Jump to content

Un gălăţean de 29 de ani a căzut de la etaj


dcp100168

Recommended Posts

Un gălăţean de 29 de ani a căzut de la etaj

Bărbatul a fost preluat de un echipaj al SMURD din faţa unui bloc din IC Frimu. Potrivit medicilor, el se afla în stare critică. Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de o agresiune sau tentativă de sinucidere.

Incidentul s-a petrecut duminică după amiază, la blocul M5 din apropierea fostului magazin General. Locatarii au anunţat, pe 112, că în faţa imobilului zăcea un tânăr inconştient, plin de sânge. La faţa locului, echipajul SMURD care a intervenit de urgenţă a stabilit că era vorba despre un bărbat de 29 de ani, care prezenta multiple traumatisme.

„Pacientul era în comă şi prezenta fracturi multiple, traumatisme craniene şi toracice, suspectându-se a avea şi leziuni ale organelor interne. A fost stabilizat şi transportat la Spitalul de Urgenţă", ne-a declarat dr. Angel Trifan, medicul coordonator al SMURD Galaţi.

Poliţiştii Secţiei 4 au demarat o anchetă pentru a stabili dacă tânărul a sărit de bună voie de la etaj sau a fost împins de o altă persoană.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Victimă a unei glume proaste. Tânărul ajuns în comă la spital s-a aruncat pe geam de frică

Gălăţeanul în vârstă de 29 de ani, ajuns aseară la spital în stare gravă după ce a căzut de la etajul al doilea a fost determinat să se arunce de la balcon. Agresorul este reţinut pentru tentativă la omor şi lipsire de libertate.

Florian Dumitrescu (29 ani) se zbate între viaţă şi moarte în secţia de Reanimare a Spitalului de Urgenţă, starea lui fiind, potrivit medicilor, extrem de gravă şi cu puţine şanse de a se îmbunătăţi.

Tânărul a fost luat de echipajul SMURD ieri după-amiază din faţa blocului M5 din cartierul IC Frimu şi prezintă multiple leziuni, aflându-se în stare de comă. „Pacientul a fost adus în stare foarte gravă, prezentând fracturi costale şi ale membrelor superioare şi inferioare, cu un traumatism toracic sever şi hemoragie intracerebrală. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire a pacientului", ne-a declarat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Poliţiştii au demarat o anchetă imediat după producerea evenimentului şi au aflat că tânărul nu a căzut nici accidental, nici de bunăvoie de la etajul al doilea. Anchetatorii au stabilit că în apartamentul cu pricina se aflau, în momentul incidentului, mai multe persoane, care consumaseră până la momentul tragic băuturi alcoolice. La un moment dat, gazda, Valentin Lupu, de 21 de ani, s-a supărat pe Florian Dumitrescu, care într-un exces de bunădispoziţie l-a tras în glumă de nas. „Atunci între cei doi a izbucnit un conflict spontan, agresorul ameninţând victima la un moment dat cu două cuţite de bucătărie. A închis şi uşa de la apartament şi i-a spus că nu mai iese din casă. Atunci victima s-a speriat şi a sărit pe geam", ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Valentin Lupu a recunoscut totul la audieri, el fiind reţinut pe bază de ordonanţă de către procurori. El va fi prezentat în cursul zilei de astăzi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de omor şi lipsire de libertate.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Un gălăţean a primit 18 ani de puşcărie pentru omor şi lipsire de libertate

18 ani de puşcărie, 80.000 de lei daune materiale şi morale, 9.056 de lei cheltuieli la Spitalul de Urgenţă şi alţi 2.000 de lei care s-au dus din buzunarul statului pentru cercetarea penală şi procesul lui Dan Valentin Lupu, acuzat de omor calificat şi lipsire de libertate, acestea sunt datele unei condamnări recente date de Tribunalul Galaţi.
În februarie 2012, Lupu a primit vizita prietenului său Florian Dumitrescu. Condamnatul a băut câteva pahare în plus, iar Florian a făcut o glumă. L-a apucat de nas pe Lupu. Acesta a trântit de gresie telefoanele pe care le avea în mână, a scos două cuţite de bucătărie şi a început să-l urmărească pe Florian, strigându-i că nu se lasă până nu vede sânge. Din cei doi martori prezenţi, unul a încercat să-l oprească, dar s-a ales şi el cu ameninţarea că bagă cuţitul în el şi-l omoară. Florian a încercat să-l calmeze pe condamnat, dar nu  a reuşit. Cu cele două cuţite, Lupu l-a împins până în bucătărie. De frică, Florian s-a aruncat de pe balcon şi a murit. Procurorii susţin în rechizitoriu că, în acel moment, Lupu ar fi afirmat: „Oricum n-ar fi plecat de aici”. Soluţia Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Gălăţean condamnat la 18 ani de închisoare: Şi-a forţat amicul să se arunce în gol

Dan Valentin Lupu, un tânăr care la băutură şi-a alergat amicul cu un cuţit, iar acesta, de frică, s-a aruncat pe balcon, a rămas cu sentinţa de 18 ani de închisoare. Decizia a fost dată de Tribunalul Galaţi, iar Curtea de Apel a păstrat-o exact în această formă.

Acuzat de omor calificat şi lipsire de libertate, condamnatul trebuie să achite daune morale şi materiale de 80.000 de lei, cheltuieli cu spitalizarea victimei de 9.056 de lei şi alţi 2.000 de lei pentru ce a cheltuit statul cu ancheta şi procesul lui.
Fapta s-a comis anul trecut, în februarie, când Florian Dumitrescu l-a vizitat pe amicul său, încarcerat acum. Pe fondul băuturii consumate, Lupu a reacţionat disproporţionat la o glumă nevinovată făcută de musafirul său. Florian l-a apucat de nas, iar Lupu a trântit de gresie telefoanele pe care le avea în mână, a scos două cuţite de bucătărie şi a început să-l alerge pe amicul său, strigându-i că nu se lasă până nu vede sânge. Totul s-a întâmplat sub ochii a doi martori, dintre care unul a încercat să-l oprească, fiind şi el ameninţat de Lupu. Florian, la rândul său, a încercat să-l calmeze pe Lupu, dar acesta l-a împins în bucătărie, folosindu-se de cuţite. Odată ajuns în balcon, nemaivăzând nicio scăpare, Florian s-a aruncat în gol şi a murit. Procurorii au susţinut în rechizitoriu că inculpatul, după acest episod, ar fi rostit: „Oricum n-ar fi plecat de aici”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.