Jump to content

1.500 de gălăţeni primesc alocaţii pentru copii din alte state europene


dcp100168

Recommended Posts

Copiii galatenilor care muncesc legal, într-o tara din Uniunea Europeana, se pot considera norocosi. In loc de zece euro, ca in Romania, pot beneficia de sume intre 25 si 300 de euro, in functie de statul in care sunt angajati parintii. Copiii au dreptul la aceasta alocatie indiferent dacă locuiesc în Romania sau in tara in care muncesc parintii lor.

Alocatiile europene sunt din ce în ce mai cerute de galatenii care muncesc cu acte in regula in strainatate. In vreme ce in tara primesc doar 42 de lei, in tarile din Uniunea Europeana pot primi pana la 300 de euro. Suma creste în functie de numarul de copii si scade pe masura ce urca veniturile familiei.

In prezent, peste 1.500 de galateni primesc alocatii europene. Cele mai multe cereri sunt din tari precum Italia, Spania, Belgia si Germania. De alocatii beneficiaza si copiii galatenilor care se intorc din strainatate. Ei trebuie sa se prezinte la sediul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale si sa ceara acest lucru. In cazul in care mai sunt persoane care nu cunosc acest drept, ele trebuie sa se prezinte la sediul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale cu acte care sa ateste ca lucreaza in statul respectiv si sa completeze formularul european E 414. Galatenii care lucreaza legal în Belgia primesc pentru copii o alocatie de 280 de euro, in Olanda alocatia este de 250 de euro, Franta ofera 123 de euro, Germania 184 de euro, iar Italia intre 120 si 300 de euro.

a1galatibraila.ro

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua. Lucrez impreuna cu sotul in Spania si as vrea sa stiu exact ce acte ne sunt necesare ptr a beneficia de alocatia copilului aflat in Romania.Lucram de 10 luni in matrimoniu avem NIE, señora ne plateste asigurarea sociala de cand am inceput lucrul in casa,avem cont intr o banca spaniola, ce acte doveditoare trebuie sa cer pentru a-mi fi necesare. Multumesc !!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.