Jump to content

În Italia sunt un milion de imigranţi români


dcp100168

Recommended Posts

În Italia sunt un milion de imigranţi români

Ministrul italian de Interne, Giuliano Amato, susţine, citând date oferite de Guvernul de la Bucureşti, că în Italia sunt aproximativ un milion de imigranţi români, informează pagina online a agenţiei ANSA. "În ultimele luni, ministrul român de Interne mi-a spus că datele neoficiale indică prezenţa a un milion de români în Italia", a declarat Giuliano Amato în cursul unei conferinţe de presă.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Circa un milion de români au fost înregistraţi în Italia la începutul lui 2008

Circa un milion de români trăiau în Italia la începutul lui 2008, cifră care a crescut de peste o sută de ori faţă de 1990, când au fost înregistraţi opt mii, potrivit unui studiu Caritas, intitulat "România, imigraţie şi muncă în Italia", relatează Apcom, în pagina electronică.

La începutul lui 2007, dintr-un total de 3.690.000 de străini în condiţii de legalitate, românii reprezentau 556.000, potrivit estimărilor din raportul realizat de Caritas. Din aceştia, 53,4 la sută erau femei. Actualizate la începutul lui 2008, pe baza tuturor datelor disponibile, estimările maxime arată prezenţa a 1.016.000 de români în Italia, răspândiţi în mod inegal din motive legate de serviciu, familie sau altele.

Potrivivit estimărilor Caritas, la 31 decembrie 2007, în Italia se aflau din motive legate de serviciu 749.000 români (73,7 la sută), 239.000 din motive legate de familie (23,5 la sută) şi 28.000 de români din alte motive (2,8 la sută).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.