Jump to content

Profesori înzăpeziţi de voie de dragul elevilor


dcp100168

Recommended Posts

Profesori înzăpeziţi de voie de dragul elevilor

Mai mulţi profesori din Galaţi care nu mai voiau să piardă orele din cauza drumurilor închise au rămas în gazdă în localităţile unde predau.

În vreme ce majoritatea şcolilor din mediul rural a preferat în această perioadă de iarnă grea să pună lacătul pe porţi, există una în care profesorii au fost dispuşi să facă anumite sacrificii pentru a nu se mai pierde orele. Este vorba despre şcoala din comuna gălăţeană Valea Mărului. Auzind despre codul portocaliu de ninsoare şi preconizând blocarea arterelor rutiere, patru profesori din Galaţi, care făceau naveta către şcolile din comuna Valea Mărului, au luat luni decizia de a rămâne până la sfârşitul săptămânii în localitate, evitând astfel închiderea unităţilor şcolare şi reprogramarea cursurilor.

Acestora li se vor adăuga astăzi alţi doi profesori care au fracţiuni de normă şi într-o comună alăturată şi care vor rămâne cu siguranţă în Valea Mărului până la sfârşitul săptămânii, dar şi o educatoare care n-a putut ajunge marţi la şcoală. Cu sprijinul directorului şcolii, dar şi al primarului, dascălii şi-au găsit repede cazare. Care pe la locuinţa primarului, care pe la o casă din vecinătatea şcolii.

„Eu nu am familie, sunt domnişoară, dar sunt cadre didactice care şi-au lăsat familiile la Galaţi, şi au rămas aici. O să spuneţi că nu merită, că sunt salarii mici în învăţământ, dar eu cred că merită", spune Cătălina Nedelcu, profesoara de franceză de la Valea Mărului.

Oamenii au primit lemne de la şcoală pentru a-şi încălzi sobele, dar şi mâncare. De aceasta din urmă s-a ocupat chiar directorul şcolii, Elena Sîrghe. „Aveam deja pierdute cinci zile din cauza zăpezilor, dacă am mai fi pierdut încă trei-patru, deja ar fi însemnat să ne stricăm opt sâmbete", a ţinut să precizeze Elena Sîrghe.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.