dcp100168 Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Gălăţeanul Adrian Cojocaru - printre speranţele arbitrajului românescCojocaru, Rusandru, Popa, Dreve şi Botaş sînt consideraţi cei mai talentaţi, mai curaţi şi mai carismatici arbitri din noul val. Trei dintre ei deja au debutat în Liga 1, ceilalţi doi vor fi aruncaţi în foc la retur.Ion Crăciunescu şi ceilalţi membri ai actualei CCA pregătesc cîţiva arbitri noi, despre care probabil conducătorii şi patronii din Liga 1 nici nu ştiu cum arată, pe care să-i arunce în groapa cu lei a returului începînd de luna viitoare. Pe această listă se află 5 arbitri. Sînt tineri, pînă în 31 de ani, sînt din noua generaţie, toţi au fost monitorizaţi intens în cele două luni din 2012 de cînd Crăciunescu a venit în fruntea CCA. Sînt pariurile din 2012 ale actualilor şefi ai arbitrajului. Nici unul dintre cei 5 nu e din Bucureşti: Cojocaru din Galaţi, Popa din Piteşti, Rusandu din Sf. Gheorghe, Botaş din Timişoara şi Dreve din Cluj. Ultimii doi nici măcar n-au debutat în Liga 1, însă toţi provin din foşti fotbalişti. GSP le face tuturor un portret complet.Adrian Cojocaru (Galaţi), 31 de ani- arbitru din 2001- a promovat în Liga 1 în 2011- a arbitrat 7 meciuri pe prima scenă, cel mai important: Sportul - Pandurii 0-0- are studii universitare- ocupaţia lui actuală: inginerDe ce s-a făcut arbitru: "Pentru că la finalul anilor 2000, MM Stoica n-a avut ochi să mă ia la prima echipă a Oţelului, deşi fusesem coleg cu Cernat şi cîştigasem în 1997 campionatul naţional juniori B, jucam mijlocaş central defensiv. A trebuit să renunţ la fotbal şi am decis să aleg arbitrajul, dar pînă acum nu pot spune că a meritat, nu se compară cariera de fotbalist cu cea de arbitru"Cum anticipează returul: "Nu mă apasă absolut deloc că va fi presiune, i-am şi zis domnului Crăciunescu că eu cînd intru pe teren nu aud tribune, nu aud antrenori, jucători, nimic"Ce ar face dacă ar fi delegat în mai la Steaua - Dinamo: "Aş merge şi aş arbitra. Să refuz? Niciodată, nici un meci, indiferent că e vorba despre o partidă din Liga a 5-a sau de un Steaua - Dinamo"Modelul lui ca arbitru: Pierluigi Collina...gsp.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Gălăţeanul Adrian Cojocaru - printre speranţele arbitrajului românescstelist cu legitimatie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts