Jump to content

Un chinez a dat o "gaură" de un milion de dolari unei firme din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Un chinez a dat o "gaură" de un milion de dolari unei firme din Galaţi

Zhang Chaoyang, de 42 de ani, a reuşit să facă praf, cu intenţia de a frauda statul, firma EST-FAR SRL Galaţi, pe care a preluat-o în 2002 de la o gălăţeancă, împreună cu alţi trei conaţionali.

Deşi aparent Galaţiul nu este un fief obişnuit pentru chinezi, o simplă documentare în arhivele Registrului Comerţului scoate în evidenţă faptul că aceştia s-au dovedit la un moment dat foarte activi în zonă. Ei sunt protagoniştii a sute de tranzacţii de firme, în perioada 2000-2008, firme care, în mare lor majoritate au fost falimentate. Nu înainte de a intra într-o adevărată morişcă, patronii schimbându-li-se în ritm ameţitor.

Un exemplu este firma Est-Far SRL Galaţi, care a fost lichidată, însă doar o mică parte din datoriile însumând peste un milion de dolari au putut fi recuperate. Administratorul acestei societăţii, chinezul Zhang Chaoyang, a fost chemat în instanţă să dea socoteală cu patrimoniul personal (conform legii) pentru faptul că a dus Est-Far SRL de râpă în mod intenţionat, cu scopul de a frauda statul şi de a-şi ţepui partenerii de tranzacţii comerciale. Desigur, chinezul nu mai este de găsit, la fel cum nu mai sunt de găsit nici ceilalţi doi asociaţi ai lui: Luan Yali şi Fu Zhongdong.

Dosarul este în prezent pe rolul Tribunalului Galaţi.

Chinezii au preluat firma în 2002, de la o anume Maria Olăreanu, de loc din Bacău. Interesant este că doamna cu pricina a fost multă vreme un fel de persoană de legătură între diferitele grupuri de oameni de afaceri chinezi, de la care a cumpărat mai multe firme. De asemenea, a vândut o serie de alte firme, tot unor chinezi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.