Jump to content

Omor între ciobani la stână


dcp100168

Recommended Posts

Omor între ciobani la stână

Crima intre ciobani la o stana de pe malul lacului Brates. Acum cateva zile, pe malul apei fusese gasit cadavrul unui barbat de 36 de ani, neidentificat, care prezenta leziuni despre care initial nu se putea sti daca sunt prin lovire sau cadere.

Pana la urma, s-a aflat ca barbatul mort a fost ucis de unul dintre fostii proprietari ai stanii, care de fapt ii era acum si coleg de munca la stana intrata in proprietatea altcuiva. Cei doi s-au luat la cearta aparent fara un motiv clar, nemultumiti de felul in care isi imparteau sarcinile, iar apoi cu o secure si cu pumnii autorul si-a ucis victima si a lasat-o langa lac.

Rudele autorului, fosti proprietari ai stanii, spun ca locul e blestemat pentru familia lor deoarece si-au pierdut acolo toti banii si acum unul dintre ei a ucis un om. Timp de 10 zile, politistii criminalisti si procurorii galateni s-au chinuit sa descopere identitatea cadavrului gasit pe malul lacului Brates, cat si felul in care omul si-a pierdut viata. Cum indiciile lipseau, la fel si martorii, zona fiind foarte retrasa, lucrurile s-au lamurit de abia dupa ce s-a aflat identitatea victimei. Era vorba de Nicu Chirila, un cioban de 36 de ani. "A fost foarte greu, mai ales pana cand am reusit sa stabilim identitatea victimei. Si nici autorul nu a recunoscut decat foarte greu fapta. A negat pana in ultima clipa", a spus cms. Stefan Capatan, de la Serviciul Investigatii Criminale al IPJ Galati.

Victima avea coleg de munca un alt cioban, in varsta de 42 de ani, Andrei Nistor, fost proprietar al stanii, ajuns acum la munca de jos. Cu greu omul a recunoscut ca la manie si-a ucis tovarasul de munca. Azi noapte, autorul a recunoscut fapta si azi dimineata a fost adus la reconstituire. Spune ca nici el nu mai stie acum de ce a facut-o. La reconstituire a asistat atat fratele autorului, Gicu Nistor, cat si copiii acestuia, doi adolescenti. Fratele spune ca stana le-a adus ghinion si parca un blestem a fost acolo, ca si-au pierdut banii, iar acum fratele lor libertatea. Omul recunoaste ca fratele lui a mai facut puscarie pentru o fapta violenta. Barbatul risca acum intre 10 si 20 de ani de inchisoare. "Totul a inceput ca un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool. Autorul si-a lovit victima cu o secure si apoi l-a batut cu pumnii si picioarele. El este acuzat de omor simplu si risca intre 10 si 20 de ani de inchisoare", a precizat Alfredo Simionescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati. Barbatul a fost retinut 29 de zile sub acuzatia de omor.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

O ceartă urmată de omor, plătită cu opt ani şi jumătate de carceră

De la o ceartă banală s-a ajuns la omor, iar cel găsit vinovat, Andrei Nistor, s-a ales cu o condamnare de opt ani şi jumătate de puşcărie. Anul acesta, în ianuarie, Nistor şi-a ucis colegul de muncă. Cei doi lucrau la o fermă pe malul lacului Brateş. Au avut o dispută, pe care Andrei a ales să o tranşeze cu pumnii şi picioarele, lovindu-şi ulterior „adversarul” cu coada securii. La Tribunal, el şi-a recunoscut fapta şi a beneficiat de scăderea cu o treime a pedepsei ce i s-ar fi cuvenit. Chiar şi aşa, el s-a ales cu opt ani şi jumătate de carceră, dar şi cu obligaţia de a le plăti rudelor victimei sale daune morale şi materiale în valoare de 10.000 de lei. Suma este completată şi cu o pensie lunară pentru copilul celui pe care l-a ucis. Sentinţa poate fi atacată şi rămâne de văzut dacă aceasta va fi schimbată de judecătorii care vor avea dosarul pe masa de lucru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.