicolae, traieste?

Variante raspuns:

a. - da si este activ in comunitate;

b. - nu, probabil a trecut la cele vesnice."

Raspunsul meu: b.

PS - nu stiu daca forumul are optinea sondaj (poate un moderator o activeaza).

Edited by itsoc

Fara urma de ironie si pentru ca nu am timp sa-mi programez o audienta la Primarie pentru a-mi satisface curiozitatea, initiez acest sondaj cu o unica intrebare:

"Bazandu-va doar pe experienta dumneavoastra (l-ati intalnit sau nu, l-ati vazut in media sau nu, i-ati intalnit rezultatele palbabile ale muncii prestate sau nu etc.) va rog sa raspundeti la intrebarea: Primarul nostru, Dumitru Nicolae, traieste?

Variante raspuns:

a. - da si este activ in comunitate;

b. - nu, probabil a trecut la cele vesnice."

Raspunsul meu: b.

PS - nu stiu daca forumul are optinea sondaj (poate un moderator o activeaza).

si cu ce te ajuta daca stii daca Nicolae traieste sau nu? Respira la fel ca tine, ca mine, stai linisit daca esti asa curios :)

Deci "a" ca sa-i satisfacem "curiozitatea" colegului de mai sus :d

si cu ce te ajuta daca stii daca Nicolae traieste sau nu? Respira la fel ca tine, ca mine, stai linisit daca esti asa curios :-)

Deci "a" ca sa-i satisfacem "curiozitatea" colegului de mai sus :d

M-ar ajuta foarte mult daca ar fi mort! S-ar organiza alegeri si poate ar iesi altul, dar de data asta viu.

Ca de cand hoiteste Nicolae orasul moare si el si odata cu orasul ne ducem dracului si noi. Partea proasta e ca din cauza nefericitilor care ne conduc orasul devine de mana a 7 a. Tot ceea ce am agonisit intr-o viata se devalorizeaza odata cu scaderea rangului orasului.

Si ca sa vezi ca nu zic vorbe uite o demonstratie la viteza:

- oras prost administrat si prost reprezentat pierde investitori adevarati, toate centrele administrative zonale (de la Politii de frontiera la romtelecoame etc) s.a.m.d.; =>

-scade numarul angajatilor cu salarii marisoare (scade numarul angajatilor in general, creste numarul de someri - Galatiul se bate la podium la acest capitol); =>

- scade puterea de cumparare dispar comerciantii (iar scade numarul de angajati implicit scade numarul de contribuabili);

- scade numarul de contribuabili, administratia orasului, in prostia ei, creste impozitele si taxele pentru echilibrarea bugetului;

- cresc taxe pleaca agenti economici => someri;

- pleaca si somerii dupa locuri de munca => se depopuleaza orasul => se devalorizeaza proprietatile (incearca sa cauti preturi echivalente pentru apartamente echivalente in orasele care misca, gen: Iasi, Cluj, Constanta sau Timisoara - n-ai sa reusesti! Si compararea cu aceste orase nu este fortata - acum 10 ani eram peste ele dpdv economic - dar na avem primarul "care oare mai este printre noi?".)

Ceea ce zic nu sunt povesti: am cunostinte care lucreaza in mediul bancar si astia cunosc cel mai bine cum sta orasul dpdv economic (mediul privat - ca asta conteaza) si treaba e urata rau de tot! Si bomboana pe coliva, asa ca un detaliu suplimentar, BRD - ul isi muta la Iasi o buna parte din activitate ceea ce se traduce, pentru cea mai mare minune din epoca crestina - mortul care nu se-npute (si Lazar, de l-a-nviat Hristos putea dupa 3 zile), in scaderea salariului mediu in oras si in perspectiva scaderea numarului de contribuabili.

Suntem in vrie ca oras!

Edited by gelu

Te hazardezi cand tragi concuzii despre ce am facut, sau nu, in cabina de vot!

Un puseu de inteligenta te-a facut sa dai o replica veninoasa?

Nu te chinui sa-mi raspunzi, fumeaza in continuare!

Intotdeauna apare un destept care vrea sa fie motul dar nu face decat sa strice aerul!

M-ar ajuta foarte mult daca ar fi mort! S-ar organiza alegeri si poate ar iesi altul, dar de data asta viu.

Ca de cand hoiteste Nicolae orasul moare si el si odata cu orasul ne ducem dracului si noi. Partea proasta e ca din cauza nefericitilor care ne conduc orasul devine de mana a 7 a. Tot ceea ce am agonisit intr-o viata se devalorizeaza odata cu scaderea rangului orasului.

Si ca sa vezi ca nu zic vorbe uite o demonstratie la viteza:

- oras prost administrat si prost reprezentat pierde investitori adevarati, toate centrele administrative zonale (de la Politii de frontiera la romtelecoame etc) s.a.m.d.; =>

-scade numarul angajatilor cu salarii marisoare (scade numarul angajatilor in general, creste numarul de someri - Galatiul se bate la podium la acest capitol); =>

- scade puterea de cumparare dispar comerciantii (iar scade numarul de angajati implicit scade numarul de contribuabili);

- scade numarul de contribuabili, administratia orasului, in prostia ei, creste impozitele si taxele pentru echilibrarea bugetului;

- cresc taxe pleaca agenti economici => someri;

- pleaca si somerii dupa locuri de munca => se depopuleaza orasul => se devalorizeaza proprietatile (incearca sa cauti preturi echivalente pentru apartamente echivalente in orasele care misca, gen: Iasi, Cluj, Constanta sau Timisoara - n-ai sa reusesti! Si compararea cu aceste orase nu este fortata - acum 10 ani eram peste ele dpdv economic - dar na avem primarul "care oare mai este printre noi?".)

Ceea ce zic nu sunt povesti: am cunostinte care lucreaza in mediul bancar si astia cunosc cel mai bine cum sta orasul dpdv economic (mediul privat - ca asta conteaza) si treaba e urata rau de tot! Si bomboana pe coliva, asa ca un detaliu suplimentar, BRD - ul isi muta la Iasi o buna parte din activitate ceea ce se traduce, pentru cea mai mare minune din epoca crestina - mortul care nu se-npute (si Lazar, de l-a-nviat Hristos putea dupa 3 zile), in scaderea salariului mediu in oras si in perspectiva scaderea numarului de contribuabili.

Suntem in vrie ca oras!

Este alegerea ta sa nu fii de acord cu "performantele" unui om, dar sa-i doresti moartea deja intreci orice masura... Nu dori altuia, ca s-ar putea sa ti se intample sau cuiva apropiat sa vezi ce "frumos" este. Nu uita ca suntem oameni in primul rand!

Nu am dorit moartea nimanui. Doresc ca acest om daca traieste sa dea o dovada in acest sens. Impresia ca acest oras are un primar "mort" este generala. Nu sunt singurul care a solicitat "scoateti-l la geam ca sa ne convingem ca respira!". Poate am exagerat cand am spus ca "m-ar ajuta daca ar fi mort!". In fapt nu-mi doresc decat sa dispara din viata publica, caci dupa 12 ani de primarie consider ca este suficient. Este evident ca orasul se scufunda. Iar Nicolae a contribuit din plin la aceasta situatie. Nu ma poate face nimeni sa inteleg cum alte orase se dezvolta in timp ce Galatiul are o singura directie: la vale! Traim din amintiri si din fierul vechi al constructiilor de odinioara!

Sondaj portocaliu? De asta e bine sa fii inteligent: poti trage orice concluzie fara sa ai niciun indiciu care sa-ti permita acest lucru. Am pomenit vreun nume de pdl ist si nu am fost constient de asta? In afara de vesnic zambaretul tamp Toader altii nu mai stiu!

Silviu..cu tot respectul pentru viata si pentru ceilalti compatrioti, sunt SIGUR ca nu intrec masura cand ii doresc moartea primarului: jegurile ca el care sustin un sistem bolnav cronic o merita din 1000 de motive, iar principalul ar fi tocmai acela ca respectivii grabesc apropierea mortii noastre, deci sunt cu un pas inainte in ceea ce priveste relatia respectiva. Noi ne dorim, ei trec la fapte (intr-o modalitate mai lenta, dar o fac in mod efectiv).

Cat despre frumusetea trecerii la cele vesnice, pana una-alta, o s-avem cu totii ocazia sa o imbratisam, mai devreme sau mai tarziu. Iar asta pentru ca (asa cum bine ai atras atentia si tu..) suntem oameni in primul rand :-)

Edited by riaji

Riaji, gresesti si iti vei schimba opinia cand vei trece printr-o situatie de genu cu cineva apropiat tie... te asigur. Este altceva sa-i doresti moartea dpdv profesional, dar ca om, nu e bine, mai ales ca oricand poti traversa o situatie de genu si crede-ma nu ti-o doresc nici tie nici celui mai mare "inamic" :) Atat am zis, nu -l apar pe Nicolae sau pe DUrbi, ambii au facut atat cat i-o dus capu...

• 5 months later...

Reinvii acest topic!

Stiu ca s-au schimbat personajele: a plecat un adormit si avem alt primar. A trecut aproape o luna, de la alegeri, si in Galati este o liniste deplina, mormantala.

Ma asteptam ca, macar prin declaratii in presa, noul primar sa se faca vizibil, sa ne demonstreze ca e pus pe treaba, ca are idei pe care vrea si este nerabdator sa le puna in practica. Ma gandeam ca pe langa cele 2, 3 propuneri de pe banerele de campanie (stadion, primarie si mall) sa mai aiba si alte idei pe care cel putin acum sa ni le prezinte, sa le expuna analizei galatenilor. Dar........nimic! Oare si Stan si-a inceput mandatul cu un concediu la bai la Sovata?

Galatiul este evident pe o panta descendenta: somajul e suuuus, investitiile noi in economia locala sunt nule, iar combinatul se zvoneste ca ar vrea sa disponibilizeze 25% din personalul actual (si asta pe parcursul anului in curs). Deci toata lumea asteapta un personaj care sa miste lucrurile in vreun fel.

Oare sa avem un primar la fel de amortit ca si precedentul, care la sfarsitul mandatului sa se laude doar cu noile achizitii matrimoniale? Ca in acest caz ne ramane doar varianta bejaniei!

Curios ca nici macar ziarul patronat de unul din varfurile partidului care l-a impus pe Stan primar nu zice mai nimic despre noul edil! Liniste, pace, se aud doar bazaituri de muste care zboara deasupra unui oras muribund!

Edited by gelu

eu zic sa nu ne grabim, sa-l lasam sa ne mai cunoasca un pic.

Dar ce trebuie sa ne cunoasca individual, pe fiecare in parte?

Cand si-a depus candidatura s-a presupus ca e la curent cu problemele oarasului in detaliu si ca are solutii!

Din pacate vad ca singurele dovezi ale faptului ca exista un personaj pe nume Stan sunt legate exclusiv de echipa de fotbal: si-a dat demisia ieri sau alaltaieri iar azi cauta investitori si mai trebuia sa rezolve nu stiu ce probleme la club!

Ar trebui sa realizeze ca este PRIMAR iar cu echipa de fotbal trebuia sa o clarifice cu o zi inainte de a depune juramantul!

Oras fara echipa s-a mai vazut (ex. Craiova) dar echipa fara oras nu prea se poate!

Edited by gelu

• 1 month later...

Daca despre vechiul primar se zvonea, la un moment dat, ca-si face vacantele la Miami (cu toate ca el zicea ca merge la bai, la Sovata) iata ca noul ales, mai tanar si mai viguros a alers sa-si faca vacanta in Hawaii (recunosc ca asta e un zvon pe care l-am auzit)!

Vacanta binemeritata, dupa un debut furtunos de mandat marcat de: scufundarea unei strazi, inclinarea unui bloc, daramarea unei case de patrimoniu si aparitia unei falii pe faleza. Implicarea primarului, doar declarativa si doar intr-un domeniu care nu are legatura cu interesul imediat al galatenului, respectiv: "Eu votez DA la referendum". Sictir! Oricum si-a luat-o! In rest doar constante in jurul nostru: totul se darama, combinatul disponibilizeaza, micile afaceri scartaie pe fondul unei mizerii crunte (marca inregistrata galateana). Iar mediul politic local nu incurajeaza investitiile de niciun fel!

In ultima luna am fost de doua ori la Iasi. Cum naiba altii pot (chiar si pe criza) iar ai nostri impotenti si debili?! Nu ma astept la ceva comparabil cu Palace Mall, dar ceva cat de cat acolo care sa stranga in jur si alti investitori! Sau macar sa se faca un pic de curatenie pe strazile orasului! O mizerie mai mare ca la noi nu exista. Vietuiesc in Tiglina. Jale aici. Mizerie, jeg, aurolaci si imputenie! Nu pot sa-mi dau seama de ce au voie sa vanda pepeni pe trotuar cand au piata la doi pasi. Sa faca cosmeliile alea provizorii, sa "campeze" pentru 3-4 luni pe ani si sa produca o mizerie de nedescris pe spatiul verde de langa ei. Nesimtitii isi faceau nevoile la containerele de gunoi ca sa nu lase marfa nesupravegheata. Acum au ecologice, vorba aia marfa se vinde si pe baza de reclama olfactiva! :YMSICK:

Revenind la edil: dom' primar cand iesiti cu un proiect clar, cu termene? Poate sa fie orice: imbunatatirea aspectului orasului, curatenie, parc industrial, mall, stadion, primarie, sala sporturilor, baia comunala, piata centrala, reabilitare termica, bazine de inot (ca nu toti putem la vega cu audi de la sponsor)...... ORICE! Numai sa incepeti de undeva si sa nu mai dormiti ca ne scufundam odata cu faleza!