Jump to content

"Mamaia caută o vedetă", la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

"Mamaia caută o vedetă", la Galaţi

La preselecţia pentru secţiunea interpretare a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2008 se pot înscrie interpreţi, solişti vocali, duete sau grupuri muzicale cu vârsta între 16 şi 35 de ani, care nu au obţinut la nicio ediţie anterioară a festivalului premiul I la "Interpretare" şi au achitat taxa de înscriere de 50 lei în ziua preselecţiei. Potrivit calendarului transmis de organizatori, campania "Mamaia caută o vedetă" va ajunge la Galaţi pe 16 mai, unde va avea loc preselecţia pentru judeţele Galaţi şi Tulcea. Juriul campaniei este alcătuit din Mădălin Voicu, Viorel Gavrilă şi Luminiţa Anghel. Campaniile de preselecţie vor fi urmate de concerte ale unor trupe de renume, la Galaţi urmând să cânte Edict şi Parlament. Festivalul de la Mamaia se va desfăşura în perioada 18-24 august.

În acelaşi timp, Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc (25-31 august), organizat tot la Mamaia, va avea preselecţii în intervalul 2 mai - 2 august. Campania "Folclorul la mare... căutare" va ajunge la Tulcea (unde se pot prezenta şi concurenţii din Galaţi) pe 17 mai. Se pot prezenta la concurs numai interpreţi amatori, care nu sunt angajaţi ai unui ansamblu profesionist, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 ani, iar repertoriul trebuie să includă o piesă culeasă de concurent, interpretată fără acompaniament orchestral (doină sau baladă) şi o piesă autentică reprezentativă din zona etnofolclorica a concurentului, interpretată cu acompaniament orchestral. Participanţii - solişti vocali sau instrumentişti - pot fi laureaţi ai altor festivaluri de folclor, cu excepţia celor care au obţinut Premiul I sau Marele Premiu la Mamaia. Preşedintele juriului va fi Eugenia Florea.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.