Jump to content

SRL-ul Gospodărire Urbană îşi păcăleşte proprietarul!


dcp100168

Recommended Posts

SRL-ul Gospodărire Urbană îşi păcăleşte proprietarul!

Anul acesta, singurul SRL al Primăriei, SC Gospodărire Urbană, va trebui să plătească, pentru concesionarea unor bunuri aflate în domeniul public al municipiului Galaţi, o redevenţă de 10.000 lei pe lună. Suma totală va fi mult mai mare decât a plătit firma pentru anul trecut.

Motivul pentru care Gospodărire Urbană a achitat în 2011 doar 17.053 de lei este unul pe cât de simplu, pe atât de uimitor. O eroare de redactare a hotărârii pe care nimeni, nici aleşii, nici funcţionarii Primăriei, nu au văzut-o. Concret, în şedinţa din decembrie 2011, consilierii au adoptat o hotărâre cu titlul „stabilirea redevenţei lunare datorate pentru trimestrul al IV-lea al anului 2010 şi pentru anul 2011 de către SC Gospodărire Urbană SRL”. Aleşii au ridicat mâna fără a băga de seamă că din articolul propriu-zis al hotărârii lipsea tocmai cuvântul cheie: lunar. Prevederea spunea doar că redevenţa ce trebuie plătită pentru trimestrul al IV-lea al anului 2010 şi pentru anul 2011 de către S.C. Gospodărire Urbană S.R.L. Galaţi pentru concesionarea unor bunuri aflate în domeniul public al municipiului Galaţi este în sumă de 17.053 lei, fără a se specifica şi faptul că suma respectivă reprezintă datoria pentru o lună. Cum nimeni n-a băgat de seamă, hotărârea a trecut şi a fost aplicată chit că una spunea în titlu şi alta în cuprins. Gospodărire Urbană a achitat cei 17.053 de lei (şi nu totalul de 255.795 de lei) şi, pe bună dreptate, le-a atras atenţia că a respectat cuprinsul hotărârii. Consilierii, dar şi administraţia locală şi-au asumat situaţia.

Anul acesta, au avut însă grijă să precizeze că suma de 10.000 de lei este lunară. Plata redevenţei se va face trimestrial, în rate egale, până la data de 15 inclusiv a lunilor martie, iunie, septembrie şi noiembrie ale fiecărui an. Pentru neplata la termenele scadente societatea datorează majorări de întârziere.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Si nu raspunde nimeni pentru o gaura de mai mult de un miliard?!

Azi am citit intr-un ziar ca primaria a descoperit ca au 12 milioane euro prin conturi (uitati din anii trecuti) si de bucurie au facut o sedinta "deindata" (sau cum naiba se cheama) si au hotarat sa plateasca prime si bonusuri pentru anii trecuti!

Sa nu-i omori?!

Link to comment
Share on other sites

Si nu raspunde nimeni pentru o gaura de mai mult de un miliard?!

Azi am citit intr-un ziar ca primaria a descoperit ca au 12 milioane euro prin conturi (uitati din anii trecuti) si de bucurie au facut o sedinta "deindata" (sau cum naiba se cheama) si au hotarat sa plateasca prime si bonusuri pentru anii trecuti!

Sa nu-i omori?!

... si articolul:

Cel mai „cool" job din România e să te ocupă de banii publici. Nu contează cum îi cheltui! N-are nicio importanţă dacă îţi dă cu minus. Nu îţi cere nimeni performanţă. Poţi doar să te faci că munceşti, că ziua trece, leafa merge, iar comisionul se-adună, nu se scade.

În cel mai negru scenariu al jobului de administrator al banilor publici, te poţi alege doar cu un „huooo" prelungit, cu o pierdere a unui scrutin electoral, cu o mustrare din partea Curţii de Conturi. Atât! Poţi să risipeşti cât pofteşti, să arunci pe geam milioane de euro, să faci ce-ţi tună prin cap. Nimeni, niciodată nu te va pune să plăteşti pentru faptele tale. E cool - da' ce zic eu cool!? - e super-cool să te ocupi de banii naţiei!

Într-o ţară normală la cap, vinovatul ar fi dat afară, trimis în judecată, lapidat (metaforic) la zidul ruşinii. În România, însă, nu se întâmplă nimic căci - nu-i aşa? - e super-cool să te faci că munceşti pe bani publici.În urmă cu puţine ore am aflat că Primăria Galaţi are o basculantă de bani necheltuiţi, din bugetele pe anii 2010 şi 2011. Nu mai puţin de 12 milioane de euro au stat, ca proastele, în contul instituţiei publice, în vreme ce străzile oraşului arată ca naiba, Primăria n-are sediu, spaţiile verzi au ajuns adevărate maidane, monumentele publice se prăbuşesc, mizeria urbei a ajuns la cote alarmante...

Este din ce în ce mai clar că între NOI, oamenii obişnuiţi, şi EI, cei care s-au aburcat în fruntea noastră, s-a căscat o uriaşă falie. Lucru confirmat şi de demostraţiile care hâţână ţara de la o vreme. Cei mai mulţi dintre protestatari sunt scârbiţi de clasa politică în ansamblul ei, nu neapărat de o latură sau alta a eşicherului politic. Cei 70% dintre români - cei care nu merg la vot - nu sunt apolitici, indiferenţi, nesimţiţi, egoişti, lipsiţi de cultură etc, aşa cum ar vrea să acrediteze politicienii. Aceşti români se exprimă concret, prin refuz. Nu vor să facă alegerea Sofiei - vă amintiţi, probabil, drama mamei nevoită să-şi trimită la moarte unul dintre copii - deci ignoră clasa politică.

Metoda este, fără îndoială, discutabilă, după principiul că nu poţi să fugi la nesfârşit de deciziile grele din viaţa cetăţii, însă, cel puţin deocamdată, este singura modalitate palpabilă de protest împotriva unui sistem corupt, clientelar, neprofesionist, absurd, găunos.

Galaţiul a ajuns un târg ponosit. Urât, jegos, anonim. Iar vinovat nu-i doar primarul Dumitru Nicolae, ci şi toţi membrii Consiliului local, indiferent de partidul din care fac ei parte.

Aceşti oameni care conduc acum Galaţiul şi care, în vremuri de criză profundă, îşi permit să ţină la ciorap, doi ani la rând, 12 milioane de euro - bani publici! - merită să fie radiaţi din istoria urbei. Locul lor este alături de marii „călăi roşii" care au încercat să distrugă spiritul acestui popor.

http://www.adevarul...._632937038.html

Link to comment
Share on other sites

Adaug si articolul lamuritor :

"14 milioane de euro din dările gălăţenilor, rămase necheltuite, au fost împărţite „deîndată” de către consilierii locali

Viceprimarul Mircea Răzvan Cristea susţine că excedentul s-ar datora unei dispoziţii a Guvernului care a blocat plăţile Trezoreriei la sfârşit de an. Din respectabila sumă rămasă, cu 7.140.440 de lei, se vor plăti „restanţe salariale şi stimulente rămase neacordate".

Pentru că în 2010 şi 2011, municipalitatea n-a reuşit să cheltuiască un „excedent" de 57.580.277 lei (adică aproape 14 milioane de euro!), consilierii locali s-au întrunit ieri în prima şedinţă a forului decizional din care fac parte.

„S-au întrunit" nu este cea mai corectă exprimare având în vedere că prima şedinţă din acest an a fost una deîndată şi nu în plen, iar aleşii au discutat pe comisii, risipiţi prin mai multe birouri , printre altele şi destinaţiile respectabilei sume rămase din anii trecuţi.

„Din punctul de vedere al consilierilor PDL, această manieră de a ne întruni şi a dezbate utilizarea unei sume de bani atât de importante nu a fost cea mai potrivită. De altfel noi am mai solicitat executivului local să nu mai apeleze la şedinţe deîndată, iar problemele importante ale urbei să fie discutate în şedinţe extraordinare", a declarat consilierul Viorel Trif

Conform proiectului de hotărâre, cei 57.580.277 lei ar urma să fie împărţiţi astfel: 21.678.700 lei, pentru cheltuieli de funcţionare şi 35.951.576 pentru dezvoltare. Apaterm şi Transurb vor primi 10.000.000 de lei, subvenţiile restante. Pentru habitat şi ecarisaj au fost alocată suma de 4.488.260 lei. 7.140.440 de lei vor fi cheltuiţi pentru plata unor restanţe salariiale şi a unor stimulente rămase neachitate.

„De fapt, Primăria a făcut excedent în condiţiile în care n-a avut niciun ban în plus. Explicaţia este una de domeniul absurdului: în decembrie, Ministerul de Finanţe a blocat Trezoreria pentru ca Guvernul să aibă suficiente fonduri destinate propriilor plăţi şi astfel banii din bugetul local au rămas necheltuiţi", a afirmat viceprimarul Mircea Răzvan Cristea

Aşa zisul excedent provine şi din 2010, nu doar din 2011. Oare să fi blocat Guvernul doi ani la rând operaţiunile Trezoreriei ?"

http://www.adevarul...._632937195.html

Edited by gelu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.