Jump to content

Bulă, repovestit de Nicolae Bacalbaşa şi Viorel Baciu


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Bulă, repovestit de Nicolae Bacalbaşa şi Viorel Baciu

Este viu si printre noi. L-am hranit de nu-si mai incape in piele. Devine din ce in ce mai prezent in viata de zi cu zi. S-a ingrasat ca un porc. Dai peste el in intersectii, la piata sau cand deschizi televizorul. Dar cum ne-am propus sa luptam cu sedentarismul, iti propunem o plimbare in parc, acum cand toamna e asa generoasa in culori…cu o carte haioasa in buzunar: “Bula povestit, de Nicolae Bacalbasa si Viorel Baciu”.

“Englezul ne spune ca gardurile bune dau vecini buni. Politetea este ingradirea totala care nu permite nimanui sa intre in lumea ta. Lumea ta e mica ta colectie de comori, de implicari, de referinte. Gardul lui Bula apara o colectie extrem de saraca de valori fundamentale primare: foamea, setea, erectia cu nevoie de aplicare rapida si nediferentiala”, sustin autorii.

Privim cu jind peste gard la “vecinii” bulgari cum ne-au furat turistii cu all-inclusivul lor, in timp ce noi vindem namol pe plaja… Cum si-au construit hotelurile cu cap (nemtesc, ce-i drept) in timp ce ale noastre sunt in cadere libera. De bucatarie si servire nu mai vorbim. Poate dupa ce vom lua BAC-ul…

Si ne mai spune dr. Bacalbasa, ca “Bula te mananca doar cand ii e foame” sau “Libertatea este precum cazanul. Neamul prost se ingrasa la cazan”.

O carticica scrisa cu mult umor si elocvent ilustrata, interzisa celor fara simtul umorului. Este posibil ca rasul sa te ingrase, nu avem studii medicale foarte serioase facute pe aceasta tema, dar, gustata in doze mici, cartea aceasta te va binedispune cu siguranta. Incearca si vei vedea. La noi a functionat!

clubulgrasilor.ro

Link to comment
Share on other sites

Si eu care ma asteptam ca Viorel Baciu sa fie un concetatean normal care vine la Dr. Bacalbasa cum venea Bula la doctor. Ma gandeam ca intre Viorel Baciu si Dr. Bacalbasa sa se fi intamplat o intamplare in care Viorel Baciu sa fie pe post de Bula si cand colo el e scriitorul unei carti ...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Bacalbaşa şi Baciu, lansare comună: „Prostia ca o modă” a ajuns la gălăţeni

Gălăţenii care au trecut, vineri după-amiază, pe Faleza inferioară, au putut vedea cum, lângă terasa Nic-Nic, Viorel Baciu şi piticul-mascotă Marcel, ofereau gratuit, tuturor doritorilor, câte un exemplar din broşura intitulată „Prostia ca o modă”, cu o prefaţă semnată de medicul Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean, cuprinzând citate celebre despre prostie însoţite de caricaturi realizate de Viorel Baciu. Evenimentul vine la un an după o lansare similară, a unei alte broşuri, „Bulă povestit”, realizată tot de cei doi gălăţeni.

Vorbind despre alegerea titlului broşurii lansată vineri, Viorel Baciu ne-a declarat: ”Am observat că fraza: Prost să fii, noroc să ai! funcţionează şi că e foarte posibil ca în momentul când devii prost să ai mai mult noroc decât dacă o faci pe deşteptul”. Vorbind despre ce va urma la anul, în luna august, Viorel Baciu afirmă: „Dacă ne ajută Dumnezeu să fim sănătoşi, vom scoate, în aceeaşi formulă, o istorie a politicii gălăţene, din '89 până astăzi. O altfel de carte de vizită a oraşului”.

„Eu am pantalonii scurţi, deocamdată…”

Ce reprezintă pentru Viorel Baciu colaborarea cu o personalitate cum este Nicolae Bacalbaşa? „Este ca şi cum eu sunt la grădiniţă şi stau în bancă alături de un student la filozofie în ultimul an. Cam aşa e. Eu am pantalonii scurţi deocamdată, dar încerc să-mi stăpânesc emoţiile şi să copiez din inteligenţa domniei-sale, că prostia altora am tot copiat-o, o viaţă întreagă”.

„Baciu - un talent ieşit din comun”

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, vorbind despre colaborarea cu Viorel Baciu la realizarea acestor broşuri, afirmă: „Pentru mine este o întâlnire cu un talent ieşit din comun, cu o expresie grafică în concordanţă cu modul meu de a simţi lucrurile”. Cât despre planurile comune de viitor, Nicolae Bacalbaşa declară mucalit: „E un proverb japonez care spune: If you talk of next year, the devils will laugh (Dacă vei vorbi despre anul viitor, diavolii vor râde). Eu sunt, ca tot românul, nesimţit optimist”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.