Jump to content

Eric Remisz pleacă de la conducerea Combinatului după patru luni


dcp100168

Recommended Posts

Eric Remisz pleacă de la conducerea Combinatului după patru luni

După doar 4 luni de conducere a combinatului, Eric Remisz se pare că a spus adio funcţiei de director general pe care a ocupat-o de la începutul lunii octombrie, când i-a luat locul francezului Thierry le Gall.

Plecarea lui Eric Remisz, informaţie furnizată de surse de la nivelul unităţii, este considerată la fel de surprinzătoare ca şi plecarea fostului director general Thierry le Gall. Informaţia privitoare la plecarea lui Eric Remisz au circulat la nivel neoficial tot mai insistent în ultimele 48 de ore, vehiculându-se faptul că şefia unităţii va fi asigurată interimar de Rino Bruno, cel care coordonează activitatea fluxului primar.

Aceleaşi surse de la nivelul combinatului mai susţin că plecarea lui Eric Remisz, care este specialist în tratarea apei potabile, ar fi reprezentat o supriză pentru cei mai mulţi dar că lucrurile ar fi fost previzibile dacă s-ar lua în calcul estimarea rezultatelor economico financiare aferente primelor 3 luni ale acestui an, potrivit cărora unitatea ar înregistra o pierdere considerabilă, precum şi de modul în care a funcţionat furnalul 5. Potrivit informaţiilor noastre, furnalul 5, unde s-au investit peste 80 de milioane de euro potrivit declaraţiei reprezentanţilor Combinatului, nu funcţionează la parametrii normali nici la câteva lui după repornire şi după ce au fost efectuate lucrări de reabilitare şi modernizare. Practic este vorba de faptul că nu s-ar asigura capacitatea normală zilnică de producţie, şi anume de 5.300 de tone de fontă, motivul principal fiind se pare legat de calitatea materiilor prime utilizate la producerea fontei. Surse de la nivelul combinatului ne-au mai declarat că în cursul lunii ianuarie planul la producţia de fontă şi de oţel a fost realizat în procent de aproximativ 85%, fiind produse practic 116.000 tone de fontă şi respectiv 126.000 de tone de oţel.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere legat de plecarea Eric Remisz de la conducerea combinatului, a cărui venire în fruntea unităţii a fost contestată de anumite voci care au spus că acesta nu ar avea competenţe suficiente necesare pentru a conduce un combinat, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, a refuzat să facă un comentariu pe marginea acestui subiect.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Eric Remisz a demisionat după patru luni

„Eric Remisz, director general al ArcelorMittal Galaţi, şi-a anunţat decizia de a demisiona din funcţie din cauza unor motive personale, care nu au putut fi evitate. Bruno Ribo, actualul director tehnic al ArcelorMittal Galaţi, va prelua majoritatea responsabilităţilor lui Eric Remisz, până când va fi numit un nou director general”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al companiei siderurgice, Dorian Dumitrescu.

„Regretăm faptul că Eric a fost nevoit să ia această decizie, dar o respectăm şi am hotărât să îi aprobăm cererea de eliberare din funcţie, fără preaviz, pentru a-i permite să se ocupe de acele chestiuni care necesită întreaga sa atenţie”, se arată într-un comentariu remis de unitatea locală şi semnat de Sanjay Samaddar, directorul Diviziei de Produse Plate pentru Europa de Est a companiei.

Francezul Eric Remisz a fost numit director general al combinatului siderurgic gălăţean în urmă cu patru luni, în octombrie 2011, când l-a înlocuit pe conaţionalul său, Thierry Le Gall.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.