gelu Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Mare parte dintre galateni nu au sansa sa calatoreasca pentru a vedea cum au evoluat diverse zone ale tarii in ultimii 20 de ani. In lipsa unui termen de comparatie iti este imposibil sa realizezi daca in Galati (judet sau oras) lucrurile merg bine sau rau, mai bine sau mai rau decat decat in alte parti. Tocmai pe asta se bazeaza si politicienii nostri: "fraierii habar n-au, asa ca hai sa le vindem gogoasa ca mai bine cu noi pentru ca cel putin ne cunoastem de mult!" Lozinca "am facut maximul in limita posibilitatilor, altii nu ar fi facut nici atat!" o s-o tot auzim de acum inainte! Si din pacate aceasta lozinca vine de la tot spectrul politic local, pentru ca intr-un fel sau altul toate partidele au avut oameni in sfera puterii locale sau centrale si ar fi putut influienta intr-un fel pozitiv Galatiul! Din pacate nu au vrut sa o faca, indiferent daca acum il cheama Toader (e la putere cu functie importanta) sau, mai demult, Nica (care a fost la un momendat prim vicepremier)! Si cum spuneam, pentru a realiza cum a evoluat Galatiul dpdv economic ne trebuie un termen de comparatie. Astazi am gasit unul: evolutie PIB in intervalul 2004-2010. Inainte de a trage concluzia: "e bine, cel putin am stagnat nu am involuat" incercati sa faceti o comparatie cu orase care cel putin in 2004 erau sub noi dpdv al PIB ului (produsul intern brut). Probabil daca am avea acelasi grafic pentru perioada 1990-2010 am plange! Informatiile sunt reale si provin din statistici gevernamentale! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts